Merhaba ben de geldiiim!
Kızlar ben de birşeyler örmek istiyordum iyi ki buldum sizi. Ben örgüde acemiyim sadece düz ve ters ördüm şimdiye kadar. Burdan sizlerin ördüklerinden bakarak ucundan ucundan başlarım ben de örgüye :) Ben bebek hırkaları falan örmek istiyorum ve de bere...
Esennil yaka kesimi yuvarlak olacaksa ortadan 15-16 ilmek kes.Normalde ben 20 keserim ama çocuk olunca biraz eksilt.
Şimdi..diyelim 60 ilmeğin var şişte yani yaka kısmına geldiğinde 60 imek bulunuyor elinde diyelim..15 ilmeği 60 dan çıkararak hesapla..45 i ikiye böl çünkü yarısını ayrı öreceksin.
22 ilmek ör,15 ilmek kes,kestiğin yeri öreceksin şimdi..iki sıra sonra 1 ilmek kes..tekrar iki sıra sonra 1 ilmek daha yeterli olur.. Biraz daha ör yaka bitip omuz hizasına gelince düz çık ve kes.
Diğer bölüme geç ve aynı işlemi uygula..İki ucu da bitirdikten sonra arkayla birleştir ve dik.(Arka kısımda bitirmeye 3-4 sıra kala kes çünkü arka ile ön birbirini tutmaz) Diktikten sonra yakadan ilmek al ve lastik yap
Takılırsan ben burdayım..Kolay gelsin.
hoşbulduk hülyacım bencede çok şey öreceğiz ve öğreneceğiz bende size ördüğüm şeylerin fotograflarını göstermek istiyorum ama nasıl resim eklenir bilemiyorum canım sevgileer:1hug:
Al canım..Şişle örülenler de var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?