Bebek Beslenmesi ek gıdaya ne zaman geçitniz ve deneyimleirniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
ek gıdaya ne zaman geçtiniz taviyeleirnzi benim oğlum 4 ayına girdi ocak 9da ve kilosu 7300

merhaba kızımda 3 ocakta 4 ayına girdi kilosuda 7250 gr. kilo alımı iyi diye eklere başlamadım. ancak şimdiden ek tariflere bakmakta ve fikir almakta fayda var. fikir alışverişi yaparız süper olur :)

benim bebeğim 6.5 aylık emziriyorum yenibaşladım ek besine hep yoğurt veriyorum geçen bi mercimek çorbası verdim meyve suyu sıkıyorum taze onlardanda veriyorum daha çeşitlendirmedim. birde diyolar ya tvde günde 2 çay bardağını geçmesin ek besin diye o ne zamana kadar geçerli ne zaman arttırıcaz..

6-9 ay arası geçerli 2 çay bardağı

ben 4.yda başladım ek gıdalara kılo alımı çok duşuktu ve mama içmiyordu
elma- armut püresiyle başlayıp 3'er gun verdim 1 çay kaşığı alerji yaptımı dıye
sonrasında yogurt sebze püresi devam ettik
sizin kılonu gayet güzel alıştırmalara başlayabilirsiniz
meyvelerin tadına baktırarak
şimdiden kolay gelsin ek gıda zor bır süreç

slm mercimek çorbasını çok erken vermemişmisin benimki 7.5 aylık daha ben vermedim.
şükür seninki emiyor benimki emmiyorda.
tarhana çorbası ve sebze çorbasıda verebilirsin öğlen öğünü olarak başlayabilirsin sebze baştan patates,havuç,kabak ve pirinç ile başla sonra her seferinde 1 sebze ekleyerek devam edebilirsin :_))

Arkadaşlar ben çok korkuyorum bebeğime bir şey verirken, boğazına takılacak diye :18: en korktugum seydir birinin boğazına bir şey takılması kaldı ki küçücük bebeğe.. ellerim terliyor verirken, çok gerildiğimi hissettirmemek istiyorum bebeğime. Bide korktugumdan bir şey vermeyipte yemeyen bir bebek olmasında da korkuyorum. oyy bu ek gıdanın benim açımdan en zor tarafı bu. sizde de oluyr mu?

1 hafta sonra 6 aylık olacak kızıma yaklasık 1 aydır aralıklarla elma, armut, yoğurt ve bir kerede muhallebi verdim. örneğin bugün elmayı 4 e böldüm, bir dilimi rendeledim ve onunda ancak yarısını yedi. az mı sizce, çok veripte uzaklastırmakta istemiyorum. sizin de fikrinizi merak ediyorum. az mı çok mu bu ölçü?

merhaba ,

drlarin tavsiyesi 6 aydan sonra . ancak ben 3 aydan itibaren kasikla su vermeye basladim. 4 aydan sonra da taze meyva suyu,yogurt ve sebze puresi ile devam ettim. cocugumun su an hicbir yemegi secmemesine kucuklukten alistigi tatlardan olustuguna inaniyorum.

bana da coğu arkadasım tattır yoksa alısmaz dedi o yuzden 4 aylıkkken yogurt tattırdım ve daha cok yemek ıstedı ben de verdım.4.5 olunca elma verdım bazen taze sıkılmış bazen rendelenmiş.elmadan sonra armut rendeledim.su an 5 ay 1 haftalık 2 gunde 1 küçük bi parça muzu ezip veriyorum (kabızlık yapar diye ince 2 dilim).hergun yogurt ve meyve yıyor, bunlardan sonra her ne kadar içmek istemese de su veriyorum bikaç yudum. bir hafta 10 gun sonra da sebze corbalarına baslamayı dusunuyorum..bebegımın kılosu da gayet ıyı sımdılık ıstahı da guzel ama ilerde bozulmaz inşallah..

benım bebegımde 12 gun sonra 4 aylık olacak bende ek gıdaya gecmek ıstyrm suyu kaynamıs su mu verdın yoksa hazır su mu hazır suysa marka vaerırmısın banaa..taze meyve suyu dedıgın hangı meyvelerı verebılıyoruz yogurt hazır yogurtmu sebzenın puresı nasıl oluyorr :) kısaxcası bana ayrıntılı anlatırmısın

Merhaba benim oğlumda 4 ay 1 haftalı bizde başladık elma havuç rendeleyip suyunu veriyorum 1 cicibebeyi sütle ezip veriyorum arı amama veriyorum minik kasede sıvı muhallebi şeklinde hero baby pirinçli sütlü kaşık mamasından veriyorum az az yoğurt veriyorum ama pastorize sütten normal dışarda satılan sütten yapılmış yoğurt kabız yaptı pastorize sütten bişi olmuyor.5.aydan sonra sebzelere başlıycam 6.aydan sonrada çorbalara ve pürelere inşallah.

Bizim doktor meyve ve yoğurta 5. ayda başlatıyor. Biz simdi 4 ayligiz, verip vermemekte kararsızim. Erken başlamanın ne avantajı, ne dezavantaji olur sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…