Ekim ayında dış mekan fotoğraf çekimi

icepond_82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2010
7
0
36
Eskişehir
Selam arkadaşlar,
9 ekimde düğünüm olcak. Nişanlım da ben de dış mekan çekimi yaptırmak istiyoruz. Ama ekimde havalar soğuo, yağmurlar başlıo. Dolayısıyla fotoğraf çekimimiz istediğimiz gibi olmazsa die korkmaya başladım.
Aranızda sonbahar döneminde dış mekan çekimi yaptıran var mı? sorun yaşadınız mı?
Bu konuda fikirleriniz, tavsiyeleriniz nelerdir ?

Bana bu konuda danışan arkadaşlara şöyle bir tavsiyem oluyor,

Çekimler için sürekli takip ediyorum ben bu siteyi. İşimiz tahminlere kaldıysa yandık demeyin artık eskisi gibi değil çünkü yüksek oranda tahminleri tutuyor. Yağış gösteriyosa kesin yağıyo. Sol üst tarafta 5 günlük hava tahminleri var, Her türlü tedbiri alın, 5 gün öncesinden düğün gününüzde neyi gösteriyosa ona göre planınıza yön verebilirsiniz. Parçalı bulutlu havada da deneyimlerime güvenerek çekim yapabileceğinizi söylemek isterim ama son tahlilde anlaştığınız fotoğrafçının sizi yönlendirmesi daha doğru elbette.

Bu arada İstanbul'da kapalı mekan konusunda önerileri olanlar varsa paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
hayırlı olsun bnmde düğünüm 16 ekimde dış mekan olucak nerde çekim yaptıracağını bilmioorum ama hava nefisti yarım kollu giydiğimi çok iyi biliyorumm birsürü fotoğrafım var özelliklee ekim ayına ait(nişanlımla ekim ayında çıkmaya başlamıştık) öpüoorum

Teşekkürler guvastanema. Profesyonel birinden cevap almak beni rahatlattı. Dediğin gibi bu konuyu hem fotoğrafçımla tekrar konuşucam, hem de kendim hava durumunu takip edicem.

Dunaa'cım sana da hem teşekkür etmek hem de hayırlı olsun demek istiyorum. Dilerim herşey gönlünce olur:)))

26 eylülde cektirmiştik hiç üşümedimde hava iyiydi gayet mersin ve istanbulda

Biz de 3 ekimde evlenmiştik 2 sene önce ve karadenizde olmamıza rağmen bir sorun yaşamadık.Hafif esinti vardı ama yağmur yağmadı.

Ben de bir freelance fotoğrafçıyım, sonbahar ve ilk bahar aylarında dış mekan çekimlerimi yapmadan evvel hep meteorolojinin sitesini kontrol ederim böylece en azından ne ile karşılaşacağımızı bilebiliriz. çekim için hala bir fotoğrafçı arıyorsanız bana mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. kendi kişisel sitemde de çalışmalarımın bir çoğu yer alıyor, inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

valla kizlar cekim icin otelleri kullanmayi dusunun derim, hepsinin cok guzel duzenlenmis bahceleri falan var, ama olur da supriz olur yagarsa, o zaman hemen otelin ic ambiansi icinde fotograflar cekersiniz durumu kurtarirsiniz

bu arada fotografciya ihtiyaciniz varsa cok tatli yeni evlenmis bir cift var,

xxxxxdiye aratin gorursunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
valla kizlar cekim icin otelleri kullanmayi dusunun derim, hepsinin cok guzel duzenlenmis bahceleri falan var, ama olur da supriz olur yagarsa, o zaman hemen otelin ic ambiansi icinde fotograflar cekersiniz durumu kurtarirsiniz

bunun için ücret talep ediyorlardır sanırım değil mi? bir deneyiminiz var mı?

canım sımdıden mutluluklar,benımde 9 ekım kınam 12 ekım dugunum olucak kısmetse bende aynı konudan muzdarıbım : ( havalar umarım ıyı olur gonlumuzce olur fotoğraflarımız

Merhabalar,
Bende dış mekan fotoğrafçılığı yapıyorum ve bu ekim ayında da çekimim oldu. Meteorolojiyi sık sık takip ederseniz ve özellikle son 3 günde neredeyse kesin denebilecek tahminler yapılıyor. Duruma göre de kullanılabilecek kapalı mekanlar tercih edebilirsiniz.

Merhaba;

Bir gelin & damat fotoğrafçısı olarak yazmak istedim.
Lütfen şimdiden havalar yüzünden karalar bağlamayın. : )
Nisan / Mayıs ayları Ekim'den daha risklidir yağmur konusunda.
Geçen yıl; 12 Ekim, 29 Ekim , 27 Ekim ve 3 Kasım ve 10 Kasımda çekimlerim oldu, hepsinde hava çok güzeldi.
Umuyorum güneş hepinize kocaman kocaman parlar, en mutlu gününüzde...
: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…