ek gidaya gecenler Allah rizasi icin bana yardim edin

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
cildirmak uzereyim. cts 4aylik bebegime elma suyu vermeye basladim ve yavrum o gunden beri kivraniyor. meme emse yarida kesip agliyor, hemen kaldiriyorum gazini cikariyor. geceleri cok huysuz, az once memeye uyandi emdi yatagina yatirdim, yatagima yatmamla kivranmasi bir oldu. firladik. kucagima aldim sakinlesmedi. 5 dk sonra gaz cikardi. ama yine agladi iki buklum oldu. yatagima yatirip ayaklarini havaya kaldirdim rahatladi.kaka yapar sandim ama yapmadi, gulucukler atti, simdi de uyumaya calisiyor.
moralim cok bozuk, herkes 1cay kasigi ile basla dedi ve ben doktor 1cay bardagi dedi diye oyle basladim. sonucta doktor. onun lafina guvendim. kendimi suclu hissediyorum. her ek gidaya baslayan bebek yoksa ayni bu durumu mu yasiyor?
sabah doktoru arayacagim. aglamak uzereyim.
geceleri misil misil uyuyan yavrum ek gidaya basladigindan beri huzursuz.

canım benim dahah bebeişim bile yok evli bile değilim / yaşımda yirmi tecrübemde yok ama tatlım mesajlarını okuyunca gözlerim dolduç. bitanem suçlamasana kendini. senn huzursuzluğunda ona yansır annem ablama öyle diyordu hep. başka sorunu vardır belki. sen çok iyi bir annesin niye kötü olasın.

sadece tecrubesızlık belkı doktor yanlıslıkla oyle soylemıstır daha ılk kez ek gıdaya aslayan bebege 1 cay bardagı tabıkı cok gelır ama bu kadar rahatsız olduysa bı sure ara ver ek gıdaya zaten bebegın daha cok kucuk 4 aylıkken baslamaya hıc gerek yok ustun varsa 6 ay sadece emzır ama yınede sadece tatlarına baktırmak meyve vs verebılırsın onlarda sakınca yok yanı emzıgını yemek sularına batırıp falan ben de 4 aylıkken ek gıdaya basladım ama kızım kabızdı mecburen kayısı vererek basladım senınkı mecburı dıılse benım gıbı 6 aylık olana kadar sadece tadına baktırma suretıyle yada en fazla 2 cay kasıgı olarak ver ...kendını de bu kadar suclama ..el bet bebıs duzelır merak etme kendıze ıyı bakın...:))

1 çay bardağı elma suyu için bencede küçük bebeğin.daha 4 aylıkmış.sanırım senin şuan herşeyi tadımlık verip zaman geçtikçe arttırman gerekiyo yavaş yavaş.benim oğlum 7 aylık ama miktarlarına çok dikkat ediyorum.çünkü bünyelerine hemen ağır geliyo ve ağrı çekiyo yavrucaklar.bebişine ve sana mutluluklar

kötü bir anne değilsiniz...
ek gıdalara yavaşça başlayın
birde benim tavsiyem yalnızca bebeğinizin o ay ki gelişimini değil 4-5 ay sonraki gelişimini ve ihtiyaçlarını da okuyun

bencede 1 bardak çok fazla. yani bende hemşireyim doktoruna hayret ettim. yanlış anlamış olmayasın. günde 1-2 çorba kaşığı meyve suyu, öyle öyle 6 aylık oluncaya kadar yavaşça geçiş yapacaksın hemde diğer şeyler içinde geçerli bu söylediklerim. onun bünyesi çok hassas şimdi. birden kaldırmaz bünyesi canım.

nurcancım kızma bana nolur az cok bırbırımızın huyunu aldık forumları ıyı takıp et bak yukardakıı arkadas hemsıre ve o bıle saskın forumda 6 aylık 6250 grm olan var bızımkılerın 2 gun arası var hem senınkı 700 gr fazla bızımkınden masallah gözunu sevım pat dıye baslama bır doktora ınanıp tekrar dusun bence

geceleri huzursuzluk başladı,dün 4te uyuduk
sürekli memem ağzında üstelik kucak da istemiyor yatarak emecekmiş :::
doktorunu aradım az önce.
elmayı hazmedemiyor mu dedim.
12de verdiğim için yatana kadar çoktan hazmedermiş hem elma kolay hazmedildiği için ilk ondan başladık, alışkanlık yapmıştır uyumamayı dedi.
önceden 7-8 saat uyanmadığı oluyordu dedim.
o zaman doymuyor, gece maması vereceksin dedi.
bir markanın gece mamasını tavsiye etti.
akşam annesütünden sonra onu ver uyut bakalım gece yine kalkacak mı dedi.
ben daha ek gıda fikrine alışamamışken mama da nerden çıktı
sağınca 2 memeden 70 cc çıkıyor

