• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El ayak hastamı?

cemree67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
190
64
48
Kızlar selam,
Kızımın iki gün ateşi çıktı herhangi bi hastalığı belirtisi de yoktı nezle grip gibi ateş sorunu geçtikten sonra sadecw el parmak aralarında , üstünde ve ayak parmak aralarında tek tük içi su dolu kabarcıklar çıktı netten baktım el ayak hastalığına benziyo 1 hafta önce misafir gelmişti onların da iki yaşında kızı vardı gözleri kızarık hafif ateşi vardı dün nete fotoğraf atmışlar elleri hep yara bere o bariz belli el ayak hastalığı benim kızoma da ondan bulaştığıno düşünüyorum şuan elleri paylaştığım fotoğrafdaki gibi daha ilerlemez dimi? Ateş sonrası dökülürmuş bu döküntüler ateşi atlatalı bugün 4. Gün

Eklentiler

• IMG_8163.jpeg
    IMG_8163.jpeg
    223,1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_8162.jpeg
    IMG_8162.jpeg
    284,1 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8161.jpeg
    IMG_8161.jpeg
    238,7 KB · Görüntüleme: 14
Kızlar selam,
Kızımın iki gün ateşi çıktı herhangi bi hastalığı belirtisi de yoktı nezle grip gibi ateş sorunu geçtikten sonra sadecw el parmak aralarında , üstünde ve ayak parmak aralarında tek tük içi su dolu kabarcıklar çıktı netten baktım el ayak hastalığına benziyo 1 hafta önce misafir gelmişti onların da iki yaşında kızı vardı gözleri kızarık hafif ateşi vardı dün nete fotoğraf atmışlar elleri hep yara bere o bariz belli el ayak hastalığı benim kızoma da ondan bulaştığıno düşünüyorum şuan elleri paylaştığım fotoğrafdaki gibi daha ilerlemez dimi? Ateş sonrası dökülürmuş bu döküntüler ateşi atlatalı bugün 4. Gün
İlerlemeden doktora götürün

Bunun bi tedavisi yokmuş ki ilacı vs doktor ateş düşürücü veriyormuş bi arkadaşın oğluna da olmuş onun ağzımda fslan da çıkmış benim kızımda öyle bişey yok şaun

Kızlar selam,
El ayak olma olasiligi yuksek gibi duruyor, eger bu hastalik ile temasiniz var ise. Poposuna baktiniz mi? Benim oglumda poposunda cikmisti. Biz pisik oldu sandik sonra mantar sandik ama el ayak agiz hastaligi olmus. Sonrasinda kizima bulasti onun agzinin etrafinda ve ayaklarinda cikti.
Eger agzinin icinde cikmadiysa cok buyuk bir sorun teskil etmiyor. Cunku agiz icinde cikinca yemek yemeleri duruyor acidigi icin. Atesi dustuyse ve yemek yiyorsa sorun yok. Yalniz hala bulasiciligi devam ediyor olabilir. O yuzden baska cocuklarla yanyana getirmeyin derim. Buyuklere de gecebildigini unutmayin, o yuzden yaslilarin yanina da goturmeyin.
En son cikan yaradan sonraki 3 gun boyunca baska bir yara cikmadiysa, bulasiciligi da bitmis oluyor. O zaman cikartirsiniz kizinizi.
Bir diger konu bir kere gecirdi bir daha gecirmez diye dusunmeyin , birden fazla kez olabiliyorlar.
Dokuntuleri kasiniyorsa, doktora goturup kasinti onleyici krem alip surebilirsiniz. O rahatlatiyor biraz.
Agzinda yara cikardiysa eger, ibu surup ile agzina gargara tarzi bir uygulama yapabilirsiniz. O da agzinin icindeki yaranin acisini hafifletiyor.

Oğlumun da aynısı olmuştu. Doktor el ayak hastalığı olabilir dedi ama ilaç vermedi. Kendiliğinden geçmişti

Yeni atlattık bu hastalığı.
ateş yapıyor halsizlik yapıyor, avuç içlerinde ve ayaklarında azıcık vardı.
sonra poposunda da varmış geçtikten sonra gördük
ben ilk lekeleri gördüğümde hemen elma sirkesi sürdüm
kesinlikle tavsiye ederim. ateş içinde ateş düşürücü şurup vermek zorunda kaldık
ilacı yok dediler, çok geçiren oluyormuş o yüzden doktora gitmedik şükür 6-7 günde geçti
elma sirkesini sürün mutlaka hemen kurutuyor

Back