Ev yapımı yoğurt..sebze çorbası.. elmalı irmikli muhallebi vs.Arkadaşlar bebeğim beş buçuk aylık ek gıdaya başlayacağım siz ilk neler verdiniz bebeğinize
Üç gün kuraliyla patates, havuç, balkabağı püresi, yoğurt ben bayağı tadım yaptırdımArkadaşlar bebeğim beş buçuk aylık ek gıdaya başlayacağım siz ilk neler verdiniz bebeğinize
İlk etapta patates, havuç, balkabağı bunlarla ilerledim kış sebzesi olarak brokoli, karnabahar, ıspanak verdim. Gaz yapabilir besinler var içerisinde deneyerek ilerledim. Meyve olarak elma , muz , armut, ayva verdim. Avakado verdim . Kuru meyve çok verdim kuru kayısı, kuru incir, hurmadan irmikli muhallebi yaptım ama bunu ara öğün olarak verdim. Ceviz, pekmez verdim. Bu saydıklarım 1 yıl içindi yaşları olana kadar. Kıyma sadece et olarak verdim. 1 yaştan sonra biraz daha rahatladık. İrmikli ara öğünü kaldırdım. Meyve ara öğünümuz oldu onun dışında normal üç öğün yemek.Arkadaşlar bebeğim beş buçuk aylık ek gıdaya başlayacağım siz ilk neler verdiniz bebeğinize
Bunu bebeğin belirler ben tek patates verdim. Yapmadım ama genellikle içine balkabağı da koyardım. Yada havuç. Tadım sürecinde sadece öğlenleri verdim. Alerji olayını anlamak için. Sonra öğlen, ikindi vermeye başladım. Sonra akşam eklendi. En son kahvaltı. Tadım süreci iki ay sürdüğü için bende aşama aşama ekleme yaparak ilerledim. Mesela 7.5 aydan sonra tamamen ek gıdaya geçmistik. Sabah 120 CC mama 1.5 saat sonra kahvaltı. İlk uyku sonrası yine 90 CC mama sonra öğlen çorbaBizde tam bu surecteyiz bende yavaştan başlayım artık diyorum. Kaşık mama kullanan var mı hangi mamayı önerirsiniz. Tek patates kabız yapar mı. Ek gıdayı hangi öğünlerde ve ne kadar vermeliyim. Kafamda deli sorular
Cevap için çok teşekkürler. Verdiğiniz miktarlar ne kadardi mesela ben haftaya baslicam bir çay kaşığı ile mi başlayım patates püresini birde sebze purelerinin içine zeytinyagi koyuyorlar sizde mi öyle yaptınız acabaBunu bebeğin belirler ben tek patates verdim. Yapmadım ama genellikle içine balkabağı da koyardım. Yada havuç. Tadım sürecinde sadece öğlenleri verdim. Alerji olayını anlamak için. Sonra öğlen, ikindi vermeye başladım. Sonra akşam eklendi. En son kahvaltı. Tadım süreci iki ay sürdüğü için bende aşama aşama ekleme yaparak ilerledim. Mesela 7.5 aydan sonra tamamen ek gıdaya geçmistik. Sabah 120 CC mama 1.5 saat sonra kahvaltı. İlk uyku sonrası yine 90 CC mama sonra öğlen çorba
İkindi muhallebi kuru meyveli. Akşam yıne önce mama sonra püre yada yine çorba. Gece yatınca mama kapanış. 7.5 aydan 12 aya kadar sistem böyle gitti. 1.5 saatte bir veriyordum çünkü mamayı ana öğünlukten çıkarmadım ek gıda doyurucu boyutta olmuyordu. Bakınca mamayı 3 saatte bir almış oluyorlardi ek gıdayı da. Ama uzun süre aç bırakmamak adına 1.5 saatte tutuyordum
Şuan 15.5 aylıklar 3 saatte yiyorlar.
