• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek Gıdaya Başlamak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

marloo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008
130
61
98
Ankara
merhaba arkadaşlar, benim bebeğim 19 ocak doğumlu yani 4 ayı geçtik dr muzda ufak ufak meyve sebze püreleriyle ve pirinçli mamayla başlamamızı söyledi, sizler ne düşünüyorsunuz, neler veriyorsunuz?

merhaba arkadaşlar, benim bebeğim 19 ocak doğumlu yani 4 ayı geçtik dr muzda ufak ufak meyve sebze püreleriyle ve pirinçli mamayla başlamamızı söyledi, sizler ne düşünüyorsunuz, neler veriyorsunuz?

mrb bizde 4 ocak doğumluyuz bende başladım.doktorum bana da yoğurt ve cam rendede rendelenmiş meyvelerdden verebilirsin dedi.ben de yoğurt muz elma suyu ve sebze çorbası yapıp veriyorum.bugünde yoğurduna elma püresi ve ezilmiş muz koyup verdim..ayrıca bebişim yoğurt yemeye bayılıyo ama çok fazla vermiyorum..1 yemek kaşığı sadece.:26:

bende bugün bi çay kaşığı elma püresi ile başlıcam 3 gün 1 er kaşık arttırarak vermemi 4.gün elma ynında mesela 1 kaşık yoğurt vermemiş yine 3 gün 1 er kaşık arttırarak 3 gün verip yeni bir besine geçmemi söyledi dr, patates havuç kabak ilk etapta dedi ama bakalım, emmesi problemli zaten kötü etkilemez inşallah. pirinçli muhallebi yapıyomusunz nasıl oluyo ? akşamları vericem doysun die

pirinç mamasını ikindi öğününde vermeni tavsiye ederim ilk başlarda..kabiz yada gaz yaparsa gece rahatsiz edebilir...bi süre gözlemleyin ona göre geceye dönün ben 3 haftadir başladim sütlü pirinçliye hala gündüz veriyorum...uzn süre tok tutuyor gece versek belki sabaha kadar bi kez kalkar ama risk alamiyorum şuan için

elma suyunu sıkıp verdim sadace meyvelerden püresini nasil vermeliyim bilmiyoum elma biraz sert biraz ateşte kavurup verebilirm belki..muz veremedim cunku kabız yapar diye korkuyorum...hero baby nin kavanoz meyvelerinden aldim 3 tane onlari denedim begenerek yiyor

sebze corbası olarakta sadece iki kez patates havuc pirinç yaptım saniyorum agir geldi kakasını zaten gunde 1 kez yapiyor ama cok katı yapmaya başladı

sebze çorbası onerileriniz varsa yazın lutfen başka ne yapabilirim...

birde ben mama veriyorum yani devam sütü ama gunluk giçmesi gereken miktarin yarısını içiyo sizdede gerileme oldumu? 450-550 cc arası içiyo..bu arada benim bebişde 5 ocak dogumlu

benim kzım da 19 ocak doğumlu,biz de yavaş yavaş geçiyoruz.ama yoğurt,çorba vs. vermedim,şu an için düşünmüyorum.
dün ilk kez elma suyu verdim,2-3 kaşık kadar.suratını ekşitti ama sevdiğini düşünüyorum çünkü tükürmedi.(zira pek sever kendileri tükürmeyi)
aptamilin armutlu mamasından aldım,ama vermem gereken miktar ne bilemiyorum.sizler ne kadar veriyorsunuz muhallebiyi?
bir de yoğurdu kendiniz mi yapıyorsunuz?nasıl?tarif verebilirseniz çok sevinirim.sanırım pastorize sütten olamayacak,nerden buluyum ben inek bilmem ne..hem de günlük?
bir de bu ek gıdalar süt alımını azaltıyor bizim de.muhallebi yediği gün (30 cc kadar) daha az süt içiyor.

