• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

el emeği müstakbel nikah şekerim;)

smyraaa

.
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
878
46
298
YAPILIŞININ ANLATIMI VE DİĞER RESİMLER ŞURADA:http://bosugraslarmuduru.blogspot.com

$CIMG0309.jpg

Selam kızlar. Mayısta düğünüm var inş. Düğün salonunda da nikahımız olacak ve her ne kadar nişanlım "Ne gerek var nikah değil,düğün bu" dese de ben herkese tabaklarının yanına koymak üzere bizden birer hatıra olsun istiyorum. Ama düğünde illaki olması gereken birşey olmadığından en az masrafla bunu yapmak istiyorum. Bu yüzden kendim yapayım dedim.
Şu küçük evlilik yastıklarını beğeniyordum zaten. Başladım yapmaya. Resimdeki gibi kenarları fuşya, kırmızı, mor, mavi içli olacak şekilde, buzdolabına yapışabilmesi için arkası mıknatıslı ve isimlerimizin yazılı olduğu kağıtta ön taraftaki ince kurdeleye yapışık olacak şekilde düşündüm. Ama sanırım 300tane ye tamamlayamayacağım gaza ihtiyacım var, nasıl olmuş?:)

Not: Bir kaç tane yaptıktan sonra vazgeçip yapmayı bıraktım...

Son düzenleme:
Çok şeker olmuş:46:
Yapması zor değil mi peki.:26:
Ellerinize, emeğinize sağlık

çok güzel canım ellerine sağlık ama gerçekten o kadar telaşın içinde nasıl yapıyorsun merak ettim ve hayran kaldım açıkçası :)

Son düzenleme:
Valla harikasın ya:81::81:
Keske bende becerebilsem böyle seyler:40:
Nekdr var düğüne
yetiştirirsin insallah okdr telaşın arasında

Ben düşünmedim aslında gördüm bi kaç sitede bu şekilde nikah şekerleri=) ama tanesi 1,5 tl diyorlar üstelik ne lavantası war, ne şekeri, ne mıknatısı. Telaş derseniz hiç bi telaşımız yok aslında işin ilginci. Düğüne kaldı şurda 80küsür gün=) (29mayısta inş.) Ama herhangi bi telaş yok henüz:) Yetiştirebilrmiyim bilmiyorum. İşin kolay kısmını bulamazsam bu gidişle zor:)

Son düzenleme:
buarada zor değilmi demişsiniz zor tabi, annem deli olduğumu düşünüyor:) ama resimde gördüğünüz şekerden 20tane yapsam maliyeti 2tl:) Nasıl derseniz pembe ve beyaz kurdelelerim vardı sadece kenarlarındaki dantel görünümlü çiçeklerin 9metresine 2tl verdim ve elyaf bile almadım:) elyaf yerine; içindeki aynen elyaf gibi şişkinliği ve hemde yumuşaklığı sağlayan yıllardır dolap bekleyen, kullanmadığımız yün ipler:) karmançorban yapıp doldurdum yastıkların içine:) ama tek tek hemde elde dikmek zor oluyor tabi. birde dikişler yamuk olursa sinirler zıplıyor:)

Son düzenleme:
Smyraa el emeği bakımından gerçekten çok güzel..

Ama bunu yapmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum..Bence doğru bir karar değil , düğüne kadar olan zamanı bu şekilde değerlendirmeniz..İnanın buzdolabının üstünde dursa dursa 50-60 kişide durur , oda üç- beş ay yakın akrabalarda..

-Zamanı geldiğinde inşaallah çocuğunuzun doğumunda hazırlarsınız böyle birşeyi..

-Ya da ilerde evlendikten sonra maddi kazanç olarak düşünebilirsiniz..

-Ya da illaki hatıra kalsın istiyorum derseniz.. 50 tane falan yaparsınız , yeni evinize koyarsınız gelen yakın arkadaş ve akrabalarınıza verirsiniz.

Düşüncenize saygı duyuyorum ama kesinlikle gereksiz ve mantıksız buluyorum..

Yazık emeğinize, zamanınıza. :71:

Son düzenleme:
Smyraa el emeği bakımından gerçekten çok güzel..

Ama bunu yapmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum..Bence doğru bir karar değil , düğüne kadar olan zamanı bu şekilde değerlendirmeniz..İnanın buzdolabının üstünde dursa dursa 50-60 kişide durur , oda üç- beş ay yakın akrabalarda..

-Zamanı geldiğinde inşaallah çocuğunuzun doğumunda hazırlarsınız böyle birşeyi..

-Ya da ilerde evlendikten sonra maddi kazanç olarak düşünebilirsiniz..

-Ya da illaki hatıra kalsın istiyorum derseniz.. 50 tane falan yaparsınız , yeni evinize koyarsınız gelen yakın arkadaş ve akrabalarınıza verirsiniz.

Düşüncenize saygı duyuyorum ama kesinlikle gereksiz ve mantıksız buluyorum..

