Tatlı Tarifi ekler (resimli)

UyuyanGuzel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
4.068
683
123
Bu ekler tarifi bana ait degil.
hamur tarifini de krema tarifini de internetten farkli sitelerden sectim ve denedim.

Ekler yapmak biraz zor gelebilir ama el beceriniz varsa basarili olacaginizdan eminim.

Yapimi uzun surebilir fakat yemesi 2 isirikta bitiverir...Nefis bir tatli:)

Tarifi ilk denedigimde 20, bugun denedigimde ise 22 ekler cikti. Bu sayi hamurlari hangi buyuklukte pisirdiginize bagli.

Afiyet olsun kizlar:)

Bir tencereye suyu bosaltip icine margarini ekleyin. Tencereyi orta isidaki ocaga koyup margarin eriyip suyun kaynama noktasina gelmesini bekleyin.
Su kaynayinca isiyi minimuma getirin, unu ekleyin ve bu karisimi cok kisik ateste 2 dk. hizli hizli karistirin.
Tencereyi ocaktan alin ve 3-4 dakika sogumaya birakin.
Elde ettiginiz hamuru bir karistirma kabina alin ve bu hamura 4 yumurtayi teker teker mikserle yedirin(bu asamada yumurtalari eklerken hamur bulamac gibi gelebilir ama toparlaniyor endiselenmeyin. hamur toparlandikca mikser cirpicilarina tutanacak ama siz 1-2 defa hamurlari cirpicilardan temizleyip hamuru tekrar cirpin).
Bir tepsiye yagli kagit serin ve hamurdan birer tatli kasigi alarak teker teker tepsiye koyun(ekler pastalari duzgun bir sekilde cikarmak icin yagli kagit $art, yagli kagidiniz yoksa yerine a4 kagidi yaglayip kullanabilirsiniz).
Onceden isitilmis firinda 200 derecede altli ustlu olarak hamurlarinizi pisirin(Firinda pisme suresini goz karari ayarladigim icin sure veremiyorum ama alti da ustu de cok kizarmamali). Hamurlariniz pisince isiyi 150 dereceye alin ve bu isida 20-30 dk. daha pisirin ki hamurlarinizin ici iyice pissin.
Bu asamada kremanizi hazirlayin ve sogumaya birakin.
Hamurlari firindan cikarir cikarmaz yagli kagittan cikarmaya calismayin! Soguyunca cikarin! Iliyinca uzerlerine temiz bir bez orterseniz sertlesmelerini onlersiniz.
Hamurlari yagli kagittan cikarin ve ortadan ikiye kesin. Sogumus olan kremanizi pismis hamurlarin arasina dikkatlice koyun.
Cikolatanizi benmari usulu eritin ve hazirladiginiz ekler pastalarin uzerine bir kasik ya da bicak yardimiyla paylastirin.
Ekler pastalarin uzerine kiyilmis badem ya da dovulmus antepfistigi koyup susleyin.

HAMUR ICIN:
1 su bardagi su
100 gram margarin
1 su bardagi elenmis un
4 yumurta
yarim paket kabartma tozu
KREMA ICIN:
1.5 su bardagi sut
yarim bardak ya da yarim bardaktan 2-3 parmak az toz seker
1 cay kasigi vanilya
2,5 kasik un
2 adet yumurta
yaklasik yarim limonun rendelenmis kabugu
UZERI ICIN:
sutlu ya da bitter cikolata
badem ya da antepfistigi

Ekler pastalar yapildiktan sonra mutlaka buzdolabinda bekletilmeli ve daha sonra servis yapilmali.
Krema tarifinde 2 yumurta var ama ben bazen 2 bazen 1 kullaniyorum, istege bagli aslinda.
Krema tarifinde yazan seker tamamen damak tadiniza bagli. Yarim su bardagi seker cok gelebilir o yuzden kremayi tada tada sekerinizi kendi zevkinize gore ayarlayin.
Ekler hamurunu tepsiye bir cay kasigi, bir tatli kasigi, ya da bir yemek kasigi kadar koyarak elde edeceginiz buyuklugu kendiniz ayarlayabilirsiniz, tamamen zevkinize kalmis.
Sizi yanlis yonlendirmemek icin kullandigim bardagin resmini de ekledim ama tarifi bu bardagi tamamen doldurarak degil 2 parmak eksik doldurarak yapiyorum.
Ben tatli yapilirken kullanilan cikolatalardan kullaniyorum, size de bunlari tavsiye ederim cunku bu cikolatalarin kivami daha guzel oluyor. Normal cikolatalar yapis yapis oluyor ve ekler pastalarin uzerine dokulemiyor.