bende bugün bi çay kaşığı elma püresi ile başlıcam 3 gün 1 er kaşık arttırarak vermemi 4.gün elma ynında mesela 1 kaşık yoğurt vermemiş yine 3 gün 1 er kaşık arttırarak 3 gün verip yeni bir besine geçmemi söyledi dr, patates havuç kabak ilk etapta dedi ama bakalım, emmesi problemli zaten kötü etkilemez inşallah. pirinçli muhallebi yapıyomusunz nasıl oluyo ? akşamları vericem doysun die

ben 3 haftadır yoğurt iki haftadır 3 4 çay kaşığı elma suyu veriyorum 3 gündür de kabak havuçve patates haşlıyorum tel süzgeçten geçirip 3-4 kşık veriyorum. birhafta sonra içine pirinçekliycem.
her hafta da mevsim sebzelerinden birini verecem. 3 hafta sonra da püreye başlıyorum.

milupa nın sitesinde bebekler için ekgıda tarifleri var çok güzel.

ben daha ek gıdaya başlamadım oğlum hala emiyor ve umarım emmeye devam eder,sadece günde 2 kez 100 ml devam sütü veriyorum.dün ilk defa 1-2 çay kaşığı havuç suyu verdim tadını sevdi galiba.

pirinç mamasını ikindi öğününde vermeni tavsiye ederim ilk başlarda..kabiz yada gaz yaparsa gece rahatsiz edebilir...bi süre gözlemleyin ona göre geceye dönün ben 3 haftadir başladim sütlü pirinçliye hala gündüz veriyorum...uzn süre tok tutuyor gece versek belki sabaha kadar bi kez kalkar ama risk alamiyorum şuan için

elma suyunu sıkıp verdim sadace meyvelerden püresini nasil vermeliyim bilmiyoum elma biraz sert biraz ateşte kavurup verebilirm belki..muz veremedim cunku kabız yapar diye korkuyorum...hero baby nin kavanoz meyvelerinden aldim 3 tane onlari denedim begenerek yiyor

sebze corbası olarakta sadece iki kez patates havuc pirinç yaptım saniyorum agir geldi kakasını zaten gunde 1 kez yapiyor ama cok katı yapmaya başladı

sebze çorbası onerileriniz varsa yazın lutfen başka ne yapabilirim...

birde ben mama veriyorum yani devam sütü ama gunluk giçmesi gereken miktarin yarısını içiyo sizdede gerileme oldumu? 450-550 cc arası içiyo..bu arada benim bebişde 5 ocak dogumlu

bana doktor çorba demedi de patates havuç ve kabak tek tek zeytinyağı ile pişirip püre haline getirerek ilk gün 1 kaşık sonra 2 sonra 3 şekilinde arttırarak ver dedi yoğurtda aynı şekilde ,elmayı armududa hazır o hero babyler gibi püre haline getir ver dedi 1 çay kaşığı başlayıp her seferinde arttıracakmışız pütür olmasın 6.aya kadar yutamazlar zorlar midelerini dedi ama hala hiçbirini denemedim ben :) emzirmek en kolayıymış valla nsıl olcak bakalım ...

yoğurt konusunda cevap alamadım hala arkadaşlar,doktor illa ver diyor bize de.
evde kendiniz mi yapıyorsunuz?nasıl??

yoğurdu ben kendim mayalıyorum günlük bulmak zor olduğu için 2-3 güne bir mayalayıp veriyorum.eşim köyde çalıştığı için süt getiriyor.sütü küçük bir tencerede iyice kaynatıyorum yani fokurdamaya başladıktan sonra 10 15 dk.. sonra serçe parmağımı yakmayacak sıcaklıkta olduğunda mayalıyorum bir kilo süt için 1 yk yoğurt yeterli geliyor.

teşekkür ederim cevap için,bulabilir miyim süt bilmiyorum ki.okulda olsaydım öğrenciler getirirdi ama şimdi bilemiyorum.bi sorup soruşturmak lazım yine de..

teşekkür ederim cevap için,bulabilir miyim süt bilmiyorum ki.okulda olsaydım öğrenciler getirirdi ama şimdi bilemiyorum.bi sorup soruşturmak lazım yine de..