Üç gün ya kural. Çay tatlı yemek kaşığı sırayla verdim. Birinci gün çay olarak ikinci gün tatlı üçüncü gün yemek. Alerji yoksa onu öğüne cevireceksende bebeğinin istedi kadar:) evet bende koydum arada kakalari fazla yumuşayınca ara veriyordum. Biraz büyüyünce oğlum kokusundan sanırım istemez oldu. Yumurta yapıyordum zeytinyağinda yok tereyağında yapınca yiyorduCevap için çok teşekkürler. Verdiğiniz miktarlar ne kadardi mesela ben haftaya baslicam bir çay kaşığı ile mi başlayım patates püresini birde sebze purelerinin içine zeytinyagi koyuyorlar sizde mi öyle yaptınız acaba
Tereyagli yumurta maşallah ağzının tadını biliyor oğlunuz inşallah benim kızımda öyle olur geçen gün çok az muz verdim daha da istiyor yediğim herşeyden yemek istiyor inşallah iştahlı bir bebek olur ek gıdaları sever inşallahÜç gün ya kural. Çay tatlı yemek kaşığı sırayla verdim. Birinci gün çay olarak ikinci gün tatlı üçüncü gün yemek. Alerji yoksa onu öğüne cevireceksende bebeğinin istedi kadar:) evet bende koydum arada kakalari fazla yumuşayınca ara veriyordum. Biraz büyüyünce oğlum kokusundan sanırım istemez oldu. Yumurta yapıyordum zeytinyağinda yok tereyağında yapınca yiyordu
Canım aslında tamamen çocukta bitiyor evet biz alıştırma işini yapıyoruz ama asıl kilit bebek. Benimkiler 6. Aydan beri muz yiyorlar hani tatlı yiyor sebze yemez olayını hiç yaşamadım. aksine kızım tuzlu sebzeli şeyleri çok seviyor tatlı sevmiyor. Oğluma göre seçici. Oğlum ne versem yer. Bamya pilav, Taze fasulye yine, kabak dolması. Ben baklagilleri 1 yaş sonrasında verdim doktorumuz yavaş git acele etme dedi 9. Ayda kontrolde. Yeşil kırmızı mercimek soğan sarımsak yeni bir aydır menümüzde. Erkek olan bebeğimde gaz problemi olduğu için aslında 14 ayda verebildim. Sadece kızım olsa 12. Ayla başlardım. Fasulye nohut henüz vermedim. Tarhanamiz hazır nohut verip biraz alıştırip bende başlayacağım.Yoğurt be sebzelerle başladık. 3 gün kuralıyla. Ben püre vermedim haşlayıp ya çatalla ezdim ya da parmak şeklinde yutma refleksi gelişsin diye kendi yemeye çalıştı. Meyve özellikle de muz yanlış tercih olmuş. Çünkü bebekler tatlı şeyleri seviyorlar. Şuan 10 aylığız son hızla devam yeni tarifler denemeye. Mücver pankek sebze köfteleri içlerine soğan ve sarımsak koyuyorum tuz vs olmadığından tat veriyorlar güzel yiyor. Tarhana çorbası içiyor. Ben meyveyi ara öğünde ya yoğurtla ya da yulaf lapası ve buğday ruşeymi ile veriyorum.
Herkese oğlumun yemek alışkanlığından nasıp etsinTereyagli yumurta maşallah ağzının tadını biliyor oğlunuz inşallah benim kızımda öyle olur geçen gün çok az muz verdim daha da istiyor yediğim herşeyden yemek istiyor inşallah iştahlı bir bebek olur ek gıdaları sever inşallah
Yulaf bende çok verdim biktilar. Ah sebze köftesini bir türlü yapmak nasıp olmadi aslında şimdi artık verebilirim. Benimkiler artık anam babam şeklinde yemek istiyorlar 15.5 aylık oluyorlar yarın. Hele kızım. Bugün karnabahar yemeği var menüde. Tencere birleşme yapmadım ayrı yapıyorum onların yemeğini daha bir zorluyor ama 24 Aya kadar devam edeceğim.Yoğurt be sebzelerle başladık. 3 gün kuralıyla. Ben püre vermedim haşlayıp ya çatalla ezdim ya da parmak şeklinde yutma refleksi gelişsin diye kendi yemeye çalıştı. Meyve özellikle de muz yanlış tercih olmuş. Çünkü bebekler tatlı şeyleri seviyorlar. Şuan 10 aylığız son hızla devam yeni tarifler denemeye. Mücver pankek sebze köfteleri içlerine soğan ve sarımsak koyuyorum tuz vs olmadığından tat veriyorlar güzel yiyor. Tarhana çorbası içiyor. Ben meyveyi ara öğünde ya yoğurtla ya da yulaf lapası ve buğday ruşeymi ile veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?