Yazık emeğinize, zamanınıza. :71:

:) mantıksız olduğunun farkındayım çok fazla vakit alır. Ama çalışıyordum işten ayrıldım. Çeyiz, dantel o bu anlamam ki anlasam yapsamda evimde dantel kullanmam zaten. Bende bu şekilde vakit değerlendiriyorum diyebilirm. Yoksa akıl karı değil farkındayım:) Akıl karı olsa tülü al, içine lavanta koy, önüne çiçek arkasına mıknatıs yapıştır 1günde 100tane yapılabilcek model seçerdm:) yinede daha başındayım pes edersem dediğiniz gibi bu yaptıklarım evimde hatıra kalır ama yeni bir modelde olsa illa kendim yapıcam nikah şekerimi=)

Son düzenleme:
:) mantıksız olduğunun farkındayım çok fazla vakit alır. Ama çalışıyordum işten ayrıldım. Çeyiz, dantel o bu anlamam ki anlasam yapsamda evimde dantel kullanmam zaten. Bende bu şekilde vakit değerlendiriyorum diyebilirm. Yoksa akıl karı değil farkındayım:) Akıl karı olsa tülü al, içine lavanta koy, önüne çiçek arkasına mıknatıs yapıştır 1günde 100tane yapılabilcek model seçerdm:) yinede daha başındayım pes edersem dediğiniz gibi bu yaptıklarım evimde hatıra kalır ama yeni bir modelde olsa illa kendim yapıcam nikah şekerimi=)

Model çok güzel ve şirin. Hatta ilk defa görüyorum.. Ama ne bileyim düğün için yapmamanız gerektiğini düşündüm..

Tabii çok istiyorsanız ve heves ediyorsanız diyecek söz yok.

O zaman eşinize yapacağınızı özel yapın..Küçük küçük kağıtlar kesin ve herbirine onu ve sevginizi ifade eden sözler yazın..Tıkıştırın yastığın içine..
Ona söylemeyin ama evlendikten bir süre sonra hatırlatırsınız , birlikte okursunuz. :)

Kolay gelsin. :nazar:

Son düzenleme:
Model çok güzel ve şirin. Hatta ilk defa görüyorum.. Ama ne bileyim düğün için yapmamanız gerektiğini düşündüm..

Tabii çok istiyorsanız ve heves ediyorsanız diyecek söz yok.

O zaman eşinize yapacağınızı özel yapın..Küçük küçük kağıtlar kesin ve herbirine onu ve sevginizi ifade eden sözler yazın..Tıkıştırın yastığın içine..
Ona söylemeyin ama evlendikten bir süre sonra hatırlatırsınız , birlikte okursunuz. :)

Kolay gelsin. :nazar:

not yazma fikri güzel ama bunları dikmekle ne kadar uğraştığımı unutmazsam kağıtları çıkarmak için yastıkları sökmeye kıyamam:1:

not yazma fikri güzel ama bunları dikmekle ne kadar uğraştığımı unutmazsam kağıtları çıkarmak için yastıkları sökmeye kıyamam:1:

O zaman bir tanesini düğmeli ya da fermuarlı yapın.. :1:

Hayırlı sabahlar.. :)

arkadaşlarında dediği gibi zor işler bunlar, ince iş..
bende çok uğraşırım bu tarz şeylerle ama bir süre sonra bıkkınlık veriyor.
ancak çok güzel düşünülmüş, harika da olmuş :) tebrik ederim.

Bende böyle birsey düsünüyorum ama kararsizim..
Dügünde yapilan ufak süprizler herzaman hosuma gitmistir,
ancak herkesin kiymet bilmeyecegini düsündügümden vazgeciyorum..

Ya cok kolay birsey olacak yada hic yapilmamasi taraftariyim artik..
Bir arkadasin dedigi gibi, evinize ziyarete gelenlere ani olarak hediye edebilirsiniz..

anneminde nişanlımında boşuna uğraşma diye ısrar etmeleri üzerine, burdaki arkadaşlarında dediği gibi çoğu insanın kıymet bilmeyeceğini benim bi tanesini yapmak için 10dakika uğraştığım şeyi 10dakika tutup sonra atacaklarını yada kaybedeceklerni düşünürsek sanırım yapmaktan vazgeçiyorum:) ONUN YERİNE HEM KULLANIŞLI HEM HATIRA KALMASI AMAÇLI, DÜĞÜN TARİHİMİZİN VE ADIMIZIN SOYADIMIZIN YAZILI OLDUĞU BİR TÜKENMEZ YADA DOLMA KALEM NASIL OLUR? Hem düğünde anı defteri dolaşırken herkes kendi kalemi ile yazar hem sonrasında enazında cebinde çantasında bulundurabilir. Ya bu şekilde kullanılabilir birşey yaptıracağım yada hiçbirşey olmayacak.

En çok ben sevindim sanırım vazgeçmenize :1: Çünkü yazık emeğinize diye düşünüyordum..

Evet bence çok mantıklı bir hatıra olur.. Ya da yine aynı şekilde nazarlıkta dağıtılabilir , kurdele kısmında isimleriniz olan..

Hayırlı olsun ne olacaksa.. :71:

En çok ben sevindim sanırım vazgeçmenize :1: Çünkü yazık emeğinize diye düşünüyordum..

Evet bence çok mantıklı bir hatıra olur.. Ya da yine aynı şekilde nazarlıkta dağıtılabilir , kurdele kısmında isimleriniz olan..

Hayırlı olsun ne olacaksa.. :71:

siz beğenmediğinz için birazda zamana yazık diye düşünüyrdunuz sanırm:9: işte aslnda kalem yada dediğinz gibi bir fikir mantıklıda oda ekstradan enaz 500tl demek onada nişanlım ayrıntı, nikah değil düğün bu gerek yok diye baktığı için hemde insanlara hatıra kalcağı için kendim yapma fikri ağır basmştı=)

Back