Elbise katlamayla ütü yapmayla basim dertte...

kiz bütün gelirini kuru temizlemeciye yatiriyorsundur ay keske bide katlama makinasi yapsalar off of kuru temizlemeye versem esimin butun maasi ona gider heralde:) cok camasir yikiom ben onun yerine ewe birini alirim maasla daha iyi:D:D

Elbise katlama kalıpları var ki uzun yıllardır.. İlk öğrenene kadar baya uğraştırıyor ama öğrendikten sonra paleti kullanmayı tıkır tıkır katlayıp kaldırıyorsun..Çokta düzgün ve pratik oluyor..

.........

Birde söylemeden geçemeyecegım, eşim mutfakta yemek yapmak istiyor ama dağıtıyor diye ben istemıyorum demişsiniz ya işte bence mutfağa sokmalısınız eşinizi..Zamanla hem dağıtmamayı öğrenecek hem de siz zamanla keşke mutfağa soksaydım eşimiz diye yakınmayacaksınız. Ben böyle düşünüyorum.

.Önceleri hiçbirşey yaptırmıyor bayanlar eşlerine ,sonra yıllar sonra ''ah keşke yaptırsaydım'' diyor. :)

Elbise katlama kalıpları var ki uzun yıllardır.. İlk öğrenene kadar baya uğraştırıyor ama öğrendikten sonra paleti kullanmayı tıkır tıkır katlayıp kaldırıyorsun..Çokta düzgün ve pratik oluyor..

.........

Birde söylemeden geçemeyecegım, eşim mutfakta yemek yapmak istiyor ama dağıtıyor diye ben istemıyorum demişsiniz ya işte bence mutfağa sokmalısınız eşinizi..Zamanla hem dağıtmamayı öğrenecek hem de siz zamanla keşke mutfağa soksaydım eşimiz diye yakınmayacaksınız. Ben böyle düşünüyorum.

.Önceleri hiçbirşey yaptırmıyor bayanlar eşlerine ,sonra yıllar sonra ''ah keşke yaptırsaydım'' diyor. :)

o paletler nerde satiliyorki adi ne esime kalsa mutfaga girerde iste aslinda kiyamiyorumda:) bide ona alisirsam ewde hic is yapmam walla temizligide ona birakirim aliskanlik yapar bende:))

bu sefer spor yapıp yorgun düşüp uyuyakalma bide canım, dikkat et
ben sabahları yüzüyorum, sonra uyuyorum. eşim bıraksa akşama 4-5 saat uyurum daha

zaten cok uyuyorum bide 24 saat uyurmusum artik uyuyan guzel olurmusum:))esimde benden umidi keser bigun uyanir bakarim esim tekrar ewlenmis coluk cocuga karismis ben daha uyuyorum:p:66::64:

yapamıyorum dediğin şeyler aslında yapamadığından değil yapmak istemediğinden gözünde büyüyo
kendim senin tam tersi bi insan olduğum için o karmaşanın içinde nasıl rahat ettiğine şaştım doğrusu
övünmek gibi olacak ama sabahatan akşama kadar çalışmama rağmen evimin hiç bir işini aksatmadım şimdiye kadar
çok nadir yorgunsam eşimden yardım isterim
heleki evimin temizliği için koskaca yaşlı başlı anneme iş buyurmak çok yadırgadıım bişey
elim ayağım tutuyo sonuçta hastalık sökellik olsa neyse
şu durumda yarın akşam misafirim bile gelcek yemeğe ama herşeyi belli bi düzen içinde yapacağımdan bi sıkıntı yok
he ben bunları yaparken mükemmel kadın sen yapmayarak beceriksiz kadın olmuyosun ama
içten gelmesi gerek demek ki yapı meselesi.

yapamıyorum dediğin şeyler aslında yapamadığından değil yapmak istemediğinden gözünde büyüyo
kendim senin tam tersi bi insan olduğum için o karmaşanın içinde nasıl rahat ettiğine şaştım doğrusu
övünmek gibi olacak ama sabahatan akşama kadar çalışmama rağmen evimin hiç bir işini aksatmadım şimdiye kadar
çok nadir yorgunsam eşimden yardım isterim
heleki evimin temizliği için koskaca yaşlı başlı anneme iş buyurmak çok yadırgadıım bişey
elim ayağım tutuyo sonuçta hastalık sökellik olsa neyse
şu durumda yarın akşam misafirim bile gelcek yemeğe ama herşeyi belli bi düzen içinde yapacağımdan bi sıkıntı yok
he ben bunları yaparken mükemmel kadın sen yapmayarak beceriksiz kadın olmuyosun ama
içten gelmesi gerek demek ki yapı meselesi.

