Bebek Beslenmesi Ek Gıdaya Başladık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nina23

oğlum EGE'm
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
172
1
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
benım 5,5 aylık oğlum var ek gıdalara başladık doktorumuz sebze püreleri,meyve püreleri ve yoğurt verebılırsın dedi .. bende başladım vermeye ama oğlum birtürlü yaptığım sebze pürelerini yemıyor.ama hazır aldığım kavanoz mamaları çok güzel yiyor.acaba bende mi sorun var.siz nasıl hazırlıyorsunuz sebze pürelrini.zorla ağalaya ağlaya yediriyorum resmen hazırda vermek istemıyorum napıcam şaşırdım...bilmiyorumkismile

sizlere tavsiyem bebeğinizi beslerken doktorlara fazla kulak asmayın.büyüklerinize danışın en iyi doktor onlar.kendinize akşam yemeklerinde ne pişiriyosanız çocuğunuzuda öyle yedirin iyi sonuç alabilirsiniz.ben öyle yaptım hiç hazır gıda kullanmadım.oğlum hazır yiyecekleri hiç sevmiyo.bence denemeye değer.

Nasıl yanı nasıl vericez peki salça yağ tuz dokunmaz mı ?
Detaylı yazsan...benım oğlum tam hazırcı..

evet akşam yediklerimizden vermek çok basit ve mantıklı ama salça var tuz var....e zaten onları da katmasak aynı sebze yeeğine dönüşüyor yemedikleri..ben de yediremiyorum sebze çorbalarını..yoğurt ve meyve yiyor ama sebze çorbası yemiyorbir de aptamilin gece ek gıdasını veriyorum yatmadan ne kadar doğru bilmiyorum ama muhallebi yapmıyorum onu ver,yorum...zaten gece sürekli uaynıyor doymadığı için.....napacağız biz???????????????

valla aynı dertten y ak ı n ı y o r u z bizde napıcaz böylee...tatlıları o biçim yior ama tuzluya sıra geldimi öğürmeler başlıyor ..bende akşam yatmadan herobaby sütlü pirinçli muhallebisini veriyorum...ooff nolcakkk böyleeee eyvahedigeldismile

hiç sorun olmaz merak etmeyin.ama aşırı tızlu ve salçalı olmasın tabiki.böyle beslediğinde çocuğuma bugün ne yedirmeliyim sıkıntısıda kalkıyo .yavaş yavaş denemelere başla bakalım inşallah iyi sonuç alırsınız .hazır muhallebiler yerine kendiniz evdede yapabilirsinz.ev muhallebisi basit ve daha sağlıklı.buaralar çocuk mamaları hakkında iyi haberler çıkmıyo hanımlar dikkat edin.çocuklarda doğal gıdaları kullanalım

Son düzenleme:
peki ev muhallebisinin içinde normal bebek muhallebisideki vitaminler var mı ?
mesela ne püresi ve3rebilirm ne çorbası verebilirm ??bu aylarda ..birazdaha acık ve net olsanız ben bunu bunu verıyorum diye yazsanız çok iyi olcak arkadaşlar..çünkü zaman geçirmek istemiyorum hergün hergün de hazır vermk istemıyorumm...lütfn yardımcı olunn..biraz detaylara girelim hadi...boshayallersmile

Bence mama olaylarına fazla girme derim. Kaşık mamalarından kahvaltı tarzı verebilirsin. Çorba olarak da tarhana çorbası var mesela. Onun içine sebze püresinden azıcık katıver tadı baya bir değişik oluyor sever belki. Yoğurt çorbası da var. Onun içine bile azıcık sebze püresi koyarak yedirebilirsin. Yoğurt çorbasını taneli yemezse ki büyük ihtimal yemeyebilir, blendırdan geçir. Bence kendinize yaptıklarınızdan fazla yedirme. Tattırma olabilir ama öteki türlü salçalı tuzlu hiç gerek yok. Ha domates rendelerim içine sıfır salça koyarım tuz da eklemem dersen başka.

Canım ben daha anne olamadım yani daha doğuma bi aydan fazla var ama kuzenimin bebeğinden biliyorum çok zorlandığı için ben bakımına yardımcı oluyordum ilk olarak 6,ayda sebze püresi 8. Ayda kemik suyu başlamıştık sebze çorbasında püf nokta tek yemelik en fazla 2 kerede yani birgün içinde bitecek şekilde yapmak bizim bebeğin en sevdiği püre karışık tüm sebzelerden bir miktar değil patatez havuç püresi yapıyorduk bizim kızın sütü bol du püreyi anne sütünü sağıp yumuşatıyorduk ama doktoru başlangıç mamasını(yani anne sütü destekli olanları) kullanarak yumuşatabilirsiniz diyordu bu arada sizi yerken görürse daha kolay yiyebiliyo yemeseniz bile yer gibiğ yaparsanız onlar algılıyo çünkü (anne sütü pek iştah açıcı gelmediği için bize biz yer gibi yapıyorduk) bu arada doktorunuzdan yardım isteyin bize bebek yemekleri adı altında bilgisayar çıktısı vermişti tarifler yazıyodu hergün başka bişi yapıyorduk yoğurdu evde mayalayıp meyve püresiyle karıştırıyoruk hazır meyveli yoğurt vermemek için

benim kıızmda sebze püresini yemek istemiyordu..doktorumuz havucu fazla tut,kereviz koyma ve bulgur koymayı ihmal etme demişti..havuç gerçekten lezzet veriyor arkadaşlar..kerevizinde kokusunu beğenmez diye koyma demişti..bu arada tatlı kabakda koyabilirsiniz sebze pürelerine..ilk başlarda çok karışık püreler yapmayın..patates,havuç,bulgur ve biraz da brokoli ve belki yanında biraz pirinç yeterli bence..1 yaşına kadar ev yemekleri vermeyin..alerji yapma ihtimalinin yanında ilerde yani büyüdüğünde tansiyon gibi hastalıklara sebep oluyor diye biliyorum..patates+havuç+süt ve labne peynirinden de güzel bi püre yapabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…