arkadaşım aynı zamanlı çocuklarımız var neredeyse..bende geçen gün elma püresi ile başladım,2-3 kaşık kadar..2 gün üst üste verdim,sonra 2 gün ara şimdi havuç suyu veriyorum onu da 7-8 kaşık kadar verdim doysun diye vermiyorum ben tatsın diye veriyorum..sütümün yetmediği yerde mama takviyeside yapıyorum ama öyle 50 60lık bişe..gece mamasını bilmiyorum..ama 1 çay bardağı biraz fazla olmuş yaw..birde elmanın suyu yerine püresini ver,cam rendede yap,blender da değil
kafana da takma ki hem sütün azalmasın hemde bebeğin etkilenmesin

cnm bencede fazla gelmiştir.
iki memeden 60- 70 cc çıkıyor demişsin.
benim kızımda emmedi 3. aylıkken mama ile besleniyordu ki 2-2,5 satte bir 90 cc veriyorduk.
bence bebeğin açlıktan uyumuyor canım.
mama vermeyi dene derim ben.
en azından geceleri yatarken...

gündüz keyfi yerinde, emiyor sinirlenmeden.
gece neden böyle yapıyor anlamıyorum
bugün 30 cc verdim elma suyu.
elma püresini hazmetmesi daha zor olmaz mı?
doktor elma suyu dedi, rendeleyip beyaz tülbentte suyunu sıkıyorum biberonuna.

canım bence o ek gıdadan degılde buyudugunden huzursuz olabılır... bızım kızında huyu degısıyo... sımdı ek gıda verdıgınde yemek ıstemıyomu ılk onu sorayım... ıstahla yıyosa problem o degıldır... bence dıslerı kasınıyo olaılır.. acıkıyo olabılır... sutun yeterlı gelmıyodur...

Bak benım durumumu sana soyle ozetlıyeyım...4 aylıgız su anda benım sutu artık yetmıyo mama takvıyesı yapıyorum... doktorum aptamılın sutlu pırınc mamasını ver dedı ona baslıcaz... elma puresı verım 1 kez sevdı.. ama karnı doymadıgı surece benımkıde hep huzursuz ve aglıyo... bence sen emzır sututnun yetmedıgı yerde mama ver karnı doyunca huzursuzluguda gececektı... ha karnının doydugunu nerden anlıcam dersen... doydugundan emın olduktan sonra bı cay kasıgı su ver kuzuna eger ıcerken yuzunu buruturuyosa tadını sevmemıs gıbıyse doymus demektır... ıns cabuk atlatırız bu huzursuz donemlerını

canım geçmiş olsun.benim kızımda 4,buçuk aylık.ama doktor özellikle tembih etti çay kaığıyla başla her gün artır dedi.ağır gelmiş elma suyu çok fazla olmuş.biraz atlattıkdan sonra az az ver.

hem sne niye kötü anne olasın doktoru ya yanlış anlamışsın ya doktor yanlışlıkla söylemiş snde dedigini yapmışsın.hiç bir anne bebişinin kötülünü istermi.tekrar geçmiş olsun

sana bizim doktorun söylediklerini yazım.elma suyu vermeye başladımızda sıktımız pütüründen biraz alıp içine atıp kaşıkla verceksiniz dedi.çoçuk katı gıdaya alışması açısından.havuç suyuda verebilirsin dedi.iki gün önce çorba yaptım püre haline getirdim pek sevmedi ama 4 kaşık falan yedi.yarın tekrar yapcam.ilerde zorluk çekmesin diye şimdidne alıştırmak lazım.ben zaten emdirmiyrum sütüm kesildi.((mama veriyorum.

canım öncelikle geçmiş olsun sen gayet iyi bir annesin sakın bunu unutma

benim 18 aylık bir kızım var bu durumları bizde atlattık bir çay bardağı elma suyu 4 aylık bir bebek için

çok fazla bu aylarda bebeklere tadımlık verilir birkaç kaşık ve yavaş yavaş pütürlüye geçilir

elma hazmı kolaylaştırdığı için daha çok acıkmasına neden oluyordur o yüzdende bebek acıkıyordur

eğer sütün yetmiyorsa mama vermekten hiç çekinme önemli olan karnının doyması ve gece uykusunu

iyi bir şekilde almasıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…