Elektrikte doğalgaz krizi çıktı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Ağır kış şartları sebebiyle doğalgaz tüketimi tavan yaptı. Enerji yönetimi, ısınma amaçlı konut gaz ihtiyacını karşılamaya çalışırken, programlı elektrik kesintileri sanayiciyi vurdu. Elekrtik verilemeyen doğalgazlı konutlarda da ısınma sorunu yaşanıyor.

Kara kışın hakim olduğu ülke genelinde doğalgaz tüketimi hızla artmaya devam ediyor. Günlük tüketim 200 milyon metreküpe yaklaşırken, doğalgazda yaşanan sıkıntı elektrik kesintilerini de beraberinde getirdi.

Enerji yönetimi, ısınma amaçlı gaz ihtiyacını karşılamak için doğalgazla çalışan santrallere ikincil yakıta geçme talimatı verdi. Türkiye’deki toplam elektriğin yarısını bu santraller ürettiği için, elektrikte arz sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Serbest piyasada elektriğin birim fiyat (1 kwh) 15-20 kuruştan 2 liraya çıktı. Fiyatların daha da yukarı çıkabileceği belirtiliyor.

Enerji yönetimi, talebi karşılamak için büyük-küçük bütün santrallere, üretilen elektriğin alınacağını duyurdu. Problemin Botaş’ın kışa hazırlıksız yakalanmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Uzmanlar sıkıntının ısınma amaçlı doğalgaz talebinin tavan yapmasıyla patlak verdiğini belirterek, “BOTAŞ iletim hatlarında yaşanan sorun nedeniyle yeterince doğalgaz taşınamıyor. Bu durumda enerji yönetimi önce kamunun doğalgazla çalışan santrallerine, yetmeyince özel santrallere ikincil yakıta (mortorin, fuel oil) geçin dedi. Bu da yetmeyince doğalgazı çok fazla tüketen demir çelik ve çimento fabrikalarında üretim kısma- larını istedi” bilgisini verdi.

Elektrik gezdirilerek kesilecek

Enerji yönetimi, krizi elektrik kesmeden aşmaya çalışıyor. Soğukların ve gaz arzında sorunun devam etmesi halinde sektörde ‘gezdirerek’ diye adlandırılan bölge bölge kısa sürelerle elektrik kesintisi gündeme gelecek. İlk önce köylerden başlanarak dönüşümlü elektrik kesintilerine gidilecek.Geçen yıl günlük en yüksek tüketim 186 milyon metreküp olurken bu rakam dün 200 milyon metreküpü gördü. İstanbul’da günlük tüketim 39 milyonu,Ankara’da 19 milyon metreküpü gördü.
bugün
Elektrikte doğalgaz krizi çıktı Haberi

Son düzenleme:
elektrik konusunda doğalgaz aldığımız ülkelerin insafına mı kaldık yani
doğalgaz yetmiyor diye elektrik kesintileri yapılıyor falan yapılıyor, hedef 2023

Enerji bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintileri ile ilgili net konuştu:
"Sigorta atmıştır..."
zaytung

Yaklaşık olarak 1 haftadır düzenli olarak elektriklerimiz kesiliyor günde en az 3 kere oluyor sabah,öglen ve akşam olmak üzere bazen 15-20 dk geliyor bazen ise 2-3 saati biliyor geçen akşam üç saatte zor geldi.

Üretimi kısmalarını istedi
Arkadaşım Türkiye'nin kış şartları bellidir. Sen alt yapını ona göre hazırlamadıysan kusura bakma ama kimse parasını ve vergisini ödedeği şeyi sen istiyorsun diye kısmak zorunda değil.
Ayrıca demir çelik ve çimento fabrikalarından bahsediyorsun. Adamlar seri üretim yapıyor. Senin doğalgazı kısın dediğin o imalat alanlarının doğalgaz kesintisinden dolayı ortaya çıkan duruş faturaları hepimizin dudağını uçuklatır.

Yani öneri doğalgazı kısın öyle mi?
Zaytung haber kapatılmalı bence bunlar yeterince traji-komik zaten. Zaytung'u bastırıyorlar.

