- Konu Sahibi white_daisy
-
slm kızlar bende böle bi konu başlığı açmayı düşünürken karşılaştım benim kızımda 6 aylık artık ek gıdaya geçmek istiyorum iki gündür havuç suyu ve elma suyunu tülbentden geçirip suyunu veriyorum bir hafta meyve suyuyla geçirmeyi düşünüyorum sonrasında yoğurda başlayıp birsüre sonrada çorbalara geçmeyi düşünüyorum peki bu kış ayında hangi meyvelerin sularını sıkmak lazım çok kötü bir zamana denk geldi elma ve havuç dışında ne verebilirim kızlar yardımcı olursanız sevinirim
hangi ayda başlıycaz konusunda bende çok ikilemde kaldım.5 ayı bitirincemi 6 ayı bitirincedmi?
ben kızım 6 ayını gecti 6 ay hiç birsey vermedim herkes tat olsun herseyden parmagınla agzına ver dedi dinlemedim ah kafam simdi ek gıdaya basladık bebe büsküvisi dahil hiçbirseye agzını acmıyo benim tavsiyem 5. ayda herseyden tattırın ki alısıp verdiginizde yesinler
Merhabalar benim oglum 7.ayini doldurdu. Gecen ay meyve puresi( elma, armut, cennet hurmasi, havuc) ve yogurt verdim. Bu ay kahvalti ve corba basladik. Kahvaltida cici bebe biskuvi veya ekmek veya seker yerine pekmezle pismis kek, yumurta,pekmez,tereyag, tuzsuz beyaz peynir veya labne. Corba patates, balkabagi,havuc haslanip uzerine az zeytinyagi gezdirip blenderden geciriyorum.1hafta sonra pirinc,irmik veya mercimek eklicez.15 gun sonra hergun yesil yaprakli yeni sebze eklicez.
arkadaşım bence blendırdan gecirme ilerde yutma zorlugu yasıyolarmış benim kızımda 7. ayına girecek hep pütürlü yedirmeye calışıyorum bence gün bekleme mercimek yesil yapraklılardan ver ben pirinç mercimek katıyorum düdüklü tencerede kendinden geciyolar azcık ezincede yutabiliyo
Bende sizinle ayni fikirdeydim ama doktor oyle soyleyince blender kullandim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?