ek gıdalara geçiş

thymus20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
207
3
96
44
Batman
arkadaşlar
kızım 5 ayında sadece anne sütüyle besliniyor ek gıdalara geçtim meyve suyu sebze suyu verdim bilinen bir markanın devam sütünü aldım yoğrt yapayım diye ayrıca pirinç unu katıp muhallebi vericem bu devam sütünü tek başınada versem olurma ilk önce alışma açısında birde günede ne kadar versem yeter kızmın 500 gr eksiği var onu nasıl kapatabilirim

canım sütün yetmiyorsa kilo alımı düşükse devam sütünü verebilirsin ama doktoruna danış istersen
bir de pirinç unu yerine yine o markaların suyla hazırlanan toz muhallebilerini versen daha yararlı olur
pirinç ununun besleyici bir özelliği yok çünkü

canım bencede doktoruna danışman en doğrusu. benimde 3 aylık bi oğlum var, bugün doktor kontrolümüz vardı, elmayı rendeleyip artık yawaş yawaş suyunu verebilirsin dedi mesela.

dr muz başalayabilirsin dedi zaten
ben elma suyu sebze suyu verdim yoğurt verebilirisn dedi
benim aklıma takılan bunların yanında devam sütüde versemmi
zaten yoğurtu devam sütüyle mayalıyorum

benimde kilo alımı yavaşlamıştı iki ayda toplam 600 gr almıştı ek gıdaya başlayınca günde bir öğün sebze çorbası bir öğün yaptığım yoğurdun içine meyve rendeleyip bir öğünde meyve püresi şeklinde verdim meyve pürelerinin içine genelde milupanın meyveli kaşık mamalarından da birer kaşık katıyordum daha besleyici olsun diye 10 günde 800 gr aldı :)))))))))))))))) ben de havalara uçtum tabi şimdi gene aynı şekilde kahvaltıda dönüşümlü olarak yumurta sarısı pekmezle peynir pekmez ikilisi gidiyo öğlen çorbası bi ara meyveli yoğurt veriyorum akşam yatarken de muhallebiye meyve rendeliyorum hem tok tutuyo hemde yemesi zevkli oluyo ama seninki beş aylık olduğu için yumurta erken ama kaşıkmamalarının çorbaları var onları yoğurt ekleyerek daha lezzetlendirebilirsin, kaşık mamalarının meyveli olanlarını da elme püresi ve pekmez ekleyerek lezzetlendiriyorum yoksa sade versem yemiyo bizimki, biraz kibarız, zaten pekmezi elma püresi ile verince içine de demir damlasını karıştırınca c vitamini ile birlikte alındığı için demir emilimini de arttırıyor, böyle işte inşallah işine yarar biberon maması vermiyorum doktor memeyi bırakmasın kaşık mamaları ver dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…