Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesiek gıdaya geçerken sırasıyla hangi yiyecekleri verdiniz?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
yakında ek gıdaya geçeceğim.internetten araştırdım biraz ama kafamda karıştı.siz sırasıyla hangi yiyecekleri verdiniz? yoğun ve pürtüklü(muhallebi, meyve püresi gibi) gıdalar mı hemen veriliyor, yoksa sıvı şeylerle mi önce başlanıyor... kısaca hangi sırayla vermeye başladınız ek besini? ya birde 6. aydan gün almaya başlayınca mı yoksa 6. aydan sonra mı başladınız?
mrb canım bize doktorumuz yogurtla muhallabiyle yavaş yavaş başlamamı söyledi tatlarına alışması için ama benim bebeğim yoğurdu sevmiyo muhallabiyide biraz şekersiz yapıyorum onu yiyo elmayı rendeleyim veriyorum bazende suyunu sıkıp öyle içmesini sağlıyorum
her verdiğin ek gıdadan sonra bebeğinin vücunuda bakmayı ihmal etme alerji olabilir besinlere karşı
kaç aylık bebeğin benimki 5.ayını tamamladı şimdilik biz bunlarla başladık farklı gıdalara geçersek gene yazışırız kolay gelsin sana şimdiden :dance:
sen genede kaşık ucuyla az az vermeye başla istersen benim bebeğim prematüre doğdu normalde 3 aylık olması gerekiyo ama erken doğduğu için şuan 5 aylık ama gayet sağlıklı bi bebek bide kuru üzüm hoşafı kaynatıp içine şeker yerine pekmez koyuyorum onunda suyunundan veriyorum kan yapıyo diye biliyorum
canım ben 5 aylıkken başladım.. doktora bende aynı soruyu sordum... öle ilk gün bi kaşık ver, sonra arttır yapmadık biz... az az verdim herşeyi.. yarım kase ile başladım.. sebze çorbası, yoğurt, ve muhallebi... 6 aylık olunca da herşeyi öğün olarak verdim... tarhana, yoğurt çorbası, haşlanmış sebzeler.... hiç de yan etkisini görmedim...sabahları çeyrek yumurta sarısı falan veriyorum... doktorumuz çok rahat ek gıda konusunda... yiyosa ver, hiçbişey olmaz diyo ki biz zaten anneler olarak neyi yiyip yemeyeceğini biliyoruz...çok da severek yiyor herşeyi...
benim sütüm azaldı die doktoruma sormadan ek gıdalara başladım şimdilik havuç suyu elma suyu kayısı veriyorum çokta severek yiyo yarın kontrolümüz var liste verirse yazarım bu arada oğlum bugün 4 ay 10 günlük
mart09 işin zor biliyorum ama çok uğraşman gerekiyo çünkü geç kalmışınız ek besine geç başlandığında büyüme gelişme geriliği,kansızlık vs gibi sorunlar olabiliyo.Allah yardımcın olsun
canım önce yoğurt ile başladık ona alışınca meyve püreleri elma havuç ile başladım 2 hafta sonra kayısı üzüm mango sebze olarakta önce havuç patates bezelye böyle yavaş yavaş başlanıyor...
kolay gelsin
benim oğlum da herşeyin tatlı olan meyve püresinin bile ilk kaşığında yüzünü bir buruşturuyor ki sanırsın acı bir şey veriyorum ama sonra oyunla güldürerek şarkıyla birileri varsa yanımızda şebeklik yaparak en zaından bir miktar yemesini sağlıyorum....
senin işn de çok zor ben bu kadar da bile üzülüyorum... allah kolaylıklar versin....
valla benim kızım 5. ayını daha yeni bitirdi.ek gıdaya da yeni başladık.elma suyu havuç suyu yoğurt veriyorum şu an.tabi arada bir kendimize yaptığım yemekleri ezip veriyorum valla.ama az miktarda.:)) doktorumuz ve internetten araştırdığım kadarıyla azar azar başlayın dior ama ben hiçde öle az vermiorum ki zaten kendisi istior bu arada bir haftadır ek gıda veriyorum herhangi bir problem yok şu anda maşallah.bakalım yarın da patatesli brokolili çorba yapacağım sabah kahvaltısında da az bir yumurta sarısı ohhhh afiyet olsun kuzuma.ben şuna inanıorum bişeyden korktukça üstüne gelir.hiç korkmuyorum bebeğim istediği sürece veriyorum.zor bir konu ama keyif verici bir şey...
havucun suyu nasıl veriliyor? ben de katı meyve sıkacağı var. on da sıktım ve elma suyuyla karıştırdım. tek havuç suyunun tadı çok kötü. makinayla sıktığım için de içim rahat değil. acaba havuç kaynatılıp da onun mu suyu veriliyor? püre için kaynatılması lazım herhalde.
havucun suyu nasıl veriliyor? ben de katı meyve sıkacağı var. on da sıktım ve elma suyuyla karıştırdım. tek havuç suyunun tadı çok kötü. makinayla sıktığım için de içim rahat değil. acaba havuç kaynatılıp da onun mu suyu veriliyor? püre için kaynatılması lazım herhalde.
canım ben havuç suyunu rendeden geçirip bir tülbent yardımıyla bardağa sıkıyorum yetecek kadar çıkıyo bütün meyvelerei tülbentten geçiriyorum ondu yine burdan öğrenmiştim.
canım ben havuç suyunu rendeden geçirip bir tülbent yardımıyla bardağa sıkıyorum yetecek kadar çıkıyo bütün meyvelerei tülbentten geçiriyorum ondu yine burdan öğrenmiştim.
ben de dün ilk kez 1 kaşık sütlü pirinçli mama verdim yatarken,hoşuna gitti.4.5 aylığız.meyve sularından başlamayı düşünüyorum mama için erken belki daha,sizce 5.ayı bekleyeyim mi?doktor kontrolümüz cuma günü,sizlerin fikrini almak isterim,ne zaman başladınız?
kızım 4,5 aylık düzenli ek gıdaya başlayalı 10 gün falan oldu. dr muz gıda konusunda çok rahat miktarı bebeğin talebine göre ver dedi.ilk gğn elma suyu arkasından direk pütürlü vermemi çiğneme alışkanlığını erken kazanması gerektiğini bildirdi. şu an direk püreyle besleniyor.. mevsim meyve ve sebzelerini değerlendirmemi istedi. sadece 5.aya kadar birbirine karışmaması gerektiğini söyledi. ben hiç bir iki kaşıkla başlamadım. kızım ne kadar isterse o kadar kaşıkla yiyiyor muhallebisini ve meyve sularına asla biberon kullanmadım. öğlen havuç suyu içiyor akşam ana öğün olarak tahıllı muhallebi yiyiyor. şu an alıştı kaşığı görünce hemen ağzını açıyor... gıda konusunda rahat olma taraftarıyım tabiki bebeğe görede değişir.. hassas olmak daha çok kuruntuyu meydana getiriyor...
Arkadaşlar benim de 6. ayda bir kızım var.Ek gıdaya başlamaya çalışıyoruz.Dr pişirilen kaşık mamalarından başla dedi ama herobaby denedik yemedi. Elma püresi,muz,havuçsuyu,portakal suyu içiyoruz.Biz yemek yerken ağzımıza her kaşık götürüşümüzde bakıyor,kendine gitmeyince kızıyor.Çorba suyundan azıcık tattırıyorm.Bana ek gıdaya başlayanlar ne yedirmiş neler yapmış lütfen bilgi verin.Nasıl başlayım bilemedimmmm