- 29 Ocak 2024
- 118
- 12
- Konu Sahibi birikiucsobe
Daha önce defalarca konu açtım. Beni tanıyıp bıkkınlık geçirecek olanlar da olabilir ama gerçekten ağır bir travma geçiriyorum sanırım. Eleştirebilirsiniz ama lütfen yaşadığım kaygıyı da göz önünde bulundurarak yardımcı olur musunuz?
Adetlerim düzensizsizdi. 24-35 gün arası sürekli değişkenlik gösteriyordu.
Bir önceki adet başlangıcım 25 Aralıktı.
13 Ocakta cinsel birlikteliğim oldu geri çekilme yöntemi ile.
15 Ocakta ‘içine girmiş olabilir’ dedi ve ben Ella aldım 44. saatte falan.
Normalde en geç 26’sına kadar olmam gerekiyordu sanırım.
31 Ocakta pembe-kahverengi lekelenmelerim başladı.
4 Şubatta lekelenmelerim sürerken erken gebelik testi yaptım ve negatif çıktı. Bu lekelenlemeler 1 hafta sürdü.
6 Şubatta doktora gittim akıntılarım devam ediyordu. Karından ultrason ile muayene etti ve bir şey yok rahim duvarın kalınlaşmış adet olacaksın dedi.
7 Şubatta adet oldum. Kırmızı ama eskiye göre daha azdı.
12 Şubatta adetimin 6. günü beta hcg baktırdım. 0.21 çıktı. Ve yine karından ultrasona girdim bir şey yok dedi. PKO var. Sağ yumurtalığında 8 sol yumurtalığında 10 tane kistin var dedi. Diane 35’e tekrar başla dedi.
13 Şubatta vajinal ultrasona girdim ve gebelik yok dedi.
Yani iki farklı doktora gittim bugünle birlikte.
E ne olmasını istiyorsun artık diyebilirsiniz ama korkularımdan arınamıyorum. Bu defa da acele mi ettim doktora gitmek için, ya kan tahlili bozuktuysa, ya adetliyken beta bakılmazsa, ya kistler görüntüyü engellediyse falan diye saçma sapan düşüncelere giriyorum. Bir de bugün beni muayene eden doktor bana baya sinir oldu bir şey demese de yüz ifadesinden belliydi. Ya gıcıklığına bir şey demediyse, ya gözünden kaçırdıysa diye bile saçma sapan şeyler düşünüyorum. Tam 1 ay oldu. Her türlü görünürdü değil mi artık? Lütfen kınamayın yaşadığım psikoloji çok ağır geldi bana.
Adetlerim düzensizsizdi. 24-35 gün arası sürekli değişkenlik gösteriyordu.
Bir önceki adet başlangıcım 25 Aralıktı.
13 Ocakta cinsel birlikteliğim oldu geri çekilme yöntemi ile.
15 Ocakta ‘içine girmiş olabilir’ dedi ve ben Ella aldım 44. saatte falan.
Normalde en geç 26’sına kadar olmam gerekiyordu sanırım.
31 Ocakta pembe-kahverengi lekelenmelerim başladı.
4 Şubatta lekelenmelerim sürerken erken gebelik testi yaptım ve negatif çıktı. Bu lekelenlemeler 1 hafta sürdü.
6 Şubatta doktora gittim akıntılarım devam ediyordu. Karından ultrason ile muayene etti ve bir şey yok rahim duvarın kalınlaşmış adet olacaksın dedi.
7 Şubatta adet oldum. Kırmızı ama eskiye göre daha azdı.
12 Şubatta adetimin 6. günü beta hcg baktırdım. 0.21 çıktı. Ve yine karından ultrasona girdim bir şey yok dedi. PKO var. Sağ yumurtalığında 8 sol yumurtalığında 10 tane kistin var dedi. Diane 35’e tekrar başla dedi.
13 Şubatta vajinal ultrasona girdim ve gebelik yok dedi.
Yani iki farklı doktora gittim bugünle birlikte.
E ne olmasını istiyorsun artık diyebilirsiniz ama korkularımdan arınamıyorum. Bu defa da acele mi ettim doktora gitmek için, ya kan tahlili bozuktuysa, ya adetliyken beta bakılmazsa, ya kistler görüntüyü engellediyse falan diye saçma sapan düşüncelere giriyorum. Bir de bugün beni muayene eden doktor bana baya sinir oldu bir şey demese de yüz ifadesinden belliydi. Ya gıcıklığına bir şey demediyse, ya gözünden kaçırdıysa diye bile saçma sapan şeyler düşünüyorum. Tam 1 ay oldu. Her türlü görünürdü değil mi artık? Lütfen kınamayın yaşadığım psikoloji çok ağır geldi bana.