Mac işletim sistemine virüs bulaşmıyor.
Yanlış! Mac bilgisayarlar da zararlı yazılımlara Windows kadar korumasızdır. Apple eskiden bu konuda çok böbürleniyordu.
Ama 2012 yılında Mac bilgisayarlar için yazılan bir trojandan sonra tüm pazarlama faaliyetlerini yeniden düzenledi.
Bu konudaki yanlış algı, zararlı yazılım üreticilerinin çok popüler olduğu için Windows’u hedeflemeleriydi. Mac de popülerliğini arttırdıkça hedef haline geldi.
Gizli / incognito dolaşma kimliğimizi saklar.
Tarayıcılarımızın incognito ya da özel modlarıyla ilgili yanlış anladığımız bir durumdan ileri gelmekte bu. Eğer internette tarayıcılarınızın bu modunu kullanarak dolaşıyorsanız bu sadece tarayıcınızın sizin tarama geçmişinizi kaydetmeyecek olması ve normalde kullandığınız hesaplarınızın hiç birisini kullanmayacak olması anlamına geliyor.
Yani tam anlamıyla kimliğinizi yani IP adresinizi saklamıyor. Bunun için başka yöntemler kullanmalısınız.
Telefonunuzu şarja takılı halde bırakmak pilini öldürür.
Bir çok insan gece boyunca telefonunu şarjda bırakır. Birileri de çıkıp size bunun zararlı olduğunu ve telefonunuzun bataryasını öldürdüğünü söyleyebilir.
Ama gerçekte bu konuda herhangi bir kanıt yoktur. Cep telefonları çok uzun süredir lithium-ion pil kullanıyorlar ve bu piller tam olarak şarj olduklarında şarj olmayı prize takılı olsalar dahi bırakıyorlar.
Daha fazla mega-piksel daha iyi kamera demektir.
12 ve 8 mega-piksel kameralar arasındaki fark nedir? Bilindiği kadarıyla çok fazla değil. Fotoğrafın kalitesi fotoğrafı yakalayan sensörün ne kadar fazla ışık alabildiğiyle ilgilidir.
Basitçe, büyük sensörler daha yüksek mega-piksel sayılarıyla gelirler ve yüksek mega-piksel de daha fazla ışık yakalayabilir anlamına gelir.
Yani asıl önemli olan mega-piksel boyutlarıdır, tamamen yüksek mega-piksel daha kaliteli fotoğraf demek değildir.
Telefonunuzun pili bitip kapanana kadar şarj etmeyin.
Bu da lithium-ion pillerle ilgili bir başka mittir. Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir.
Tüm bataryalar ömürlerini doldurmadan önce sınırlı sayıda şarj döngüsüne -şarjın tam olarak bitip, tekrar tam kapasite doldurulması- sahiptir.
Bataryanızın ömrünü tüketip eskimesine sebep olan şey sizin onu yarıdayken şarja takmanız değil döngü sayısının tüketmesidir.
Akıllı telefonlardaki yüksek çözünürlük her zaman iyidir.
Telefonlardaki ekranın çözünürlüğünün ne olduğu önemli değil. Çünkü insan gözü 300 ppi’dan (pixel per inch – inç başına düşen piksel sayısı) yüksek görüntüleri ayırt edemez.
LG’nin G3 modelinde kullandığı ekran 2560×1440 px çözünürlüğe sahip, bu çözünürlük piyasadaki 1920×1080 px çözünürlüklü cihazdan daha yüksek. Ama bu farkın gerçekten fark yaratıp yaratmadığı asıl önemli olan şey.
iPad şarj cihazıyla iPhone’unuzu şarj etmek ona zarar verir.
Bu daha öncekilerden daha karışık bir konu. Bunu yapmanız zarar verebilir de, vermeyebilir de. Apple iPad adaptörlerinin 12 watt gücünde olduğunu ve hem iPhone’u hem de iPad’i şarj edebileceğini söylüyor. Ancak bazı profesyoneller düzenli olarak yaptığınızda bunun iPhone’unuzun bataryasına zarar verebileceğini belirtiyor.
Bilgisayarınızı her gün kapatmamalısınız.
Bazıları bilgisayarınızı her gün kapatmanın zararlı olduğunu söylese de, kanmayın. Bilgisayarları her gece kapatmak iyidir.
Laptopunuzu uyku moduna alıp, kullanmak istediğinizde ekranı kaldırır kaldırmaz kullanmaya başlamak iyi bir fikirmiş gibi gözükebilir. Ama Lifehacker‘a göre laptopunuzu kapatmak güç tasarrufu yapmanızı ve bileşenlerine daha az yük bindirir.
haberturk.com