Ek gıda yememe

Benimhuzurkaynagim

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2023
456
141
23
Merhaba arkadaşlar bebeğim 1 hafta sonra 6 aylık olucak ben geçen hafta başkadım ek gıdaya 3 gün kuralına uymadan yani ne yesem hafif tattırıyorum sabahları yumurta sarısı vermeye çalışıyorum yoğurt vermeye çalışıyorum az birşey alıyor kaşıkla yemek istemiyor gibi ve kusma hareketi yapıyot her gıdada yemek istemiyormu anlamadım ki yani zamanlamı alışıcak yani verdiğim öğünü bir kase yemiyor bende mama veriyorum pirinç unu muz veriyorum normalmi sizce

Normal değil ama normal olmayan sizsiniz çocuk değil. Çocuk kararında hareket ediyor. Adı üstünde tadım. Maksadı da çocuğu besinlerle tanıştırmak ve alerji oluşturabilecek yiyecekleri belirlemek. Siz yediğiniz en az 3 malzemeli bir yemeği tattırıp alerjik reaksiyon yaşarsanız hangisi olduğunu bulmak için çocuğa ayrı ayrı hepsini yedirmek zorunda kalırsınız. Çocukta henüz çiğneme refleksi yok diliyle itmesi öğürmesi çok normal. 6 aylık bir bebeğin günlük tadacağı besin minimum 1 tatlı kaşığını maksimum yarım çay bardağını geçmez. Yanlış ilerliyorsunuz malesef ve böyle devam ederseniz yemek yemeyen yediğinide aşırı seçen bir çocuğunuz olur. Zorlama yok sadece besinle tanışsın yeterli doyumluk yemeleri 1 yaş sonrasını buluyor. Pirinç unlu mamalar ise asla çocuğu yok yere boş kaloriyle şişirirsiniz anne sütü veya mamadan alması gereken vitamini minerali alamaz.

Mesela listemden bir örnek ilk zamanlar böyle başlamıştım,internette çok örnek var tadım menüsü, su kaç kaşık tadım yaptıysa o kadar , mesela 2 kaşık veya 3 kaşık o gününün gıdası neyse o kadar kaşık su gibi.Tabi bu kaşıklar bebek kaşığıyla böyle yavaş yavaş gidin 3 gün kuralı ile 1 1,5 ayda zaten bir çok farklı besini tatmış olacak,sonra bunları yavaş yavaş karıştıracksını, örneğin buharda haşlanmış kabak ile havuç ben çatalla ezdim hep,hiç blendır kullnıp püre yapmadım hafif pütüre alışsın

Eklentiler

• b9fa6c66-bfcf-45c2-ae43-8ed4d23897fb.webp
    67,2 KB · Görüntüleme: 21
Pirinc unu muz mu yahu bismillah daha bebe 6 aylik bi de yemiyor diye baslik acmissiniz. Anormal misiniz, cocugunuzu nolur salin. Bir tatli kasigi hadi bilemedin en fazla yarim cay bardagi yiyebilir. Bu arada umursar misin bilmiyorum ama cocugunza blw ile ogretin. Kendi tatsin.

Yorumlarınızı okudum çok yanlış ilerlemişim ablam öyle demişti haklısınz mama veriyorım zaten şuan sadece besin tadımı yapıcam 1 çay kaşıgı

5.5 aylık bebeğe ne yeseniz tattırıyorsunuz öylemi
Benim 11 aylık bebeğim hala ne yesem tatmıyor sizce neden
O uymadığınız üç gün kuralı neden var bebeği neyden koruyor hiç düşündünüzmü, tabiki hayır
Ablanızın ihtisası ne, bili insanımı, çocuk doktorumu

Yorumlarınızı okudum çok yanlış ilerlemişim ablam öyle demişti haklısınz mama veriyorım zaten şuan sadece besin tadımı yapıcam 1 çay kaşıgı
3 gün kuralına göre ilerlerseniz çocuk için daha iyi olur. İlk gün bir çay kaşığı, ikinci gün bir tatlı kaşığı, üçüncü gün bir yemek kaşığı. Sadece tadım. Yemediği, istemediği anda bırakın zorlamayın. On gün sonra aynı besini tekrar deneyin. Mesela kabağı yemek istemedi, beğenmedi. Bırakın. On gün sonra tekrar deneyin. O an tadını sevmediği şeyi başka bir zaman sevebilir. Çocuğu zorlarsanız ilerisi kötü olur. Yemek istemez, yemek seçer vb.

Öğürme refleksi insanın hayatı için çok önemli bir refleks o nedenle korkmayın. Biraz erken yol almaya çalışmışsınız ama güncel bilgilerle devam etmenizi öneririm. Büyüklerimize kalsa çocuklara sabah kahvaltıda reçel vereceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…