• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elaalemi'nin Diyet ve Sağlıklı Yaşam(Çabası) Günlüğü

elaalemi

Boy: 1.57 22.3 66.9 =>... Hedef Kilo: 52
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
1.438
2.225
133
33
Yaklaşık iki hafta önce radikal bir karar aldım. Sırtımda ağır bir yük olarak hissettiğim kilo problemiyle savaşmaya karar verdim. Fakat bu savaş kanlı değil, terli olacaktı. Yani kendimi aşırı şekilde zorlayıp psikolojimi bozup sonrasında kilolarımı geri almayacaktım. Yaptığım spordan, yediğim yemekten, aldığım nefesten zevk alacaktım. Çünkü bunu yapmadığımı fark ettim. Gizlice gidip mcdonalds da yemek yerken hissettiğim duygu tatmin olma, mutluluk değil, kaçış, yemeğe sığınma ve ardından gelen pişmanlıktı. Artık olanla bitenle yüzleşme ve sorunları yığma değil çözme kararı aldım.
Bu amaçlarla başladığım yolun daha başındayım. Ama şimdiden büyük sevinçlerim olmaya başladı. Örneğin, en büyük problemlerimden olan gece yarı bilinçli kalkıp yemek yeme problemimde büyük aşama kaydettim. En azından yaklaşık 5 gündür hiç kalkmıyorum. İlk hafta annem canım benim için nöbet tuttu, her kalktığımda beni geri yatağa geri götürdü. Bu sayede torunlarına benimle ilgili anlatabileceği benim için utanç kaynağı, onun için eğlence kaynağı bir hikayesi daha oldu. Daha sonrasında ise uyku çayı kullanmaya başladım. Şimdi 5 gecedir kalkmıyorum.
İki hafta önce 66.9 kiloydum. Bu gece itibarıyla 65.2 yim. Boyum 1.57, yaşım 25. 14. Takım'a girdim ve orada bir birlikteliğin parçası olmanın getirdiği desteklenme ve destekleme hissiyle motive olup devam etmeye çalışıyorum. Bakalım süreç neler getirecek :)

Eskiden aşık olduğun kişinin zinde, fit ve harika bir hayata sahip olması neden bu kadar can yakar ki. Çünkü onun da senin çektiğin gibi acı çekmesini, başına biraz bir şeyler gelmesini istersin. Sanırım içimdeki zalim kıskanç kadını hala yenemedim. Onun o sportif hallerini her gördüğümde tırnaklarını yolasım, çığlıklar atarak ağlayasım geliyor. Ben ilerleyemezken o nasıl ilerler. İçimdeki iyiliği bulmalıyım sanırım. Bu kıskançlık ona değil bana zarar veriyor. Bunun farkındayım. Bu duyguyuda yenilecekler listesine ekliyorum.

Değişim listesi
1- 66.9 kilodan 50 kiloya sağlıklı bir şekilde inmek
2- Beslenme alışkanlıklarını değiştirme
3- Kıskançlık duygusunu yenme.
4- Günde en az 2 lt su içme
5- Gece kalkıp yemek yeme alışkanlığını yenme
6- İspanyolca öğrenme

Hadi bakalım kolay gelsin benim hedef kilo da 52, umarım kısa sürede kavuşuruz istediğimiz forma

İnşallah inşallah. kaç kilosun peki şimdi? Bir gruba üye misin??
62 başladım şu an 59.5 falanım bir gruba da üye değilim yeni yeni çözüyorum siteyi :halay: ama 52ye inene kadar buralardayım birlikte verelim kiloları incecik olalım inşallah :KK24:

Hoş geldin o vakit golcln golcln :) verelim cnm, baya yaklaşmışsın hedefine :))
Cuma yarışma grupları var. Motivasyon açısından destekçi olabilir. Ben de geçen hafta üye oldum. Her gün menü girme heyecanıyla az yiyorum. Yazmam çizmem gerekiyormuş meğersem ::)) Bir bak derim :)

Hoş geldin o vakit golcln golcln :) verelim cnm, baya yaklaşmışsın hedefine :))
Cuma yarışma grupları var. Motivasyon açısından destekçi olabilir. Ben de geçen hafta üye oldum. Her gün menü girme heyecanıyla az yiyorum. Yazmam çizmem gerekiyormuş meğersem ::)) Bir bak derim :)

Katılıyorum yaa diyetisyen tablo verdi ne yiyip içiyorsan yaz dedi ama diyet arkadaşları olmadan bu iş zor ben de katılayım o gruplara :KK36: seni de takipteyim canım :KK52:

15.08.2016
bugün diyetteki ilk sapmanı yaşadım, daha yaşamam umarım. Proteine ve karbonhidrata fazla dadandım. Eminde olamadım eskiye göre az ve sağlıklı yedim ama diyete göre çok sanki.
Kahvaltı 08:00
2 dilim uno çok tahıllı ekmek, 2 siyah bir yeşil zeytin, 5 dilim sucuk, yarım muz ( neden yedim ben de bilmiyorum dolapta beni aşırı cezbetti), 1 dilim tukum peyniri, yarım bardak süt
Ara 10:00
ananaslı activia
Öğlen 13: 00
Mantarlı tavuk yemeği, yoğurt
Ara 15:00
Sütlü nescafe
Akşam 19:30
4 dilim ekmek, 1 tabak çok az yağlı tavada tavuk sote
Su 2.5 lt
Spor
1 saat işe gidip gelme toplam yürüme, 100 duvarla top, 70 ip atlama
Gece 1 bardak güllü yeşil çay içerim.

