El ver;hayata tutunsun!

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10



Ülkemizde ailesi olmayan veya terk edilmiş ya da ailesine rağmen kişisel varlığı tehdit altında, ihmal veya

istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış yüz binlerce korunmaya muhtaç,

kimsesi olmayan çocuğumuz var.



Hepimizin toplum içindeki haklarımızı korumaya ve konuşmaya hakkı olduğu kadar, çocuklarımızın da aynı hakları vardır.

Yeter ki onlara uygarca yaşayabilecekleri ve özgürce kendilerini ifade edebilecekleri ortamları hazırlayalım.

Ülkemizin geleceği için korunmaya muhtaç çocukların hayatını değiştirmek, onlara sağlıklı,

güven dolu bir aile hayatı ve iyi bir eğitim vermek bizlerin elinde!

http://www.koruncuk.org/
 
Son düzenleme:
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMCV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır.

Çocukköylerinde, anne sevgisi ve aile anlayışının sürdürüldüğü ortamda, çocukların bedenen, ruhen, ahlaken ve fikren gelişimleri; toplum içinde verimli ve yapıcı kişilik kazanmaları, yüksek öğrenim dahil olmak üzere eğitimlerinin sağlanması hedeflenmektedir.
 
Vakfımıza nasıl destek olabilirsiniz?
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı olarak 30 yıldır korunmaya muhtaç çocuklara kol kanat geriyoruz. Bolluca Çocukköyü’nde bugüne kadar yetiştirdiğimiz çocuklarımızın kimilerini işe yerleştirdik. Kimilerinin çeyizini hazırladık, evlendirdik.Daha çok Koruncuğu hayata kazandırabilmek için, köylerimizin sayısını artırmak istiyoruz; batıda, doğuda, güneydoğuda; Karadeniz’de, Akdeniz’de… Türkiye’nin dört bir yanındaki korunmaya muhtaç çocuklarımıza mutlu ve sağlıklı bir gelecek sunmayı amaçlıyoruz.En önemli sosyal yaralarımızdan birinin sarılmasına katkıda bulunmak istiyorsanız siz de koruncuklarımıza el verin, hayata tutunsunlar.
 
· Gönüllümüz olup çevrenizle Vakfımız arasında köprü olabilirsiniz.
. Bireysel Sponsorumuz olabilirsiniz.
· Özel günlerde kişiye özel bağış yapabilirsiniz. (Bayramlar, Anneler Günü, doğum günleri, yıldönümleri, başsağlığı gibi)
· Kurban Bayramı'nda bağış yapabilirsiniz.
· Ayni bağışta bulunabilirsiniz.. (Vakıf merkezinden konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz)
· Projelerimizden veya sponsorluklarımızdan birini üstlenebilirsiniz.. (Vakıf merkezinden konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz)
Kredi kartından ödeme yapmak için lütfen vakıf merkezimizi arayınız.
Tel: +90 (212) 274-9545
 
Koruncukla ilgileneceğinizi düşündüğünüz yakınlarınızla, dostlarınızla ve arkadaşlarınızla bizi ve yaptıklarımızı paylaşın.
BANKA HESAP BİLGİLERİ
Vakıfbank
Mecidiyeköy Şubesi (153) T.K.M.Ç Vakfı Hesap No: 00158007287927559
Garanti Bankası
Metro-Mecidiyeköy Şubesi (723) T.K.M.Ç Vakfı hesap no: 6299662
Yapı Kredi Bankası
Mecidiyeköy Şb (82) T.K.M.Ç Vakfı hesap no: 81347224
İş Bankası
Gayrettepe Şb (1080) T.K.M.Ç Vakfı hesap no: 0692098
 
