ek gidaya gecis

Eğer anne sütü alıyorsa ek gıdaya sakın başlama derim 6 aydan önce,ama 6.aydan sonra meyve sebze püreleriye başlayabilirsin

doktorum bana yemekleri tattirabilirsin demisti bebegim 5. ayini doldurdu.ben biraz aceleci davranip kucuk parca muz ezip verdim ve gordumki bagirsaklari henuz hazir degil.muz agir gelmis olabilir diye haslanmis patates verdim yok oda agir geldi bana sorarsaniz acele etmeyin derim.ben beklemeye karar verdim

kızım mama içtiği için 4 aydan sonra yavaş yavaş yemeklerin suyundan verdim.

beş aylıkken meyve püresi,yoğurt,meyve suyu veriyordum hiçbir sorunda yaşamadım.

dışarıya çıktığımda hazır kavanozlarda aldığım meyve püreleri kurtarıcımdı.

Muz patates kabız yapar.
Bizde ek gıda abartılıyor. Ek gıda ek olmalı sütle doymadı verirsin. Ama napılıyo ana ögün ara ögün bilmemne saati. Cocuk süt ne zaman içiyo bilmem hiç yapmadım ben bunu. ek gıdaya hiç acele etmeyin. Bebeklerde sorun cıkıyor iştahları kesiliyor kiloları dûşüyor. Kk da okuduklarım hep öyleydi. Ben hala geçmedim ek gıdaya yemeklerden bikaç lokma meyvelerden az veriyorum ama genel olarak %90 anne sütü. memnunmuyum? Çok memnunum çocugumun kılosu fazla bile yani. ve ne versem yer hiç iştahsızlık yapmadı hiç peşinden koşmadım. Çocuk emince süt azalmıyor. 6 aydan sonra süt azalır lafı hikaye su an 8 buçuk aylık gittigi yere kadar gidicem bu şekil. Anne sütünden daha faydalı bi yemek yoktur.

Back