Takipleşelim canım, hatta ben seni izlemeye başladım bile :KK36:

Hayaller listesi
1- yıllardır bir bahçıvan kot giyinme arzum var. Genelde hamileler giyer ama ben zayıf ve fit kadınlara daha çok yakıştırıyorum.
2- birinin bana zayıfsın kilo almalısın demesi. Hayır hiç yaşamadım nasıl bir his sadece onu merakımdan.
3- şişmanlıktan ve dünyadan kendimi çekmekten erkek arkadaşım bile olmadı ve flaş flaş 25 yaşındayım. Kilolarımı verip kendimle barış görüşmelerini tamamlayıp artık aşkla barışmışım. Ne muhteşem olur dadından yenmez.
4- tabii ki hemen hemen her kilolu insanın olduğu gibi benimde bir gardirobu yenileme hayalim var.
5- mayoya dünyanın parasını vermeden, 25 tllik bikinilerle bile denize girdebilmek. Maksat cep yanmasın, bir iki beden küçük gözükücem diye mayoya servet dökmeyeyim. Hem karıncığıma yazık değil mi yıllardır güneş görmedi.

miyya miyya çok güzel olur cnm :) snn de günlüğünü takibe aldım :) aşağı yukarı aynı kilodaymışız zaten :)) umarım muvaffak oluruz :)) menülere yorumlaşırsakta süper olur :))

Günaydınlar herkese :) yepyeni eksili bir gün bizim olsun :))

iş yerinde dürüm vardı. yapma etme dedim alternatifi bamyayı aldım. Bir bamya bu kadar mı tüylü olur. Bunu yaşamayı hak etmemiştim... Öğlen yemeği güne gitti iyimi, az bir şey salata yiyebildim. Öğün kaçırmak umarım bana çok zarar vermez.

16.08.2016 menüsü
Kahvaltı 08:10
2 dilim UNO çok tahıllı ekmek
1.5 dilim tulum peyniri
3 dilim sucuk
2 siyah 1 yeşil zeytin
Yarım muz
1 bardak süt
Nane, domates, salatalık
Öğlen 13:30 2-3 çatal yağsız salata, bamya
Akşam 18:30
2 tabak yağsız tavuk yemeği
Yarım soğan
Yarım tabak ıspanak yemeği
Aralar
Sade türk kahvesi, siyah çay, 3 lt su, belki güllü yeşil çay

Dün gece uyur-yer rahatsızlığımdan dolayı bir paket bitter yedim :( bu ne kadar kötü bir his anlatamam. Tartıya artı olarak daha yansımamış umarım hiç yansımaz. Bu durumda kahvaltı yapmamaya karar verdim. Bakalım günün kalanı nasıl geçecek.

17 Ağustos Menüm
Gece 396 kalorilik çikolatamdan dolayı kahvaltı yapmadım
Öğlen 12:45 tas kebabı, suyunu yemedim
Ara 1 sütlü nescafe
Akşam 19:13 2 terbiyelenmiş tavuk göğsü, 1 tavuk kanat, yarım tabak semiz ağacı, 1 bardak ev yapımı erik kompostosu
Su 2 lt, siyah çay çok bardak, sade türk kahvesi
Spor 1 saat yürüme, 4 kat merdiven çıkma, 20 dakika hafif tempolu koşu