ablacığım çok duyarlısınboshayallersmile
 
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇOCUK HAKLARI BİLDİRGESİ

20 Kasım 1959


Birleşmiş Milletler halkları Birleşmiş Milletler Antlaşmasında temel insan haklarına ve insan kişiliğinin saygınlık ve değerine olan inançlarını yinelediği ve daha geniş bir özgürlük içinde toplumsal ilerlemeyi ve daha iyi bir yaşam düzeyini sağlamaya karar verdiği için,
Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ve başka bir görüş, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiyet, doğuş ya da benzeri bir statü ayrımı gözetilmeksizin bu Bildirgede öne sürülen hak ve özgürlüklere yetkili olduğunu ilan ettiği için,
Bedensel ve zihinsel bakımdan henüz olgunlaşmamış olan çocuk, doğumdan önce olduğu gibi doğumdan sonra da uygun yasal korunma dahil özel gözetim ve bakıma gereksinme gösterdiği için,
Bu özel gözetimin gereği, 1924 tarihli Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesinde belirtildiği ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde ve çocukların esenliğiyle ilgili uzmanlık kuruluşları ve uluslar arası örgütlerin statüsünde tanındığı için,
İnsanlığın çocuğa verebileceğinin en iyisini vermek gerektiği için, Şimdi bu gerekçelerle Genel Kurul, Çocuğun mutlu bir çocukluk geçirmesi ve kendisinin ve toplumun iyiliği için burada öne sürülen hak ve özgürlüklerden yararlanması amacıyla bu Bildirgeyi ilan eder ve ana ve babaları, kadın-erkek herkesi, gönüllü örgütleri, yerel makamları ve Hükümetleri bu hakları tanımaya ve aşağıdaki ilkeler uyarınca giderek alınacak yasal ve başka önlemlerle bu hakları gözetmeye çağırır.
İlke 1
Çocuk, bu Bildirgede öne sürülen haklardan yararlanır. Her çocuk, kendisinin ya da ailesinin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka bir görüş, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiyet, doğuş ve başka bir statü bakımından herhangi bir ayrım yapılmaksızın bu haklara sahiptir.
İlke 2
Çocuk, özel olarak korunur, yasalar ve başka yollarla sağlıklı ve normal biçimde, özgürlük ve saygınlık koşullarında bedensel, zihinsel, ahlaki, manevi ve toplumsal olarak gelişmesine olanak sağlayacak fırsat ve kolaylıklardan yararlanır. Bu amaçla çıkarılacak yasalarda, çocuğun çıkarları önde gelir.
İlke 3
Çocuğun doğuştan başlayarak bir isme ve vatandaşlığa hakkı vardır.
İlke 4
Çocuk toplumsal güvenlik olanaklarından yararlanır. Sağlık içinde gelişme ve yetişme hakkı vardır. Bu amaçla kendisine ve annesine özel bakım ve korunma olanakları sağlanır. Bu olanaklar doğum öncesi ve doğum sonrası bakımı da içerir. Çocuğun, yeterli beslenme, barınma, eğlenme ve sağlık hizmetlerine hakkı vardır.
İlke 5
Bedensel, zihinsel ve toplumsal bakımdan özürlü çocuğa özel durumunun gerektirdiği gibi davranılır ve özel eğitim ve bakım sağlanır.
İlke 6
Çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu gelişmesi için sevgi ve anlayışa gereksinimi vardır. Ana-babanın bakım ve sorumluluğu altında ve her durumda yakınlık, maddi ve manevi güvenlik ortamında elden geldiğince yetiştirilir. Ailesiz ve yeterli destekten yoksun çocuklara özel bakım sağlamak, toplum ve kamu makamlarının ödevidir. Çok çocuklu aile çocuklarının korunması amacıyla devletçe ve başka kaynaklardan yardım sağlanır.
İlke 7
Çocuğun, en azından ilköğretim aşamasında ücretsiz ve zorunlu bir eğitim almaya hakkı vardır. Çocuğa, genel kültürünü geliştirmeye yarayacak ve eşitlik temeli üzerinde yeteneklerini, yargı gücünü, manevi ve toplumsal sorumluluk duygusunu geliştirmesine ve yararlı bir toplum üyesi olmasına olanak sağlayacak bir eğitim verilir.
Çocuğun eğitiminden ve rehberliğinden sorumlu olanlar için yol gösterici ilke, çocuğun çıkarlarıdır. Bu sorumluluk herşeyden önce anababasınındır.
Çocuk, eğitimle aynı amaçlara yönelik oyun ve eğlenme konusunda tüm olanaklarla donatılır; toplum ve kamu makamları çocuğun bu haktan yararlanma olanaklarını artırmaya çaba gösterir.
İlke 8
Çocuk her durumda korunma ve yardımdan ilk yararlanacaklar arasındadır.
İlke 9
Çocuk, her türlü ihmal, zulüm ve sömürüye karşı korunur. Çocuk, her ne biçimde olursa olsun alım-satım konusu olamaz.
Çocuğun, uygun bir yaş sınırına ulaşmadan önce çalışmasına izin verilmez; hiçbir durumda sağlık ve eğitimine zarar verecek ve bedensel, zihinsel ya da ruhsal gelişmesine engel olacak bir işte çalışmasına yol açılıp izin verilemez.
İlke 10
Çocuk ırk, din ve başka herhangi bir ayrımcılığı besleyen uygulamalardan korunur. Anlayış, hoşgörü ve halklar arasında dostluk, barış ve evrensel kardeşlik ruhuyla, güç ve yetkilerini insanlığın hizmetine sunması gerektiği bilinciyle yetiştirilir.


