• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler ek gıdalara ne zaman geçmeliyim?prematüre annesiyim!!!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

EFSANE202

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
419
7
96
Afyon
arkadaşlar merhaba beni tanıyanlar vardır tekrar yazıyım 13.04.2009 da 30+2 oğlum dünyaya geldi.şu an 4 aylığız düzeltilmişimiz 2 aylık ne zaman ek gıdalara başlamalıyım?takvimemi yoksa düzeltilmişe göremi ayarlıcaz?önerileriniz varmı? sevgiler.......:uhm::ecrin_bebek::emir_bebek:

canım benımkıde şubat 11 de doğdu 29 haftalık 1070 gram olarak ben daha ek gıdaya geçmedim...nisanın 20 sinde doğması gerekiiyordu ona göre hesaplayarak ek gıdaya geçecem yani bu ayın sonuna doğru ek gıdaya geçcem sanırım haftaya dr gidecem ona danışacam...bence daha erken canım emme refleksi çok kuvvetlidir bebiinin daha...yalanıyordur..

Son düzenleme:
ben doğum ayına göre 5. aya girdiğinde ek gıdalarla yavaş yavaş tanıştırdım kızımı elmayı cam rendede rendeleyerek kaşığın ucuyla minicik tattırarak başladım yavaş yavaş arttırdım

ben doğum ayına göre 5. aya girdiğinde ek gıdalarla yavaş yavaş tanıştırdım kızımı elmayı cam rendede rendeleyerek kaşığın ucuyla minicik tattırarak başladım yavaş yavaş arttırdım

bende aynen ebrizm gibi doğum ayında başladım yani 5 aylıkken.zaten herşeyden tadıyo yoğurt vb...cokacimcoook

Doğumdan itibaren 5'inci aya girer girmez ek gıdaları tattırmaya başladım. Daha kolay alışılması için bu şekilde bence en iyisi doktorumuzda o şekilde önerdi. Şu anda 7inci ayımızı dolduruyoruz. düzeltilmiş yaşımız 5 aylık.. Yoğurt, irmik, pirinç unu, hmeen hemen bütün meyveler, patates, içine kıyma tavuk parçalarıda atıyorum. Bunu bütün sebzelerde deniyorum. Gerçi kızımızın sebzelere karşı antipatisi var ama en azından birkaç kaşık veriyorum. Kahvaltımızıda yapıyoruz. Ama ağzına ufacık bir pütür gelse kusuyor. Bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum :( Tavsiyeleriniz varsa uymaya çalışırım

benim kızımda 31 haftalık doğdu...
drumuz düzeştilmiş yaş da neymiş doğduğu günden hesaplayacaksın herşeyi dedi... ek gıdaya da mı öye başlarz dedim evet dedi... doğduğundan 6 ay sonra başlarsın dedi...

merhaba bende prematüre annesiyim 3 mayısta 30 haftalık 1340gr ikiz eşi doğum yaptım diğerini malesef daha doğmadan kaybettim sanırım ek gıdalara düzeltilmiş yaşa göre başlayacağız

kızlar benım kız 6 aylık sağlık ocağı başaldınmı diye sordu bende 1 hafta oldu dedim başla başlaa güzel gelişimi dedi....aslında dr a danışılması lazım sanırım...premetrüler farklı işde..bizim her ay yeni doğanda randevumuz olduğu için sizinde vardır:))) ben 10 eylülde gidecem kalple birlikde birleştirecem iki iki iş olmasın demi:)

neyse sağlık ocağı güzel bir kitap verdi sizde gidip alın kızlar güzel....cam rende almadım daha ben ufak rendede yapıyorum...ne arkı olabilirki cam rendeyle rendenin???????

Back