Kekler - Pastalar Ekler pasta (denenmiş ve resimli)

E

EU1

Ziyaretçi
İç kreması:

500 ml süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)
Krema yerine hazır dolgu kremalardan da kullanabilirsiniz.

kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.

kremamız olunca soğutuyoruz.Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle

koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.ve kremamıza ilave edip

mikserle çırpıyoruz.

üzeri için: 1 paket çikolatalı sos ve üzerini süslemek için file yeşil fıstık,fildişi çikolata

Yapılışı:

Bir tencerenin içine 1+1/4 su bardağı suyu koyalım.içine tuz ve şekeri ilave edelim kaynayınca margarini de ilave edip eritiyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.ateşimizi kısıp karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz.
hamuru soğumaya bırakıyoruz hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1.sini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpacakla karıştırıyoruz bu kısım biraz zahmetli ama önemli.diğer yumurtaları da teker teker aynı işlemi yaparak hamurumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak yumurtaları iyice yediriyoruz.
kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine uzun çubuklar şeklinde aralıklı olarak sıkıyoruz.ister yuvarlak isterseniz ekler şeklinde uzun sıkabilirsiniz.
180 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.Burada çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.
hamurlarımız pişince ortadan ikiye kesiyoruz ama bir ucunu kesmiyoruz yani tamamen kesip iki parçaya ayırmıyoruz.içine kremadan koyup kapatıyoruz.üzerine hazırladığımız çikolatalı sosumuzu döküyoruz.file fıstıklarla erittiğimiz beyaz çikolata ile süslüyoruz.Afiyet olsun.

eklerpasta032jt7.jpg

eklerpasta038zb3.jpg

Çok güzel görünüyo iştahım kabardı valla olsada yesek keşke (= paylaşım için sağol...

180 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.Burada çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.
tarif için teşekkürler pastacı kız....
merak ettiğim bir şey vardı...fırın kapağını ne zaman açacağız... eklerleri içinde mi soğutacağız.çünkü bir kaç kez hamurlar pişti diye fırını kapatıp içinden alınca hepsi sönmüş,bir şeye benzememişti...bu konuda ayrıntılı bir bilgi verirsen sevinirim canım....

süper süperrr çok teşekkürlerrr bayılırım bunaa...

bencede harika görünüyor ellerine sağlık canım en sevdiğim pasta

müthiş görünüyor.. ellerinize sağlık.. denemek istiyorum bende..

Ben de ekleri çok seviyorum kaç defa denedim ama bir türlü istediğim şu pastanede yediklerimiz gibi olmuyor bi de ben hamurunu düzgün sıkamıyorum böyle benimki tam şerit şeklinde olmuyor nasıl başarıcam onu bilenler bana bi söyleyeblir misırf ekler için gittim hamur sıkma torbalarından aldım düşünün böyle şeylere çok merakım var işte yemeyi değil yapmayı seviyorum bişeyi hazır almayı hiç semiyorum bi de ben çikolata sosunda çikolatayı eritiyorum ama parlak görünmüyor onun için napmam lazım

X