Ek gıda yoğurt

tubats

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2025
25
4
1
24
Arkadaşlar gerçekten herkes bebeğine yoğurt mayalıyor mu? Yani illa el yapımı mı olacak ona da hazır yoğurt katıyoruz bir şekilde. Aynı mantık değil mi??
Bide açık sütlerle ilgili hiç iyi şeyler söylenmiyor doktorların görüşleri farklı farklı. Çok kararsızım nerden başlayacağıma…

Güvendiğiniz yerden doğal süt almalısınız bence. Kapalı sütlerde süt dışında katkı maddeleri de olabiliyor. Bebek için bu yüzden yararlı sayılmaz .ayrıca bebekler yoğurt yemek zorunda da değil halihazırda elinizde bulunan doğal ürünlerle bekleyebilirsiniz

Ben mayalıyorum.
Doktorumuz da özellikle ev yapımı diye belirtti. Hatta günlük mayalanmış ev yogurdu dedi ikizlerim var vakit ve enerji olarak cok zorlanıyorum o kadarını yapamıyorum bi mayalıyorum üç gün kullanıp tekrar mayalıyorum.
Ev yapımına da hazır yoğurt katıyoruz bir şekilde demişsiniz ama ben aynı görüşte değilim. Yıllardır hazır yoğurt almayız veya hazır yoğurdu mayalık olarak kullanmayız sürekli ev yogurdundan ayrılanla mayalık yaparız hazırlıgı kaldıgını düşünmüyorum seneler oldu cünkü. Bazı kişiler kıvamlı olsun probiyotikli bilmem neli olsun diye tozumsu falan seyler katar ben onları da hiç kullanmam.

Arkadaşlar gerçekten herkes bebeğine yoğurt mayalıyor mu? Yani illa el yapımı mı olacak ona da hazır yoğurt katıyoruz bir şekilde. Aynı mantık değil mi??
Bide açık sütlerle ilgili hiç iyi şeyler söylenmiyor doktorların görüşleri farklı farklı. Çok kararsızım nerden başlayacağıma…

Hazır yoğurt canlı maya (probiotik) içermediğinden bebeğinizin bağırsaklarını ev yoğurdu kadar korumayamaz. Nedeni bu .
Jersey sütü tavsiye ederim . Kaynattikdan sonra bir gece dolapda kalınca sabaha kalın bir tabaka Kaymak da çıkıyor alıyorum, Sutlede yoğurt yapıyorum.

Benim doktorum da kendin yapacaksın dedi , ikizlerim var 2 lt sütten 3-4 günlük yapıyorum, organik jersey sütü kullanıyorum. Devlet ya da özel farketmez bütün doktorlar yoğurdu siz yapın diyor, Amerikan hastanesinin doktoru da zeynep kamilin doktoru da. İnstada takip ettiğim bir çocuk doktoru siz yapın ama oldu da yapamadınız arada elta ada nın organik cam kasede yoğurdu var onu verebilirsiniz demişti.

Ben günlük sütten mayaliyorum.. ama çok zorda kalırsam pınar organik yoğurdu var 250 ml 4 lu satılıyor.. onu da yediriyorum.. ama bebeğim 15 aylik oldu benim.. 1 2 aydır dışarıdan yediriyorum.. ondan önce hep evde yapıyordum.

Evet bence herkes gerçekten bebeğime yoğurt mayalamalı. Marketteki yoğurtların yoğurt olduğuna bile inanmıyorum

Back