Fatura çok gelecek diye zaten doya doya açmıyoruz kombiyi, açtığımız zaman da elektrik gidiyor iyi mi

Donduk dün gece soğuktan be, neyse ki bebeğim henüz içimde,üşümüyordur herhalde.

Seneye de böyle olursa sitedekilerin linç ihtimaline rağmen soba kurarım

Hadi sizde doğal gaz var bizde oda yok bu sene yeni döşeniyor önümüzdeki sene gelecek doğal gaz yaza doğru bizde de şuan odun sobası var yoksa elektrikle donardık kesin.

Millet günübirlik uzaya gelip gidecek neredeyse, bizde hala kesintiler oluyor..
Kış aylarında burada mutlaka ana trafo patlar, çok yüklenme oluyormuş

elektrik ve doğalgaz hadi en azından enerji. benim bir haftadır televizyon internet ve telefonum yok. kendimi ıssıs bir adada yaşıyor gibi hissediyorum. kahrolsun ttnet kahrolsun pekaka

elektrik ve doğalgaz hadi en azından enerji. benim bir haftadır televizyon internet ve telefonum yok. kendimi ıssıs bir adada yaşıyor gibi hissediyorum. kahrolsun ttnet kahrolsun pekaka

Bizim de periyodik olarak her 2 ayda bir muhakkak 3-4 gün net kesilir, şu an o periyottayım, telefonu modem yaptım

ttnet kutusu çalınır 2 ayda bir, hırsızlar bir tek buraya dadanıyor herhal

Bu arada kahrolsun pekaka bence de

Yaklasik bir aydir neredeyse her gece elektriklerimiz kesiliyor. Bazen bir saat icinde geliyor bazen 17 saat surebiliyor. Valla tahammulum kalmadi artik elektrik gittigi an agzima ne gelirse sayiyorum . Bununla ilgili dava falan acabilir miyiz?

ahaha ben de telden giriyordum baktım düzeleceği yok ben de modem yaptım. ttnet bozutunca durum aveaya yarıyor
çok gıcık ya arıyoruz arıza kaydı yapıyorlar sonra düzelmiştir diye mesaj geliyor. 4-5 kezdir tekrarlıyor. bizim modemde tık yokken ve ev numaramızda başka bir hat varken neye dayanarak çözüldü mesajı atıyorlar çok merak ediyorum.

3. aramada küfür edip davaaaa edicemm siziiiiii diye çemkirince hemen düzeltiyorlar, tecrübeyle sabit

geçen bizde 2 gün doğalgaz yoktu, klima çalıştıralım dedik, güya fazla yüklenmeden elektrikte gitti

En azından su kesilmedi dedik, polyanna olarak

Son düzenleme:
Çok ayıp isyan etmeyin, şükredin, bunu bulamayanda var
Ne öyle for for yakıyorsunuz doğalgazı, açıyorsunuz evin tüm lambalarını
Kombiyi ekonomik modda çalıştırıp tek petek açın, 100-75-60-40'lık ampulleri sökün 20'lik takın, oturduğunuz odanın lambasından başka lamba açmayın, koridor, wc gibi yerlerde el feneri, mum kullanın, hem el feneri, pil ve mum satanlara katkınız olur

Neti gidenler dumanla iletişin lütfen, eskiden net mi vardı çok kullanımdan aşınıyor herşey

Dün gece elektrikler kesilince 186 Elektrik Arıza yerine 184 Sağlık Bakanlığını yanlislikla aramışim. Telefonu da bayanın yüzüne kapatamayinca 'kusura bakmayın yanlış aradım ama aramisken sorayım elektrik ve doğalgazımız kesildi, zatürre olmak uzereyiz. Bir öneriniz var mı?' deyince kadin da kısa bir affallama sürecinden sonra gülmeye basladi 😄😄 ağlanacak halimize güldük yani 😖😖

Nostalji olarak evlerde bulunan gaz lambaları yeniden kullanıma girecek.

2013'ün Türkiye'sinde, medeniyetin göbeğinde elektrikler kesiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…