çalışıyormusunuz?ben öğretmenim eylülde göreve başlıyourm şimdiden bakıcı derdi kabusum oldu...da...:84:

ben de öğretmenim.haziran 15 te başlayacağım,eylülde seminer döneminden sonra tekrar izne ayrılacağım ocağa kadar.bakıcı derdi çok zordur eminim,Allah yardımcınız olsun.bizim babannemiz var,o bakacak inşallah.ama bana da daha şimdiden tasası çöküyor nasıl bırakırım diye.

:59:Zor ama mecburuz.bende haziran 15 debaşlayacağım seminere birlikte gidip geleceğiz.eylülde de bakıcı bakacak.Rabbim iyi insanlarla karşılaştırır inş .siz şanslısınız.1 .dereceden bir tanıdığınız bakacak...:59:

evet bakım konusunda rahatız çok şükür.ne kadar iyi bakar orasını bilemem ama çok çok severek bakacağına adım gibi eminim,bu da çok önemli bir konu.
inşallah sen de güvenilir bir bakıcı bulursun.branşın ne?branş öğretmeniysen ek ders almadan çalışırsan daha çok zamanın olur.gerçi o da her zaman mümkün olmuyor,ben hamileyken çok istedim ama başka öğretmen olmadığı için yine de bütün dersleri verdiler malesef.

bizde ek gıdya başladık ne zaman başlıcaz ne zaman derken dün ilk defa başladım dr ilk olarak yoğurt ve sütlü prinçli mamayı vermemi söledi ikisinizde çok istekli yediğini söyleyemem ama yinede çıkarmadı ...yoğurdu hergün artırarak vermemi söledi ama sütlü prinçliyi ne kadar yerse ver dedi bu ikisi anne sütünede mamaya en yakın besinlermiş meyve vermedi nedenini bilmiyorum burda okuduğum kadarıyla hepiniz meyveyle başlamışsınız vermelimiyim acaba??reflüsüde oğlumun denesemmi acaba???

slm esracım ;

aptamil ya da diğer markalarda olabilir, bebek sütleri var her markette bulabilirsin. tavsiyem 200ml olanlardan alırsın.
bir çay bardağına elini yakmıcak kadar sütü ısıtıp koyuyorsun, bir tatlı kaşığı yoğurt kaşık ile ezin, önce biraz ılıttığınız süt ile karıştırın iyice, sonra diğer süt ile birleştirip karıştırdıktan sonra çay tabağı ile üzerini kapatın havluya sarın, güneşli ortam var ise daha iyi olur 5-6 sa. dışarda bekletin. daha sonrada bi kaç sa. buzdolabında bekletin.. yemeye hazır bebeğiniz..

sevdiğim bi arkadaşımdan almıştım tarifini.. hazır yoğurtlarla olur inş .. afiyet olsun ... :21:

arzu çok teşekkür ederim.süt aldım,yarın deneyeceğim inşallah.bu arada msjı okuduktan sonra bugün rüyamda sabaha kadar yoğurt mayaladım:60:

Merhaba,
benim bebeğim de 4 ocakta doğdu. dr kilo alımı iyi olduğu için henüz ek gıdaya izin vermedi. ama dün ilk, bugün ikinci dişini gördük:)):nazar: ben de meyve filelerinin içine nektarin dilimi koyup verdim dişlerini kaşıyabilmesi için. keyifli keyifli emdi. ama bir kısmı ekşi geldi sanırım, yüzünü ekşite ekşite emmeye devam etti. sonra havuç denedim aynı şekilde ama o fazla sert geldi galiba. yoğurt mayalama işi beni de düşündürüyor. günlük pastörize sütlerle olur mu acaba? dr'a bir dahaki gidişimizde soracağım. ben de 15 haziranda başlıyorum işe, yavaş yavaş ek gıdaya geçersek işimiz daha kolay olur, bebişler de mamaya kalmaz diye umuyorum.
hoşçakalın...

yaa günlük pastörize sütlerle oluyomuş ama ben 2 kere denedim ikiside olmadı :(( koyulaşmıyoo sinir oldum

Back