Ek gıda

blackclove

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2022
29
5
24
Merhabalar bebeğim 6 aylık ek gıdaya başlamak istiyorum ilk ne verebilirim nasıl başlayabilirim? Sizin ek gıda süreciniz nasıldı?

Merhabalar bebeğim 6 aylık ek gıdaya başlamak istiyorum ilk ne verebilirim nasıl başlayabilirim? Sizin ek gıda süreciniz nasıldı?
3 gün kuraliyla başlayabilirsiniz. Alerjisi yoksa yogurt verebilirsiniz. Kabak patates havuç kapya biber meyvelerden 3er gun arayla tadim yaptirin.

Ben de yeni başladım 2 gün oldu:) patatesle başladım buharda haşladım sonra azcık anne sütü damlattım ve 2damla zeytinyağı onu güzelce ezdim. 3 gün kuralına göre gidiyorum. İlk gün 2 çay kaşığı 2.gün 4 çay kaşığı 3.gün 6 çay kaşığı şeklinde. Bu arada bazı anneler 1 kaşıkla başlıyor ama benim bebeğim iştahlı doktoruyla böyle karar verdik. Daha sonra kabak ve havuç deneyeceğim.

Merhabalar. ilk olarak kabak,patates gibi sebzelerle tabi mevsimine uygun olmasi önemli ya da yogurt ile baslayabilirsiniz.ben mama arti emziriyordm fakat 5.ayda sutum kesildi meme reddi yasadik bebegimin kilo alimi iyi olunca doktorum ek gida surecine erken baslamami onerdi 5 aylikken 3 gün kurali ile basladik

Kabak dedikleriniz balkabagi mi hanimlar? Cunku bizim doktorumuz kis sebzesi yedirmemi soyledi sadece veya buzluktq enginar bezelye vs varsa verebilir misim kendi dondurdugum ama yoktu. Biz de uc gun kurali yaptik basta ama ilk 4-5 sebze meyveden sonra biraz saldim ben cunku alerjik ozelligi olmayan sebzeleri iki gun veya bir gun denedim. Karisim cok yapmadim basta tadlarini ayirabilsin diye.
Balkabagi ile basladim ben mesela once ezdim catalla. Ama bir parca da buharda butun parca pismis koydum. Tum yemeklerim boyle. Doktorumuz kilosu yerinde oldugu icin yemesinden cok eglenmesine ve beceri kazanmasina odaklanalim dedi. Genelde tutabilecegi sekilde hazirliyorum cogunluk sadece bi iki yemek kasigi seklinde de puresi oluyo o yediginin. Tahillarin hepsini organik aldim. İkeanin buharda pisirma aparati guzel baya is goruyor.

kış ayında olduğumuz için öyle söylemiştir. iki kabak da verilebilir, hangisinin mevsimiyse.

ben yoğurtla başladım. 3 gün kuralı uygulamadım. Karışım deniyor galiba ben kendimce bebek yemeği yaptım. 1-2 çeşit sebze, bir tahıl ve zeytinyağı şeklinde. mesela bal kabağı+patates+pirinç+zeytinyağı+kimyon. genelde meyve ile başlama, tatlıya alışmasın derler. meyveyi az suyla pişirdiğim yulaf ununa katıp veriyordum. bir çeşit muhallebi oldu. bazen içine tarcın veya öğütülüş ceviz/baden/fındık kattım. bu fındık fıstık grubuna alerjisi olmadığını biliyordum. o yüzden rahat davrandım. bi öğünde çorba+yoğurt bir öğünde muhallebi+yoğurt verdim. ben blw tercih etmedim. pişirdiğim yemeğin içinde ne sebze meyve varsa bir parçasını ezmeden önüne koydum. hep ona da bir kaşık verdim. yediğini yedi, gerisini ben yedirdim. blender da kullandım :) alıştıkça azalttım. katı veya iri parçalı şeyleri sevmiyordu ben de ona göre davrandım. her yerde blw, blender kullanmayın, karıştırmayın vs yazıyor o yüzden tecrübemi paylaşmak istedim. kolay gelsin.

Teşekkürler ufak tadımlar yaptırıyordum ama tam olarak yeni başlıyoruz heyecanlıyım açıkçası

Öğününü nasıl ayarlıyorsunuz hangi ara ek hıda veriyorsunuz

merhaba canım ben de daha yeni başladım. önce yoğurt ver yutması kolay sonra patates havuç kabak balkabağı bunları 3 gün kuralına göre ver. ben her yemeğin yanınDA YOĞURT veriyorum .yemekten sonra 30 ml su veriyorum varsa az bi şey zeytin yağı damlat kabız olmaması için 1-2 damla

Miktar olarak nasıl verdiniz peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…