Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
HİPP mama hakkında bilgisi olan var mı? yeni mi ben mi ilk kez gördüm bilmiyorum.herşeyin organık seçildiği yazıyor. devam sütünü aldım. BU ARADA 6. AY DAN İTİBAREN BAŞLANACAK OLAN mama için çocuğun altı ayı doldurması mı gerekiyor? yoksa beş ayı bittiğinde altıncı ayın içinde olması yeterli mi? bilen var mı acaba?
ben hipp mama kullanıyorum ama hala 1 numarasını kullanıyoruz. yeni değil almanyada uzun yıllardır kullanılıyormuş. hatta milupayla rakip olduğunu duydum. benim kızım çok da mama yemiyor ama yediği zamanlarda onu veriyorum. aptamilin de sütlü pirinçlisine başladım. ama ne kadar vermem gerektiğini bilmiyorum. üstünde 5 yemek kaşığı diyor bi öğün için. ben 3 kaşık yaptım geçen gün. sanki kaşıkla verdiğim şeyi doysa da yiyor gibi geliyor. emin olamıyorum. ben hala sadece anne sütü vermek istiyorum aslında ama bi yerden de başlamak gerekiyor.
kahvaltılık:
2 kuru kayısı yaşıyla da olur. tamamen size kalmış.
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bard. su
1 tatlı kaşığı pekmez
kayısıyı küçük doğra su ile pişir tereyağı erit mısır ununu ekle hafif pembeleşsin kayısılı suyu una dök hızlıca karıştır 10 dk karıştırarak pişir muhallebi kıvamında olsun . biraz soğuyunca da tahin pekmezi ekle ( ölçüleri kendinize göre ayarlarsınız)
yoğurt:
100 ml süte 1 çay kaşığı yoğurt
sütü kaynat elin değebileceği ısıya kadar soğut içine yoğurdu ekle hiç kımıldatmadan üstünü ört 3-4 saat sonra hazır.
bu arada hazır sütlede yoğurt yapılıyor ben yaptım biliyorum herkes taze süt bulamıyor malesef.
muhallebi:
1 su bardağı su
3-4 tatlı kaşığı pirinç unu
pişince içine pekmez ( keçi boynuzu pekmezinde en çok kan yapıcı madde varmış bilginize)
tatsız olunca çocuk reddedebiliyo o yüzden pekmezle tatlandırırsanız daha yenebilir olur.
pekmez değilde içine tatlı bir meyvede püre hale getirip ekleyebilirsiniz
bebe bisküvisi:
10 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı pekmez
1 pk vanilya ( eklemeyebilirsiniz ama ben hep ekledim)
100 gr tereyağ
2 adet yumurta sarısı (bebek yaşına geldikten sonra 1 tane yumurta yı bütünüyle kullanırsınız)
pürüzsüz bir hamur olacak şekilde yoğurun yaklaşık yarım cm eninde olacak şekilde şekil verip 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk. arası pişirin.12 dk da pişiyo genel olarak.
geri kalanınıda atın dondurucuya 1- 2 çıkarıp kullanırsınız suyla ezin yoğurduna ezin kahvaltısına ezin çok kullanılabiliniyo. ben hiç hazır almadım hep böyle kullandım. ölçü birebir uygulanmalı..
balkabaklı mam:
balkabağını kuru üzümle haşla kabak yumuşayınca içine az irmik ekle pişince de biraz iyice ezilmiş ceviz ekle
şimdilik bu kadar afiyet olsun ayy ben çok çektimde tarif ara bul umarım işinize yarar. daha sonra bi kaç tarif daha eklerim isterseniz tabii
çocuklarınızda gaz sancısı devam ediyorsa çorbalarının içine azcık kimyon atın emziriyorsanız da kendiniz kimyon tüketin çok işe yarıyo..
Konunuz içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır....