Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Ekmek" sloganın sırrı

Merhaba

Kimler ve nasıl? anlayamadım.

Bu seçim sloganı ve seçim parçasıyla mı alakalı söylediğiniz şey?

''Bir şey ekmek'' gibi, fiil olarak kullanılmış.

Sevgi, saygı, birlik, dirlik gibi yani.

Ben mi yanlış algılıyorum, çok dar mı bakıyorum acaba? diye tereddüte düşmeye başladım da.

Ben de aynen böyle anlıyorum ''ekmek'' sloganını.
Barış, adalet, huzur, istikrar, eşitlik, özgürlük, insana yaraşır insanca herşey ekmek.

Öğrenmeyi severim.

Bunun için de çoğu zaman-kimin söylediğinden ziyade ne söylediğine bakmaya ve anlamaya çalışırım. Çünkü aksi, tamamen kendi küçücük ufkumda kendi zanlarımdan ibaret ve sınırlı kalmak olur- bence. O sebeple sormuştum.

Hem anladığım bir şeyi sorarak neden vakit kaybedeyim, anladığım bir şeyi niye sorayım ki? Nasıl anladıysan artık gibi bir yanıt verdiniz.

Bakın bunu da hiç anlayamadım.

Neyse...

boş ver canım,sığ düşüncelerin anlayışı işte:34:

Bana da çok komik geldi.. Muhtarlık seçimlerinde bile böyle bir slogan kullanılmaz. Açıklamasıyla bağdaştıramadım. Sanki “iş için, daha iyi bir yaşam için” gibi çağrışım yaptı bende..
Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamen ciddiyetini kaybetmiştir. Muhtarlar arası seçim düellosu halini almıştır.

başbakan ekmek sloganını kullansaydı topa tutulurdu,kimse ekmek değilde,olaya farklı açıdan bakıyoruz demezdi
çok saçma olmuş,cumhurbaşkanımı ekmek veriyormuş halka.

Son düzenleme:
"Ekmek için Ekmeleddin ", sloganını hic anlamadım desem. Yani kafam karisti.
Daha iki gun ince kendisi cumhurbaskanin gorevlerini şu sekilde ;ANAYASA GÖRE İCRA MAKAMI HÜKÜMETTİR

Cumhurbaşkanlığı' nın icra makamı mı temsil makamı mı olduğu şeklindeki tartışmaları hatırlatan bir haberciye yanıt veren İhsanoğlu şunları söyledi:

Anayasa'yı açın okuyun. Basit yurttaşlık bilgisi. Anayasa' nın 104. Maddesi Cumhurbaşkanı' nın görev ve yetkilerini sayar. Bu Anayasa'ya göre seçim yapılacağına göre, Cumhurbaşkanı andını bu Anayasa'ya göre içeceğine göre, Anayasa'nın 104. Maddesi der ki; T. C bütünlüğünü temsil eder, Mevcut Anayasanın uygulanmasını gözetler, devlet kurumlarının ahenk içinde çalışmasını sağlar. Demek ki Cumhurbaşkanı' nın bu konularda yetkileri vardır. Daha sonra kanunlardaki detaylar vardır. Bunlar Cumhurbaşkanı' nın görevlerini sayar. İcra yetkisi Başbakan' a aittir. Bakanlar Kuruluna aittir.,
Saymamismiyidi. Yani insanlara ekmek vaad etmek cumhurbaskanin görevleri arasinda var mı? bu icraate girmez mi?

bende tam bunu yazacaktım datlu hani cumhurbaşkanının böyle icraatleri yoktu . şimdi bu slogan neyin nesi :44:

Şunuda ekleyim ,Ekmelettin beyin bu adaylık işinin vede bu kampanyanın içinin boş olduguna inanıyorum . suya sabuna dokunma ,halka şirin görün , gölede maya çal ya tutarsa hikayesi .. baştan aşagı boş bu hikaye :ssz:

Back