walla haklisin ama saniirim yeni ewli oldugumdn bu boyle sonucta ilk defa bi ewi tek basima cekip cevirmeye calisiorum...yardimci olacak kimsemde yok annem uzakta...zamanindada hic bi isyapmadigimdan tembel alistim aama zaman ilerledikce duzelecegimi umuyorum ama bi yandanda bole yaptikca iyice tembel olacagim gibi...karmasanin icinde icim rahat degil ama napim ALLAHTAN oyle misafir gelmiyor bide su var ewim duzensiz tasinacagim ve bu ewde hic birsey yapasim gelmiyor belkide ewdeki negatif eenerji beni boyle etkiliyor...

walla haklisin ama saniirim yeni ewli oldugumdn bu boyle sonucta ilk defa bi ewi tek basima cekip cevirmeye calisiorum...yardimci olacak kimsemde yok annem uzakta...zamanindada hic bi isyapmadigimdan tembel alistim aama zaman ilerledikce duzelecegimi umuyorum ama bi yandanda bole yaptikca iyice tembel olacagim gibi...karmasanin icinde icim rahat degil ama napim ALLAHTAN oyle misafir gelmiyor bide su var ewim duzensiz tasinacagim ve bu ewde hic birsey yapasim gelmiyor belkide ewdeki negatif eenerji beni boyle etkiliyor...

bekarken ben de bütün evin işini kendim yaptığımı sanırdım evlenince gördüm anyayı konyayı
hiç bi iş yapmıyomuşum halbuki kendi evinin sorumluluğu başka tabiki.
ama zamanla öğrenilmeyecek şeyler değil
evin dağınıkken misafir istemezsin normal olarak ama evin derli toplu olsa
arkadaşların gelse onlarla hoş vakitler geçirsen bu seni daha da istekli hale getirir
düzeleceğini ummak sana fayda getirmez icraata geçmek fayda sağlar
bi gün dolapları düzenlesen bi gün ütülerini yapsan bi gün silsen süpersen biter
kaldı ki bunların çoğunu çalışan kadınlar haftanın 1 gününde yapıyo
evde vakitten bol ne var
yemek konusunda da internette artık geçtim tarifleri videolar bile var nasıl yapılır diye
ama heves etmen lazım bişeyleri ortaya koymak bunu ben yaptım ne de güzel yaptım diyebilmek
inan sana da iyi gelecektir.
eşin şu bu için falan değil kendin için yap bazı şeyleri. eşinde üstüne alınsın bi taşla iki kuş:1:

bekarken ben de bütün evin işini kendim yaptığımı sanırdım evlenince gördüm anyayı konyayı
hiç bi iş yapmıyomuşum halbuki kendi evinin sorumluluğu başka tabiki.
ama zamanla öğrenilmeyecek şeyler değil
evin dağınıkken misafir istemezsin normal olarak ama evin derli toplu olsa
arkadaşların gelse onlarla hoş vakitler geçirsen bu seni daha da istekli hale getirir
düzeleceğini ummak sana fayda getirmez icraata geçmek fayda sağlar
bi gün dolapları düzenlesen bi gün ütülerini yapsan bi gün silsen süpersen biter
kaldı ki bunların çoğunu çalışan kadınlar haftanın 1 gününde yapıyo
evde vakitten bol ne var
yemek konusunda da internette artık geçtim tarifleri videolar bile var nasıl yapılır diye
ama heves etmen lazım bişeyleri ortaya koymak bunu ben yaptım ne de güzel yaptım diyebilmek
inan sana da iyi gelecektir.
eşin şu bu için falan değil kendin için yap bazı şeyleri. eşinde üstüne alınsın bi taşla iki kuş:1:

icime biraz su serptin sagol bos bos oturmaktansa ev islerini gidermek daha iyi sanirim ama ben kendimi hep yorgun hissediyorum halbuki yaptigim biseyde yok ama hep uyusugum doktorada gittim biseym yok off:kkk:

icime biraz su serptin sagol bos bos oturmaktansa ev islerini gidermek daha iyi sanirim ama ben kendimi hep yorgun hissediyorum halbuki yaptigim biseyde yok ama hep uyusugum doktorada gittim biseym yok off:kkk:

gözünde büyüttüğünden tembel hissediyosun bi çeşit savunma mekanizması
ben de iş yapmak istemediğim zaman öyle hissederim hep bi yerim ağrır yersen tabi:27:
bence kafanda plan falan yapmadan kalk birden giriş dolabın içine en fazla 1 saatini alır
hem kafan dağılır iş yapmak bi nevi terapi gibi gelir bana
uyku düzenine de dikkat et sabaha kadar oturup geç saatte kalkınca ayılamam ben de haftasonları
hem evini hem kendini düzene soktuktan sonra biriken bi işin de olmaz hem

gözünde büyüttüğünden tembel hissediyosun bi çeşit savunma mekanizması
ben de iş yapmak istemediğim zaman öyle hissederim hep bi yerim ağrır yersen tabi:27:
bence kafanda plan falan yapmadan kalk birden giriş dolabın içine en fazla 1 saatini alır
hem kafan dağılır iş yapmak bi nevi terapi gibi gelir bana
uyku düzenine de dikkat et sabaha kadar oturup geç saatte kalkınca ayılamam ben de haftasonları
hem evini hem kendini düzene soktuktan sonra biriken bi işin de olmaz hem

bugun duzelttim dolabimi sukur ama onerilerini deniyecem :) bide uyku duzeni saglarsam tam süper olacak:))

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin ütü olayına bakış açınla, benim kızımın odasını toplama olayına bakış açım çok benziyor.
Evin her yerini toplu tutabiliyorum, ama kızımınkini ı-ıh..:25:

Eve gelen yardımcı bir abla var, eğer o toplarsa perişan ediyor. Şöyle ki mesela 40 çeşit ayrı legosu var kızın, hepsini alıp bir kutuya dolduruyor, sonra oturup her çeşidin kendi parçalarını ayırmak zorunda kalıyorum, o daha beter yoruyor.

Aslında odası düzenli, her kıyafet türünün ayrı çekmecesi, her oyun çeşidinin ayrı rafı var. Ama eve bir arkadaşı gelsin, odasını panayıra çeviriyorlar. Birkaç defa yasakladım, odanda değil oturma odasında oynayın dedim. ama misafir gelince bu taktik yemiyor, misafire ayıp oluyor çocuğunu kızımın odasına sokmamak. Bir de kızım çok paylaşımcı, hiç birşeyini esirgemiyor. Onu alma, buna dokunma demiyor. Oysa o bir arkadaşına gidince, sadece belirli oyuncaklarla oynamasına izin veriyor arkadaşları. Keşke benimki de öyle olsaydı..

bende ütü yapmayı hiç sevmem şimdiye kadar annem yaptı temmuzda evleniyorum o zaman kim yapacak bilmiyorum :)

bende ütü yapmayı hiç sevmem şimdiye kadar annem yaptı temmuzda evleniyorum o zaman kim yapacak bilmiyorum :)

seninde benim gibi olacagiin simdiden belli canim:) daha vakit varken alistir kendini ise guce:)):64:

uufff ya rahatım bitior desene..hele yazın o sıcakta yapılırmı ütü yaaaaa:((((

yazi kisi yok ewlilik buyuk sorumluluk oyle canim cicimle gecmiyor koskaca evi cekip cevireceksin oyle nisanliyken gibi gezmeler tozmalar canimlar cicimler den eser kalmiyor:)bu arada yasin kac?

ütüyü severim yahu. hele sinirlenince bir ütülerim jilet gibi olur. stres atmak için birebir:1:

önce mektup yazacağım uzun uzuuun. ve durumu anlatacağım. çünkü mail adresini bilmiyorum e sms ilede olmaz destan yazarım ben şimdi.
verdiği tepkiye göre; eğer damlarsa yine ; isviçre beni bekler. doğduğum topraklara gideceğim.
yok damlamzsada burda devam Türkiye'min suyumu çıktı ? :34:

ütüyü severim yahu. hele sinirlenince bir ütülerim jilet gibi olur. stres atmak için birebir:1:

önce mektup yazacağım uzun uzuuun. ve durumu anlatacağım. çünkü mail adresini bilmiyorum e sms ilede olmaz destan yazarım ben şimdi.
verdiği tepkiye göre; eğer damlarsa yine ; isviçre beni bekler. doğduğum topraklara gideceğim.
yok damlamzsada burda devam Türkiye'min suyumu çıktı ? :34:

hakkinda hayirlisi olur insallah:)istedigin gibi olur umarim:)damlamaz...

umarım kuzum hakikaten sıkıldım çünkü. ne zaman tam nefes alabildiğimi hissetsem pat çıkıyor karşıma 5 6 ayımı yiyor :53:

ay yakandan duser dusmez banada haber ver:))ben cikiyorum hayirli geceler gorusmek uzere:)ALLAHA EMANET OL:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X