Eklentiler

• $IMG_0217.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 83
  • $IMG_0218.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 88
  • $IMG_0219.jpg
    50,9 KB · Görüntüleme: 80
  • $IMG_0223.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 82
  • $IMG_0221.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 96
  • $IMG_0226.jpg
    60,7 KB · Görüntüleme: 84
  • $IMG_0228.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 93
  • $IMG_0230.jpg
    59,9 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:
ellerine sağlık nefis olmuşlar
bende bunu yapmayı çok istiyordum zaten deneyeceklerim arasına aldım...

evet ...dün yaptım harika oldu tadı
o kadar emeğe değer yani bu acemil,k oldu ama:)
hamuru tepsiye zor yerleştirdim yumuşak oluncayaplı kağıt serdim( yoktu a4 kullandım yağlayıp)
zor çıktı yapıştı tabanı
ama süsleyip püsleyince anlaşılmadı
hiç beklemiyordum kabaracağını iki katı kabardı
bundan sonra daha iyi yapacağımdan eiminim
tekrar teşekürlertarifin için

Ellerine sağlık bayılırımmmmm

sagol canim benim

ellerine sağlık nefis olmuşlar
bende bunu yapmayı çok istiyordum zaten deneyeceklerim arasına aldım...

tesekur ederim canim. yapmani tavsiye ederim gercekten guzel oluyor :81:

cok güzel görünüyolar.. biraz zahmetli...acaba o kadar emege deger mi?

canim evet zahmetli ama onunde 20 tane mis gibi yenmeye hazir ekler pastalar oldugunu hayal et sence degmez mi? bence kesinlikle deger denemelisin
cok vaktin yoksa kremasini bir gun onceden yapip buzdolabinda muhafaza edebilirsin mesela, az da olsa zaman kazandirir sana.
ben bir kez kremasini boyle bir gun onceden yapmistim, sonra buzdolabindan cikarinca direk hamurun arasina koyabiliyorsun canim.

canim evet insana kabarmayacak gibi geliyor ama cok kabariyorlar.
hamur icin yarim paket kabartma tozu da koyabilirsin, ben koyuyorum cunku oteki turlu pek icime sinmiyor. isim garanti olsun istiyorum.
ben bir kac defa a4 kagidi yaglayip kullanmistim bir sorunum olmadi ama acaba az mi yagladin ki? bir de hamurlar sogukduktan sonra kagittan cikardin mi canim?
iyisi mi bir ara yagli kagit al tatlim sana zorluk cikmasin.
ama kaliteli bir sey al yoksa zorluk yasayabilirsin. bende bir yagli kagit var firindayken ustunden dumanlar cikiyor yangin cikacak sanarsin
ikinci denememde 6-7 hamur kagida baya yapismisti o yuzden delik vaziyette cikartabilmistim kagittan.
ama onlari atmadim, iki parcaya boldukten sonra yirtik olan alti ust, duzgun olan ust parcalari da alt olarak kullandim ve yine ekler pasta elde ettim o delik hamurlardan
zaten uzerine cikolata dokuldugu icin pismis hamurlarin sekilleri hic belli olmuyor
afiyet olsun :81:

Son düzenleme:
canım ya harika görünüyor gerçektenn bunu yarın deneyeceğim inş. ellerıne saglık deneyip burdada yazacagım sonucu...:))

Ben denedim bunu burdaki tariften..Öncelikle ellerine sağlık..Ekler pastanın içi hariç mükemmel oldu benimkisi.İçinin de tadı mükemmeldi ama yetmedi pastalarımın içini dolu dolu doldurmadı canım ya.Birdahakine daha bol yapıcam iç kremasını

en sevdiğim tatlı diyebilirim ekleri yerken mutlu oluyorum diyebilirim:) Çok lezzetli bir tat şimdi olsda yesek:):)

uygun bir gunde 2 saatlik bir vaktin varsa yapabilirsin canim cok zor degil inan ki
ben de bayiliyorum eklere nim nim nimm
bu hafta tatildeyim yine yapmayi planlariyorum.

afiyet olsun canim
dedigin gibi bir dahakine icini daha cok yaparsin insallah o zaman yeter.
begenmene cok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…