• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Eke geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
KIZLAR KIZIM 4.AYININ ORTALRINDA BIRAZ BIRSEYELR VERMEYI DUSUNUYORUM MEYVE PURESI MI VEREYIM MEYVE SUYUMU BIRDE HANGI CORBA VEREYIM BIZIM CORBDANMI VERCEM yada yemek suyunda mı ONA OZEL MI YAPaYIM ....hangı corba ii olur ılk kez tadacagı ıcın ıı olması gerek dımı

ne verecekseniz hepsini kendinizin hazırlamasını tavsiye ederim hazır ürünleri vermeyin bir de hazırlayacağınız çorba besleyici olsun diye elinize geçeni içine atmayın mesela patates çorbası güzel olabilir ek gıdalara geçerken çorbada bebek tolere ettikçe diğer gıdalar eklenir bir de fazla baharat eklemeyin benim aklıma gelenler bunlar

benim oğlum da 4.ayın içinde,ben de meyve suyu ve yoğurt vermeyi düşünüyorum bu ay sadece,o da tadımlık.5.ayda da meyve püresi ve çorbalara kaşık mamalarına başlamayı düşünüyorum.

BİZDE 5 aya girmek üzereyiz. ben
sabahları ıhlamur cayında cicibebe eziyorjum , tuzu alınmış peynir , rendelenmiş elmaya cicibebe falan veriyorum daha yumurtaya geçmedim. bunların hepsini bir günde hergün değişik şeyler deniyorum.
öğlende meyveli hyoğurt yine kendim yapıyorum yoğurdun içine meyve rendeliyorum yada ütürlü yapıyorum.
akşam üzerlide yaptığım çorbadan tuz yağ katmadan ayırıyorum.

gece yapmadan hero bayb muhallebi veriyorum 9 za yakın.

ben 3 4 cay kasıgı elma suyu havuc suyu ile başlamıştım ama 6 aylıktı ve hergün miktarını artırabilirsin yogurt tattırabilirsin seni emiyorsa corba daha erken

ve kızım 7 aylık ben daha yeni yeni kendi corbalarımızdan tattırıyorum sen yapacaksanda özel yapmalısın daha erken tabi bu benim düsüncem

ne verecekseniz hepsini kendinizin hazırlamasını tavsiye ederim hazır ürünleri vermeyin bir de hazırlayacağınız çorba besleyici olsun diye elinize geçeni içine atmayın mesela patates çorbası güzel olabilir ek gıdalara geçerken çorbada bebek tolere ettikçe diğer gıdalar eklenir bir de fazla baharat eklemeyin benim aklıma gelenler bunlar

pataes çorbasını nasıl yapıyorsunuz ılk ondan mı abslasam yazabılırmısnız tarıfı çok yeerde var ama sızlerın tarıfları daha ii oluor

BİZDE 5 aya girmek üzereyiz. ben
sabahları ıhlamur cayında cicibebe eziyorjum , tuzu alınmış peynir , rendelenmiş elmaya cicibebe falan veriyorum daha yumurtaya geçmedim. bunların hepsini bir günde hergün değişik şeyler deniyorum.
öğlende meyveli hyoğurt yine kendim yapıyorum yoğurdun içine meyve rendeliyorum yada ütürlü yapıyorum.
akşam üzerlide yaptığım çorbadan tuz yağ katmadan ayırıyorum.

gece yapmadan hero bayb muhallebi veriyorum 9 za yakın.

canım diğer verdıklerıne lafım yok gerçı daha erken baslamıssın benım kızım 5 bucuk aylık ben bıle daha yenı basladım yanlız annelerın dıkkatıne cici bebe yada bebe büskivisinin zararları anlatmakla bıtmez en basıtı gereksız tokluk hıssı verıyo diğer değerlı besınlerı az yedırmek zorunda kalırsınız haberınız olsun ıyı günler

pataes çorbasını nasıl yapıyorsunuz ılk ondan mı abslasam yazabılırmısnız tarıfı çok yeerde var ama sızlerın tarıfları daha ii oluor

canım sen daha cooooook erken davranıyorsun ılk önce elma suyu armut suyu vermelısın anlıyorum bır an önce bişy ler vermek ıstıyo ınsan ama ınankı cok erken en azından dolu dolu 5 ayını doldursun kızım 5 bucuk aylık bende sularından basladım suan