Wikipedia: Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirisi
 
Ailesi olmayan veya terk edilen, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış, kişisel varlığı tehdit altında olan korunmaya muhtaç çocukları okul öncesi yaştan başlayarak; sağlıklı gelişmelerini sağlayarak, eğitim ve öğrenim imkanı sunarak, kişisel yeteneklerinin geliştirerek geleceğe hazırlayıp topluma kazandırıyoruz.
Her çocuğun bir ailesi var
Aile toplumun temel taşıdır. Çocuklar aile ortamında kendilerini güvende hisseder, aidiyet duygusu ile yetişirler. Sorumlulukları paylaşmayı ve hayat boyu sürecek ilişkiler kurmayı öğrenirler. Aile ortamı çocuklara hayatlarını üzerine kurabilecekleri bir sağlam bir temel sağlar.
Her çocuk sevgiyle büyür
Duygusal yaralar sevgi ve anlayış sayesinde sarılır ve özgüven gelişir. Çocuklar kendilerine ve başkalarına inanmayı ve güvenmeyi öğrenirler. Bu özgüven sayesinde her çocuk kendi kapasitesini en etkin şekilde kullanabilir.
Her çocuk saygıyla büyür
Her çocuk saygı görür ve ciddiye alınır. Kendi hayatını etkileyen kararlara aktif olarak katılan çocuk, ailesinin ve toplumun değer verdiği, saygı ve itibar gören bir birey olarak yetişir.
Her çocuk güven içinde büyür
Her çocuk taciz, ihmal ve istismardan korunur. Sığınak, yiyecek, bakım ve eğitim her çocuğun hakkı olan, sağlıklı gelişimi için temel unsurlardır.
Geleceğe hazırlıyoruz
Çocukların kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.
Başarılı ve topluma olumlu katkıda bulunan bireyler haline gelmeleri için gerekli eğitim ve donanımı almalarını sağlıyoruz.

Çocukköyündeki aileler içinde bağlılık duygusu öylesine gelişmiştir ki, çocuklar, tıpkı normal bir ailede olduğu gibi, büyüyüp de bağımsız bir yaşam sürmeye başladıklarında bile anne ve kardeşleriyle bağlarını hayat boyu koparmazlar.

Çocukköyü annesi hayatını çocuklarıyla paylaşır. Çocuklarına güven hissi vererek sevgi ve şefkatle ile yeni ve kalıcı ilişkileri geliştirme fırsatı sunar. Anne yarattığı yuvada, ailesine liderlik yaparak çocuklarının ihtiyacını giderirken aynı zamanda fiziksel, duygusal, entelektüel, sosyal ve ruhsal olarak iyi yetişmesi için destek olur.

Gençlik lideri de bu gelişim desteğini çocuklar gençlik evine geçtiği zaman da sürdürür.

Çocukların çağdaş bir eğitim almaları gerektiği düşüncesiyle bütün çocukların eğitimi ile birebir ilgilenilmektedir.

3-6 yaş arasındaki çocuklar köy bünyesindeki anaokuluna devam ederken okul çağındaki çocuklar ise yöredeki çevre okullarda öğrenimlerini sürdürürler.

Okul ders ve bilgilerini desteklemek amacıyla, Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler ve İngilizce branş öğretmenleri hafta içi ve hafta sonu çocuklarımıza yardımcı olur.

Çocuklara Çocukköyü’ne girdikleri andan itibaren toplumun bağımsız, kendine-yeterli ve katılımcı üyeleri olmaları yönünde rehberlik edilir.

Her çocuğa kendi ihtiyaç ve potansiyellerine göre şahsi gelişim fırsatları sunulur. Her çocuğun daha bağımsız ve daha sorumlu olması için çalışmalar yapılır.

Çocuğun gelişiminin desteklenmesinde, Çocukköyü annesi, geçlik lideri ve diğer personel çocuğun gücüne, yeteneklerine ve potansiyeline odaklanır. Herkes, her çocuğun haklarına saygı duyar ve bu hakları geliştirirler.

Beceri ve yeteneklerini geliştirmek için sanatsal, kültürel ve sportif konularda özel ders alırlar. Etkinliklere ve kutlamalara katır, geziler düzenlerler.

Gençlerin kendi geleceklerini inşa etmeleri ve toplumun başarılı üyeleri haline gelmeleri için gerekli tavır, davranış ve becerileri geliştirebilecekleri Gençlik programları uygulanır.
 
Çok güzel bir proje bilgilendirmeniz çok iyi olmuş bu güne kadar böyle birşeyden haberim yoktu. Bende sizin gibi en azından çevremdeki insanları bu konuda bilgilendireceğim..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…