Gece yeme alışkanlığımdan bahsetmiştim onunla mücadele etmek için kullandığım kendimce yöntemlerim var. Bu yöntemleri biraz internet taraması birazcıkta deneyimden çıkardım. Bunlar doğrudan doktor tavsiyesi değildir. Benim ki gibi bir sorununuz varsa doktora gitmeyi tercih edebilirsiniz. öncelikle bu durumla ilgili nette topladığım bilgileri daha sonrasında ise kendi mücadele sürecimi paylaşacağım.
1- yaptığım araştırmalar neticesinde bu durumu Nocturnal sleep-related eating disorder olarak adlandırdıklarını öğrendim. Bem uyku hem beslenme rahatsızlığı olan bu hastalık üzerinde ilk defa 1955 yılında Schenck and Mahowald isimli psikiyatristler çalışmış. Buldukları en önemli bulgu NSED hastalarının gece yemelerinin bilinçsiz olmasıdır. Diğer gece yeme problemlerinin aksine bu hastalar bilinçsiz ya da yarı bilinçli olduklarından kendilerine bilmeden zarar verme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar demişler.
2- hastalığa dair neredeyse tüm resimler buzdolabı ile tasvir ediliyor, işin ilginç yanı ben de soluğu buzdolabının yanında alıyorum.
3- hastalık genelde 20'li yaşların başında başlıyormuş ve kadınlarda erkeklerden daha fazla görülüyormuş.
4- hastalığı farkeden hastaların bir kısmı benim gibi gündüz yemelerini (kilo almamak için mecburen tercih ettiklerini düşünüyorum) kesiyormuş.
5- Gece tercih edilen yiyecekler genelde kalorisi ve karbonhidratı yüksek besinler oluyormuş. Yani tüm gün şeker, çikolata yemiyorsun gece tüm o sağlıklı yaşam çaban boşa gidiyor.
6- hastalığın stres ile ilişkili olduğu düşünülüyormuş.
7- bu schenk ve mahowald isimli bu işi çözmeye kendini adamış bilim insanları çevresel manipulasyon yöntemini psikoterapi ile birleştirip bir çözüm yolu aramışlar. Başarı oranları %10 civarında kalmış.
8- anladığım kadarıyla günümüz doktorları daha çok ilaçlı tedavi yöntemlerini kullanıyorlar.
9- gece aşırı yemekten kaynaklı sindirim problemleri yaşanıyormuş. Ancak ben bu u yaşamıyordum. Aksine midemde doluluk hissi bir nevi ruhsal tatmin veriyordu, içimdeki duygusal boşluğu dolduruyordu. Bu ara bu duygusal boşluğu kadınlar kulübü ve diğer yöntemler aracılığıyla yazarak paylaşarak sorunlarımı çözerek ortadan kaldırmayı deniyorum.

Ben böylesi davranışsal bir problemi ilaçla çözmek istemiyorum. %10 şansımda olsa ilaçsız bir şekilde çözüme kavuşmak istiyorum.
Bu amaçla schenklern methodlarının ayrıntılarına erişmeye çalıştım ama bulamadım :(
Bu noktada kendimce çevresel manipülasyon, kendimi sakinleştirme ve diğer pek çok yolu devreye soktum.
İlk önce uyandığım vakitleri tespit etmesi amacıyla annemi nöbetçi yaptım. Annem yatmamdan 1.5 saat sonra kalktığımı, eğer ikinci kalkışıma yaparsam yine uykuya dalmamdan bir ya da iki saat sonra kalktığımı söyledi. Bu durumu araştırınca rem uykusundan, nonreme geçişte sorun yaşadığımı anladım. Ama bu neden böyle daha onun üzerine çalışmadım.
Dolayısıyla manipüle etmek için ilk silahım annemdi annem kalktığımı farkederse beni yatırıyor. Dün gece farkedememiş ne yazık ki:(
Bir ara anahtarı odamın penceresinden balkona atıp kendimi bir nevi tutsak kılmayı denedim. Sabah ne göreyim her yer ekmek kırıntısı ve ben balkona pencereden nasıl ulaştığımı hatırlamıyorum. Kendime zarar vermekten korktuğum için bir daha denemedim.
Buzdolabının önüne ya da içine düşük kalorili ama tadı cezbedici meyveli activia gibi besinler hazırlıyorum. Bu da hazırladıysam ve o gece kalktıysam işe yarıyabiliyor.
O gün aklıma takılan bir yiyecek kalmamasına özen gösteriyorum. Eğer gündüz özellikle sakındığım bir yiyecek varsa gece onu misli misli yediğim, ve tad bile alamadığımı üstelik acayip dolu bir mideyle kalkıyorum. Yani canım sucuk, çikolata ya da ekmek çekiyorsa gündüz biraz dengeli dağıtmaya çalışarak yiyorum. Dün geceki sapmada bu durumu göz ardı edip çikolatayı kendime yasaklamamdan kaynaklanmış olabilir. Çünkü gündüz çikolatyı buz dolabında gördüğümde yarın yerim diye düşünmüştüm. Onun yerine diğer yiyeceklerden kısıp bir parça çikolatayı dünkü menüme eklemeliymişim.
Yatmadan sakinleştirici müzikler ve mantra dinleyip zihnimi sakinleştiriyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar iki kere üstünden geçemedim. Vaktim olduğunda yazıyı revize eder ve aklıma şimdi gelmeyen hususlara değinirim.

Günaydınlar:) yepyeni bir gün, umarım her şey güzel olur :))
Bugün special K gronala aldım. Öğlen yemeklerimin bir kısmını onunla halletmeye karar verdim. Deneyip yorumlarımı daha sonrasında buraya yazacağım.
ulker-kellogs-special-k-granola-kuru-uzum-elma-300x300.jpg
11012030_large.jpg

Back