Açelyamın yemek menüsü sabah ben kahvaltı edene kadar emzirıyorum kendım kahvaltı edıyorum SABAH= elma armut u haşlayıp yarım kiviyle birlikte onun robotundan geçiriyorum içine cok az cay kasığının ucuyla petmez dokunduruyorum ÖĞLEN= yarım ıspanak yaprağı yarım patedes yarımdan bıraz buyuk havuç cok az zeytın yağı damlatıyorum AKSAM SAAT 6 BUCUK YADA 7 gıbı ev muhallebısı yapıyorum pirinç unundan arkadas ağır demıs ama sınırını bılınce faydalı pirinç unu ıle kayısıyı veya elmayı kaynatıp yanı pisırıp robotundan gecırıyorum verıyorum masallah kakasınıda kolaylastırıyo yada irmik ıcıne kayısı yada hasladığım elman suyuyla da yapıyorum meyva suyu vermıyorum cunkı sıktığımız meyvalar seker üretıyo ben püre olarak ıkı öğun verdığım ıcın vıtamınını alıyo dahılınde hepsının arasında emzırıyorum ıkı haftadırda 5 ayını doldurduğundan berı doktorumuz basla dedı evde kucuk petmez kavanozuna yoğurdunu mayalıyorum 1 öğunde yoğurt sımdı gelelım kızın 5 bucuk aylık catlamıyomu bunlarla dersenız hayır cunkı hepsı az az kucucuk kase dolmıcak kadar bu ayları bırdaha gerı gelmıcek alla sukur kılosu az ama gelısımını doktorumuz hep önde gıttığını söyluyo deryacım az az besle cocuk yemek yemeyı benımsesın bılsın midesı bunyesı kavrasın dedı öylede oldu sylarından basladım sımdı harıkayız uzun oldu ama umarım faydalıda olur doktorunla konus bence VE KIZIM 5 BUÇUK AYLIK...

neden bu acele? kilo alımı normal seyrediyorsa anne sütü 6 aya kadar geçerli.. lütfen acele etmeyin....

neden bu acele? kilo alımı normal seyrediyorsa anne sütü 6 aya kadar geçerli.. lütfen acele etmeyin....

bu söylediğine pek katılmıyorum, bebek yemeklere asldırıyorsa bence zamanı gelmiş demektir. az az tadımlık olmak üzere başlanır. şu 6 aylık muhabbeti her bebek için geçerli olmaz. ve arkadaşlaarımdan hangisi 6 ay beklediyse şikayetçiler. yemek yediremiyoruz diyorlar ama biraz daha erken başladıkları çocuklarından hiç şikayetçi değiller... çocuk sinyaller gönderiyor takip etmek lazım...

4.ayını 1 haftadır geçtik evt ilaclarına bile saldırıyor dunde ılk defa myve suyu verdık 1 cay kasıgı .. 5.ayında cok az az corba vermeyı dusunuyorum bunun needenıde annemın su an yanımda olması sonra tek basına zor olur dıye yoksa acele etmek ıstemem boylesı daha rahat tabıkı sadece anne sutu yani :)) ) zaten bu aralr zaten huysuz canım cok sıkılıor sureklı aglıor dız yerlerı fazlasıyla kasınıor sanırım elı agzında sureklı hıc boyle degıldı bu kadar aglamsı benı mahvedıor ..bakalım haftaya doktora goturcem baska bırsey olmasında

1er çay kaşığı vermekte hiçbir sakınca yok bence... benimkisi 5,5 aylık oldu2 hafta kadar önce arkadaşım bebeğime ekmek verdi napıosun derken bide baktımki benim bebeğim şapur şupur ekmek yiyor. minik parçaları ağzında geveleyip yutuyor :D şimdi herşeyi öyle iyice muhallebi gibi yapmıyorum bile... dün akşam çok acıkınca ekmek arası peynir yiyordum elimdekine saldırınca (kucağımdaydı oğlum9 ona da ekmeğinden verdim hatta peynirde verdim, peynirin tuzu azdı 2-3 kez minicik parçalar halinde verdim yedi, birde ses çıkartıyor yerken görmelisiniz :D 2 gün öncede kendimize pişirdiğim karnıbahrdan yedi, hafif çatalla ezdim tuzunu az yaptım kendimize sonradan tuz attık.. kaşığıkla veriyorum elimi tutuyor biberon sanıyor emmeye çalışıyor kaşığı devamlı gelecek zannediyor her çekişimde ağlıyor... tabiki emzirmek çok kolay iki saat kaşıkla uğraş yok ona göre yemek haırla falan çok zor geliyor banada ama eğer şimdi alışmazsa ilerde çok zorlanırım, bizimkiler hep der, yiyenden değil, yemeyenden kork...

arkadaşlar meyve sularını açken mi veriyorsunuz bebeklerinize,ya da emzirdikten ne kadar süre sonra?

Back