el, ayak,ağız hastalığı

Bütün aşılarını yaptirmistk..su cicegi gecirmedi ..dr lar genelde yanlıs tanı koyuyorlarmıs evet..şukur dogru tani konuldu..antibiyotik tedavisi cok gereksizmis cunku
netten baktigim fotolarda genelde daha kucuk kucuk..su cicegi gibi..bizim lekelerimiz buyuk buyuk ..

Benim de oğlumda oldu 3.5 yaşındayken. Ateşle başladı sonra ağzının içinde yaralar çıktı ayağında kızarıklıklar .. İlacı yokmuş maalesef ağrı kesicilerle acısını hafiflettik 3-4 gün içinde de lekeler hafifledi. Tırnak dökülmesi olmadı bizde.

Çok geçmiş olsun size sıkıntılı bi hastalık maalesef

O resimlere güvenme.

Ins bizde cabucak atlatiriz..tekrarladi mi hastalik..yada baska bi cocuga gecirme gibi bi durum söz konusu oldu mu? Ne kadar daha izole yasamali..?

Tekrarlamadı bizde çok şükür. Kimseye geçirmedi ama bulaşıcı olduğunu söylemişti doktorumuz. Kızarıklıklar sönene kadar evden çıkarmamıştık.

Bide tekrar ettigini okudum bugun..allah korusun
Can'ım ben tekrar etmiyor diye biliyorum bi kere geçiren bağışıklık kazanıyor biliyorum ama tabi kesin bilgim değil. Zor bi hastalık bazı çocukta ağız içi komple yara oluyor bizim ikizler gibi o Zaman mecbur serumla besleniyorlar bi kaç gün. Bide bunun 6. Hastalık olanı var onda da 5 gün 40.5 derece Ateş sonrasında tüm vücutta kıpkırmızı kızamık lekeleri oluyor bizim kızda onu geçirmişti 9 aylıkken. Baya zor bi süreç olmuştu anlıyorum o yüzden Allah kolaylık be bi an önce sağlık sıhhat versin inşallah mübarek günlerde

Merhabalar bizde bu hastalıkla bu bayram arefesinde memlekete gitmiştik, 3 yaş (39) aylık oğlumun kusma ateşlenmesi düşürülemeyen ateşi 1 gece boyunca sabaha kadar sürmüştü hemen acil doktora götürdük sabah boğazı kızarmış dedi antibiyotik agrı kesici yazdı. Sonrasında kaşınmaları ayaklarında ve kol dirseklerinde vardı ağzınıb içinin acıdığını söylüyordu pek anlam veremıyordum ki çocuk hastalığı olduğu için hafif atlatıyordu taaaaaaki biz zaten cok kalmadık istanbula dönmüştük 8 temmuz akşamı midem bulanıyordu başım döndü sonra su içeyim dedim oturup boğazım acımaya başlamıştı gecesine ateşlendim sabah doktora gittik faranjit dedi antibiyotik vb. İlaçlar yazdı gecesine ateşim 39.2 olmuştu ve sabahına ayak tabanımda kocaman sivilce gibi bişey he bide öncesi akşamı parmaklarımı tırnaklarımın bazılarını biryere vurmuşum gibi hassastı. Sonra kabarık sivilce givi şeyler coğalmaya başladı tekrar dedim ilaç mı dokundu bana buarada özel hastaneye gittim dr ilacı keselim ama el ayak hastalıpı diye bi hastalık var o olabilir dedi Sonra oğlumda olan hastalığı aklıma getirmiştim. Sonraki gün çoğalıyordu her gece annemin yanına gittim bu sırada kuzenim bana bakmaya gelmişti cocuguma maltepe devlete gittim acile sonra enfeksiyon hastalıklarıma yonlerdirdi bir tanı koyamadı avel hapını ve kremini yazmıştı.o gecem berbattı dün gecem yani uyku yok atarax alıyorum sırf uyumak için sinir bozucu bi hastalık ertesi gün maltepede yine cildiye dr una gittim acaba ben el ayak ağız hastalığına yakalanmış olabilir miyim ? Dedim evet dedi bi karışım serum gibi bişey yazdı reçeteye ataraxı kullanabilirsin dedi bugun sabahtam beri gazlı bezle ara ara sürüyorum bakalım bı gecem nasıl geçecek ? birde 5 gün sonra önceden planlı tatilimiz vardı ailecek hayırlısıyla gidebilsem diyorum

Bide bu durumu yaşayanlarla konuştum tırnak düşmesi yapabiliyormuş 2-3 döküntüleri sürüyormuş bide benim kafamda yüzümde kalçamda bacağımında bile var ayrıca ayaklarımın üstüne basmak çok acı veriyor yanıyor heryerini hissediyorsun tedavisi yok anca rahatlatma amaçlı birşeyler kullanılabilir ben buz torbası kullanmıştım ara ara şuan yazarken bile ellerim acıyor boğazdaki yaralar içinde gargara sprey sıkıyorum özellikle bişey yemeden önce

Eklentiler

• image.jpeg
    39,3 KB · Görüntüleme: 1.138
Bugün 8. Akşamı yetişkinlerde özellikle ben çok ağır geçirdiğim için şuan durum bu

Eklentiler

• image.jpg
    28,9 KB · Görüntüleme: 1.017
Allah askına yok mu bunun caresı hem bana hem kızıma bulastı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…