• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçiş yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

white_daisy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
55
0
86
Antalya
merhaba arkadaşlar bebeğim 5 aylık bugün doktor ek gıdaya geçebiliriz dedi sabahla öğle arası meyve suyu elma yada havuç, öğlen sebze çorbası yani patates ve havucu suda pişir suyunu ver dedi ve öğleden sonrada yoğurt ver dedi. peki anne sütünü ne zaman vermeliyim bu aralrda emmelimi yada emzirip bir iki saat sonramı bu besinleri vermeliyim ilk bebeğim acemilik çekiyorum biraz ve daha başka ne sebzeler verebilirim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

anne sütünü her istediğinde ver canım.emzirdikten 1 saat sonra verebilirsin ek gıdayı.zaten ilk başlarda tadımlık yiyorlar,tatlara alıştırmaya çalışıyosun.meyvelerden elma,armut,muz püre yapabilirsin,karıştırıp.yada tek tek verebilirsin.suyunuda verebilirsin arada.sebzelerde suyuyla başlayın diyorlar ama ben püresiyle başladım.patetesle havucu haşlayıp püre yapıp verdim yedi.iki gün sonra içine irmik koydum piştikten sonra öyle yedirdim.sonraki hafta tarhana verdim.daha sonrada mercimek çorbasına geçtim.brokoli çorbasıda veriyorum.

off benim bebegimde ne yaptıysam sebze yogurt meyva püreleri arı mama yemiyooor cok zor yemeyince agzını kitliyor ne yapacagımı sasırdım

ek gıdaları çocuk açken vereceksin ki yesin.zaten 1 2 tatlı kaşığı başlanıyor.sonrada doyana kadar anne sütü veriyorsun.ara öğünlerde de anne sütü veriyorsun.bende 1 aydır ek gıda veriyorum.ilk başta bende korktum napacam nasıl verecem,kızım yiyecek mi,kabızlık olacak mı çok problem yaptım.ama çok şükür bi problem olmadı.hergün aynı saatlerde veriyorum gıdaları.geri kalan zaman da da emziriyorum.şimdiye kadar güzel geçti.inş hep böyle devam eder.:64:

slm kızlar bende böle bi konu başlığı açmayı düşünürken karşılaştım benim kızımda 6 aylık artık ek gıdaya geçmek istiyorum iki gündür havuç suyu ve elma suyunu tülbentden geçirip suyunu veriyorum bir hafta meyve suyuyla geçirmeyi düşünüyorum sonrasında yoğurda başlayıp birsüre sonrada çorbalara geçmeyi düşünüyorum peki bu kış ayında hangi meyvelerin sularını sıkmak lazım çok kötü bir zamana denk geldi elma ve havuç dışında ne verebilirim kızlar yardımcı olursanız sevinirim

slm kızlar bende böle bi konu başlığı açmayı düşünürken karşılaştım benim kızımda 6 aylık artık ek gıdaya geçmek istiyorum iki gündür havuç suyu ve elma suyunu tülbentden geçirip suyunu veriyorum bir hafta meyve suyuyla geçirmeyi düşünüyorum sonrasında yoğurda başlayıp birsüre sonrada çorbalara geçmeyi düşünüyorum peki bu kış ayında hangi meyvelerin sularını sıkmak lazım çok kötü bir zamana denk geldi elma ve havuç dışında ne verebilirim kızlar yardımcı olursanız sevinirim

portakal ve mandalinanında suyunu sıkıp verebilirsin bebeğine canım, ama onlarda azda olsa asit var bizde bi sorun olmadı ama bebeğinin gaz sorunu yoksa bişey olmaz.nar suyuda çok faydalı.:56:

merhaba arkadaşlar benim bebeğim 3 ayını yeni bitirdi
ama ben sürekli araştırma yaparak bebeğime neler yedirebilirim diye araştırıyorum
burdan da çok şey öğrendiğim kesin
sormak istediğim şey şu
bebeğimin doktoruna aylık kontrollerine gittiğimiz zaman elimize bir liste verip bunları yedirmeniz gerekiyor diye başlıyoruz ek gıdaya
şu an sütüm yeterli kilo almasıda gayet iyi
6.ayını doldurancamı geçicez ek gıdaya
yoksa 5.ay bitincemi

kızlar,
ben ekgıdaya 5.ayda yavaş yavaş başlamıştım.
erken başlamak alışması açısından daha kolay oluyor ilerde.:34:

hangi ayda başlıycaz konusunda bende çok ikilemde kaldım.5 ayı bitirincemi 6 ayı bitirincedmi?

