Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geçiş???YARDIMMM

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

slnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
1
0
36
İstanbul
merhabalar.ocak 2012 doğumlu bebişi olanlar ek gıdaya geçtiniz mi?ilk olarak neler verdinizz?yardımcı olursanız sevinirim..tşkrlr..

ilk elma suyu yada elma püresi ile başlayabilirsin .daha sonra kendi yaptığın yoğurt ve kaşık maması verebilirsin.

Vallahi ek gıda konusunda hemşir ayrı doktorumuz ayrı çocuk doktoru olan görümcem ayrı konusunca çok kasmamaya karar verdim.
Öncelikle yoğurttan başladım. Onu kanıksayınca zaten kabızlığıda vardı kayısı püresi erik püresi verdim. Sebze çorbası, tarhana çorbası derken ilerledik. Şunlara dikkat edilmeli bence
- Yeni başlanan gıdaya alışana kadar çocuğa başka yeni birşey verilmemeli. Alerji yapıyor mu dokunuyor mu anlamak lazım.
- Herkes farklı konuşuyor. Kafayı yiyebilirsiniz. Yavaş yavaş ortak etmek lazım çocuğu sofraya. Ben bu yiyecekleri bizim soframıza oturtarak yediriyorum ki sofrada yemek yenir öğrensin . Bizi yemek yerken görsün.
- 1 yaşına kadar tuz-şeker yasak
-Alerji ihtimali olan meyveleri bağırsağını zorlayacak mercimek falan gibi şeyleri sonraya bıraktım Zaten 9. aya kadar yeter de artar.

mrb.benim oglum suan 6 bucuk aylik oldu.ek gidaya yaklasik 1 ay once gectim, tek cesit ve tek ogun olarak basladim, 3 gun sonra 2 ogune cikardim ve yine 3 gun sonrasinda 3 ogune cikardim ama 15 gun boyunca cesiti hic degistirmedim sadece pirincli cereal verdim.daha sonra muz ekledim ve ayni yontemle onada alistirmaya calistim.simdi bide bir ogun bebek pudingi ekledim.bunlarin yani sira evde kendi elimle sıktıgım degısık meyvelerın suyundan verıyorum azar azar uzum ,karpuz ve benzerı meyveler olabılır ve tabı bol bol su vermeyı unutmayın siz her susadıgınızda cocugunuzunda susadıgını hatırlayın......meyve olarak elma ici de verebilirsiniz cocugunuz hangisini tercih ediyosa artik...basarilar

Benim bebeğimde ocak 2012 doğumlu.Hayırlı olsun evladın.Güle güle büyütmek nasip olsun..Ben 4 aylıkken başladım ek besinlere sütüm yetmiyordu mamaya karşıydı annem.İlk yoğurt verdik bir kaç gün sonra kayısı püresi meyve püreleri ile devam ettik.Tarhana çorbası verdik.Ben şimdi sofraya oturtuyorum.Mesela her şeyin suyundan acı ve tuzlu değilse çok az veriyorum nasıl diyeyim 1 tatlı kaşığı kadar ki tatlara alışsın.Eğer geç ek gıdaya başlarsak bazı çocuklar istemiyor yemeyi yeğenlerim de bunları gördüğüm için kendi bebeğime öyle yaptım.Ve bol bol su vermeyi ihmal etme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…