• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıdaya geçişte problem lütfen yardım edinn!!

melektayar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
16
0
86
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Ben melek
Dört aylık bir kızım var. Sağlık sebeplerimdem dolayı kızıma anne sütü veremedim. Biberonla besliyorum. 4. ayına gireli yaklaşık 10 gün oldu. Bende sabahları cici bebeyle kendisine kahvaltı vermeye başlamıştım. İlk önce gayet iyiydi beberonunu da alıyordu fakat son 2-3 gündür kesinlikle biberon almıyor ancak sütün içine cici bebe koyunca alıyor ve kesinlikle sade olarak sütünü içmiyor. Aranızda bu tür problem yaşayan varmı yada bebek bakımıyla ilgili bilgili arkadaşlar var mı ne yapmam lazım sütünü içmesi için bana yardımcı olurmusunuz lütfen.
Şimdiden teşekküler

canım gecmiş olsun sanki cicibebe için erken gibi bence bir doktoruna danıs derim önemli bir konu kulaktan dolma bilgilerle besleme yavrunu ama benim bildiğim kadarıyla mutlaka devam sütü vermelisin Allah kolaylık versinm

cici bebe için erken başlamışsın ek gıdaya 5. aya girildiği zaman başlanır oda tam yumurta içeren cici bebe ile kesinlikle olmaz.önce meyve suyu yada püreleriyle günde bikaç kaşık vererek başlamalı ve hergün sadece bir madde: yani örneğin elma: olmalı.bu arada umarım cici bebeyi de tam inek sütüyle vermemişsindir çünkü inek sütü vermemek lazım.çok zor durumdaysa kişi oda sulandırarak verilmeli.bence devam sütünü sade olarak ver ne kadar acıkırsa ona göre ayarla,günde bir öğünde ek gıda ver, onu yemeklere yavaşça hazırlayarak öğünlerini ayarla.en son da tüm bunları yinede bebişinin doktoruyla görüş mutlaka....

Back