• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçerken sırasıyla hangi yiyecekleri verdiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 1hafta sonra 5aylık olacak 1ayımız var ek gıdaya baslamaya sımdıden telasına dustuk.uzun arastırmalarım sonucunda ilk basta sebze ve yogurtla baslamayı dusunuyorum ılk once meyveyle baslayınca sebze yemek ıstemıyomus bebekler bu konuda deneyımlerınız varsa paylasır mısınız

selam kızlar .bende 1 haftadır başladım.sebzeli vede meyveli kaşık mamalarından veriyorum.sebze haşlıyorum.tel süzgeçten geçirip veriyorum.birde yoğurt veriyorum az az tabiki....benim bir sorum var.peki ek gıdaya başladığım için bebeğim emmeyi bırakırmı acaba......

selam kızlar .bende 1 haftadır başladım.sebzeli vede meyveli kaşık mamalarından veriyorum.sebze haşlıyorum.tel süzgeçten geçirip veriyorum.birde yoğurt veriyorum az az tabiki....benim bir sorum var.peki ek gıdaya başladığım için bebeğim emmeyi bırakırmı acaba......

canım ek gıdaya ögün olarak baslanmıyo bıldıgım kadarıyla sadece tattıracaksın bı de ek gıdayı bıraz emzırdıkten sonra tatması ıcın cay kasıgı ılerledıkce tatlı kasıgı gıbı olculerle verınce emmeyı bırakmıyormus bebekler anneler gorev basına dıye ucretsız danısma hattı var kanal d de yayınlanan doktorum programında numarasını verıyorlar oradan bılgı edınebılırısn beslenme uzmanları cevaplıyor soruları ben gorsutum cok yardımcı oluyorlar tavsıye ederım

şu an sabah anne sütü öğlene kadar istedikçe, öğlen yarım kase sebze çorbası(ama pürtüklü falan değil normal bizim içtiğimiz gibi kıvamı) , yine istedikçe anne sütü, akşam da elma veya armut püresi veya küçük kavanozlarda organik meyve püreleri var ya onun yarısına kadar yiyor,gece yine anne sütü,günde 2 öğün yani onda da minicik minicik yiyor zaten..yoğurdu hiç sevmedi.suratını nasıl buruşturuyor..ben sadece bunları veriyorum..dr hani şu hazır mamalardan falan vermedi, ona da şaşırdım..
az mı çok mu bu beslenme düzeni vallahi kafam çok karışık.. kahvaltı da vereyim mi? muhallebi falan yapayım mı?:26:

önce sebze sularını tattırarak başlamalısın.sonra bi hafta tek çeşit sebzeden azar azar ereceksin.sonra yeni bir sebze ekleyeceksin.ve böyle artarak ilerlemelisin.ayrıca muhalllebi cici bebe vb. Tatlı olursa sonra yemek seçer.tatlının zararlarını anlatmama gerek yok zaten.ekmek yedirme:20:.ekmek alışkanlığı kazanmasın.zaten yararlı değil.önemli olan kilo alması değil sağlıklı beslenmesi.süt yerine yoğurt yemeli.tatlı bişey yedirecekse limon damlatıp tadını boz ki kötüye alışsın iyiyi zaten yer:1:

Benim oğlum da 6. ayına girdi. Öğlen cam rendeden elma havuç yada armut püresi veriyorum biraz yüzünü buruşturuyo ama hepsini de bitiriyo. Gece yatmadan da aptamil tahıllı kaşık mamasını yiyo bayılarak. Ek gıdalara başlamadan önce 2 saatte bir kalkardı şimdi 4-5 saat uyuyo. Yoğurtta vermeyi düşünüyorum içine pekmez koysam olurmu acaba.

pekmez gibi içinde demir olan besinleri, süt yoğurt gibi besinlerle karıştırınca demir alımı düştüğü için uzmanlar önermiyor, zararı yok ama yarardan zararı varmış

biz de tatlı olan hiçbir şeyi sevmiyoruz. kahvaltıda pekmez vereyim dedim, yemiyor. geçen çorbasına balkabağı koyayım dedim, hep severek yediği çorbayı yemedi. meyve de az yiyor.

Sebze yemeye nasıl alıştırdınız bebişleri, dün patatesle havuç püresi yaptım zorla bir kaşık yedi. Yoğurt da vericem artık ama kendim mayalamak istiyorum bir türlü tutturamıyorum kayınvalideme mayalattım her zaman yoğurt yapan kadın o da tutturamadı. En sonunda yoğurt makinesi alıcam.:63:

Katı gıdalara geçince ben de yoğurt tutturmakta çok zorlandım, miktar az olunca mayalanana kadar gerekli ısının korunması zor oluyor herhalde. tutturamayınca ben de arzumun yoğurt makinesini aldım, çok güzel tutuyor. sonra bir gün annemde mayalamak zorunda kaldım, makinesiz de tuttu. iyice sarmaladım, küçücük kavanozun üstüne battaniye örttüm işe yaradı, makineyi almadan bir dene derim. sütün sıcaklığı serçe parmağını çok hafif yakacak, maya soğuk olduğundan az miktardaki sütü soğutmamasına dikkat etmek gerek.

ben ek gıdaya meyve püresiyle başladım, doktorumuzun tavsiyesiyle, sonra sebze püresi, yoğurt, muhallebi. doktor meyve için mutlaka cam rende, sebze için ise tel süzgeç önerdi. blendır asla kullanma dedi. çiğnemesi gelişmezmiş. şimdilerde bizim çorbalar ve yemeklerden de yiyor.
Sebze olarak bakla ve patlıcan yasakmış bir yaşına kadar.
aslında doktor kıyma da ver dedi ama pek sevmedi eti.

Yok anacım ben bu yoğurt yapma işini bitürlü tutturamadım sonunda bugün sinbonun yoğurt makinasını aldım çok basit bi makina ama güzel yoğurt yaptı. yağız a bugün kabak havuç patates ve pirinçli çorba yaptım kaşıkla ezip verdim yedi milletin lafına baksaydım blendırdan geçirip yediricektim iyiki bakmamışım:20: bence sizde süzgeçten geçirmeden yedirin. Görümcemin oğlu 3 yaşına kadar doğru dürüst katı gıdaları yemedi.

Back