• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El ayak hastalığı

hanyolcuhanciyolcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
1.069
2.734
48
30
Günaydın hanımlar, herkese iyi seneler.
1 buçuk yaş kızımin tam 8 gün önce burun akıntısı ve hapşırma durumu olunca doktora götürdüm. İlaç kullanmaya başladık. Birkaç gün sonra da 2 gün yüksek ateşimiz oldu. Bu süre zarfında halsizlik, iştahsızlık, huysuzluk durumları vardı. Ben hastalıktan dolayıdır dedim. Ateşli 2 günün sonunda farkettim ki ağzında 4-5 tane aft gibi beyaz uçlu yaralar var. Bir de ağzının kenarında var. Doktora götürdüm. El ayak hastalığına benziyor ama onun bir türevi, o değil dedi. Eğer el, ayak, popo bölgelerinde çıkarsa getirirsin demişti. Aradan birkaç gün geçti ağzı çevresinde biraz arttı ama başka hiçbir yerinde yoktu. Bu sabah baktım ki elinin içinde de bir tane çıkmış. Keyfi yerinde, ateşi yok, iştahı önceki günlere göre biraz daha iyi şükür. Tahminim el ayak hastalığı geçiriyor. Ağzındaki yaralar için bir karışım önerdi doktor, onu kullanıyoruz. Elinde çıkan yara için ne kullanabilirim? Daha önce bu hastaligi atlatanlar nelere dikkat ettiniz?

Son düzenleme:
Günaydın hanımlar, herkese iyi seneler.
1 yaş kızımin tam 8 gün önce burun akıntısı ve hapşırma durumu olunca doktora götürdüm. İlaç kullanmaya başladık. Birkaç gün sonra da 2 gün yüksek ateşimiz oldu. Bu süre zarfında halsizlik, iştahsızlık, huysuzluk durumları vardı. Ben hastalıktan dolayıdır dedim. Ateşli 2 günün sonunda farkettim ki ağzında 4-5 tane aft gibi beyaz uçlu yaralar var. Bir de ağzının kenarında var. Doktora götürdüm. El ayak hastalığına benziyor ama onun bir türevi, o değil dedi. Eğer el, ayak, popo bölgelerinde çıkarsa getirirsin demişti. Aradan birkaç gün geçti ağzı çevresinde biraz arttı ama başka hiçbir yerinde yoktu. Bu sabah baktım ki elinin içinde de bir tane çıkmış. Keyfi yerinde, ateşi yok, iştahı önceki günlere göre biraz daha iyi şükür. Tahminim el ayak hastalığı geçiriyor. Ağzındaki yaralar için bir karışım önerdi doktor, onu kullanıyoruz. Elinde çıkan yara için ne kullanabilirim? Daha önce bu hastaligi atlatanlar nelere dikkat ettiniz?
Benim görümcemin kızlarında olmuştu aşırı bulaşıcı bir şey Muhtemelen birinden bulaşmıştır Sen çocuğunu bir süre dışarı çıkarmamaya çalış Ellerini ayaklarını sürekli temiz tut sağlıklı beslemeye çalış bir de pekmez varsa pekmez içirebilirsin galiba pekmez iyi geliyormuş çok dikkat et geçiyor ama bir tık sıkıntılı bir hastalık yani işte hastalık Ateş falan yapabiliyor sürekli uyuyordu benim görümcemin çocukları çok yorgun oluyorlardı Şimdi iyiler çok şükür Geçmiş olsun

Biz doktora götürdüğümuzde o bize zor kısmının geçtiğini söylemişti. Çünkü kızım da aynı şekilde hem çok ateşli hem de gerçekten çok halsizdi. Sanırım şu anda döküntü kısmını atlatiyoruz. Teşekkür ederim 🙏

Benim oğlum da kreşin ilk yılı geçirmişti. Gerçekten çok bulaşıcı. Ateş kısmını atlattıysanız yaralar azalarak geçecek. Benimki ağız etrafına krem sürdürmemişti o yüzden temiz tutmak dışında bişey yapmadım.

Benim oğlum da kreşin ilk yılı geçirmişti. Gerçekten çok bulaşıcı. Ateş kısmını atlattıysanız yaralar azalarak geçecek. Benimki ağız etrafına krem sürdürmemişti o yüzden temiz tutmak dışında bişey yapmadım.
Peki büyüklere bulaşma riski de var mı? Bize doktor büyüklere kolay kolay bulaşmaz dedi ama çok emin değil gibiydi sanki.

Peki büyüklere bulaşma riski de var mı? Bize doktor büyüklere kolay kolay bulaşmaz dedi ama çok emin değil gibiydi sanki.
bize doktor bulaşmaz demişti ama 20 yaşındaki herhangi bir bağışıklık problemi olmayan kız kardeşime bulaştı bizim çocuklardan, kemik ağrıları ve ağız içi yaraları çok fazla olmuştu, el ayak döküntüleri daha azdı ama.

çok geçmiş olsun. bize doktor herhangi bir tedavi vermemişti. tırnaklar da düşebilir, korkmayın demişti ve öyle de olmuştu

bize doktor bulaşmaz demişti ama 20 yaşındaki herhangi bir bağışıklık problemi olmayan kız kardeşime bulaştı bizim çocuklardan, kemik ağrıları ve ağız içi yaraları çok fazla olmuştu, el ayak döküntüleri daha azdı ama.

çok geçmiş olsun. bize doktor herhangi bir tedavi vermemişti. tırnaklar da düşebilir, korkmayın demişti ve öyle de olmuştu
Hadi ya.. artık biz de elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama bakalım.
Çok teşekkür ederim. Siz ellerindeki dokuntuler için bir şey kullanmış miydiniz?

Hadi ya.. artık biz de elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama bakalım.
Çok teşekkür ederim. Siz ellerindeki dokuntuler için bir şey kullanmış miydiniz?
stres yapmayın, bulaşmaz inşaallah. o dertlenmişti bize de bulaşırsa diye, strese bağlı bağışıklığı düştü belki de asdfgasdf

hayır. kendimce zeytinyağı, kantaron yağı sürdüm ama doktor herhangi bir şey vermedi dediğim gibi. zaten 1 haftaya kuruyup soyuluyor. tırnaklar da acısız düşmüştü.

stres yapmayın, bulaşmaz inşaallah. o dertlenmişti bize de bulaşırsa diye, strese bağlı bağışıklığı düştü belki de asdfgasdf

hayır. kendimce zeytinyağı, kantaron yağı sürdüm ama doktor herhangi bir şey vermedi dediğim gibi. zaten 1 haftaya kuruyup soyuluyor. tırnaklar da acısız düşmüştü.
Vallahi ben buraya yazana kadar bize bulaşmaz diye biliyordum 😁 buraya yazınca meğer bulaşıyormus öğrendim shshhs ama öncelikle cocugun iyi olmasi, inşallah bulaşmaz.
Şu anda elde bir tane (o bu sabah çıktı) ağızda da yaygın iki tane var. İnşallah onlar da en kısa sürede toparlar.

Back
X