ben kızım 6 ayını gecti 6 ay hiç birsey vermedim herkes tat olsun herseyden parmagınla agzına ver dedi dinlemedim ah kafam simdi ek gıdaya basladık bebe büsküvisi dahil hiçbirseye agzını acmıyo benim tavsiyem 5. ayda herseyden tattırın ki alısıp verdiginizde yesinler :59:

ben kızım 6 ayını gecti 6 ay hiç birsey vermedim herkes tat olsun herseyden parmagınla agzına ver dedi dinlemedim ah kafam simdi ek gıdaya basladık bebe büsküvisi dahil hiçbirseye agzını acmıyo benim tavsiyem 5. ayda herseyden tattırın ki alısıp verdiginizde yesinler :59:

arkadaş çok haklı,tam olarak benim demek istediğim de buydu.:34:
bence de hiç korkmayın özellikle yemek ve çorbalardan tattırın.ilerde size sağladığı kolaylıkları görürsünüz arkadaşlar.
sağlıkla büyüsün bebeklerimiz.:)))))

Merhabalar benim oglum 7.ayini doldurdu. Gecen ay meyve puresi( elma, armut, cennet hurmasi, havuc) ve yogurt verdim. Bu ay kahvalti ve corba basladik. Kahvaltida cici bebe biskuvi veya ekmek veya seker yerine pekmezle pismis kek, yumurta,pekmez,tereyag, tuzsuz beyaz peynir veya labne. Corba patates, balkabagi,havuc haslanip uzerine az zeytinyagi gezdirip blenderden geciriyorum.1hafta sonra pirinc,irmik veya mercimek eklicez.15 gun sonra hergun yesil yaprakli yeni sebze eklicez.

Merhabalar benim oglum 7.ayini doldurdu. Gecen ay meyve puresi( elma, armut, cennet hurmasi, havuc) ve yogurt verdim. Bu ay kahvalti ve corba basladik. Kahvaltida cici bebe biskuvi veya ekmek veya seker yerine pekmezle pismis kek, yumurta,pekmez,tereyag, tuzsuz beyaz peynir veya labne. Corba patates, balkabagi,havuc haslanip uzerine az zeytinyagi gezdirip blenderden geciriyorum.1hafta sonra pirinc,irmik veya mercimek eklicez.15 gun sonra hergun yesil yaprakli yeni sebze eklicez.

arkadaşım bence blendırdan gecirme ilerde yutma zorlugu yasıyolarmış benim kızımda 7. ayına girecek hep pütürlü yedirmeye calışıyorum bence gün bekleme mercimek yesil yapraklılardan ver ben pirinç mercimek katıyorum düdüklü tencerede kendinden geciyolar azcık ezincede yutabiliyo

Bizim doktorumuzun başlangıç önerisi 2 saatte bir beslemeydi. Yani anne sütü, 2 saat sonra ek gıda, 2 saat sonra tekrar anne sütü, 2 saat sonra tekrar ek gıda vb şeklinde:56:

arkadaşım bence blendırdan gecirme ilerde yutma zorlugu yasıyolarmış benim kızımda 7. ayına girecek hep pütürlü yedirmeye calışıyorum bence gün bekleme mercimek yesil yapraklılardan ver ben pirinç mercimek katıyorum düdüklü tencerede kendinden geciyolar azcık ezincede yutabiliyo

Bende sizinle ayni fikirdeydim ama doktor oyle soyleyince blender kullandim :61:

ay ne güzel bi konu hepimizin merak ettiği şey ek gıdaya geçince neler yedireceğiz:)
tecrübeli anneler önerilerinizi bekliyorum. bnm oğlum da dört aylık bi aya kadar yawastan baslayayım diyorum ama ilk bebeğim we ben tecrübesizim:)

Bende sizinle ayni fikirdeydim ama doktor oyle soyleyince blender kullandim :61:

evet banada öyle dedi doktor ama tecrübeli anneler sakııın dedi. pirinci bile yutuyo bebegim yeni yedirdigime ragmen yumusak oluyo sanki dişi varmış gibi birde agzında ceviriyo bebegim:)))

evet banada öyle dedi doktor ama tecrübeli anneler sakııın dedi. pirinci bile yutuyo bebegim yeni yedirdigime ragmen yumusak oluyo sanki dişi varmış gibi birde agzında ceviriyo bebegim:)))

banada doktor öyle dedi ama tecrübeli anneler sakııın dedi.yeni yedirmeme ragmen pirinci bile yutuyo bebegim hep pütürlü yediriyorum birde dişi varmış gibi ceviriyo agzında :32:

Bende meyve suyu veriyorum kendim makinede sıkıyorum şimdilik armut ve elma suyu ile başladım armut ve elma suyunu ayrı ayrı günlerde verdim. Yarım fincan kadar veriyorum birazını yutuyo birazını da ağzıyla oyun yapıp çıkarıyor oyun zannetti heralde :66: ve tabiki emziriyorum. Ama üç gündür kaka yapamıyor bizimkininde kaka problemi var gaz ve kaka problemi malesef.

Back