• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıda

Melegimyf123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
19
2
1
34
Merhabalar bebegim 5 buçuk aylık sadece anne sütü aliyor acaba yavastan ek gida tattirmaya baslamalimiyim siz hangi ayda basladiniz ve ilk hangi gidalarla basladiniz

6 ay diyorlar ama 5 aylikken 1 cay kasigi kadar tattirdim ben
Havuc kabak balkabagi patates senin yaptigin yogurt
Elma armut avokado
Mesela 1 dilim havucu buharda pisirdim
Catalla ezdim 1.gun 1 cay kasigi
2.gun 1tatli kasigi
3.gun 1corba kasigi
Sonra kabagi ayni sekilde sonra patatesi vs
Tadimlar bitince 1 kasigi kadar karistirarak verebilirsin

benim sutum yetmemesine rağmen 6. ay asımızla birlikte başladım canm eğer yetiyorsa bence şimdilik anne sutu daha iyi bagirsaklari icin
ilk ne verdim dersen sebze meyve püreleri elma armut bal kabağı havuç patates yoğurt

benim sutum yetmemesine rağmen 6. ay asımızla birlikte başladım canm eğer yetiyorsa bence şimdilik anne sutu daha iyi bagirsaklari icin
ilk ne verdim dersen sebze meyve püreleri elma armut bal kabağı havuç patates yoğurt

Konu eskimis ama bizde erkenmi gecmi diye emin olamadik ve, 5. ayda ek gidaya basladik. fakat ek gidaya hazir olmadiklarni fark ettim. 6. ayda tekrar basladigimda, sorunsuz almaya basladilar bebekler kendileri belirliyor bence

Merhabalar bebegim 5 buçuk aylık sadece anne sütü aliyor acaba yavastan ek gida tattirmaya baslamalimiyim siz hangi ayda basladiniz ve ilk hangi gidalarla basladiniz
Ben beklenen doğum tarihine göre 180 günü doldurunca başladım ve 6. Aydan erken başlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Ek gıdaya erken ya da hızlı başlayan çocuklarda hep kabızlıkla ilgili problemler ya da huysuzluklar gördüm. Bence bağırsakları hazır olmadan vermeyin.

Back