• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıda yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canım keçi sütü alıp yoğurt yapabilirsin alerjisi varsa. Birde benim bebeğimde 8 aylık 2 aydır düzenli katı gıda besliyorum. bütün sebzeleri tek tek yaparak veriyorum ve biz nasıl yiyorsak oda öyle yiyor. Fazla yağ koymadan tercihen zeytinyağı kullanarak normaal şekilde verebilirsin yemekleri. Ben makarna, balık, tavuk, et, kıyma ve bütün sebzeleri veriyorum. Alışacak biraz daha sabret ama bebeğininde bir damak zevkinin olduğunu unutma. Sebzeyi haşlayıp sulandırırsan yemez:)))kolay gelsin.
Haklısınız ama soğan salça tuz baharat vs kullanamam ki

Haklısınız ama soğan salça tuz baharat vs kullanamam ki

Hiç bişey olmaz. soğanı ve sarımsağı her yemeğe kullanırım ve çok yararlı o yüzden oğlumada yediriyorum. Salçanın miktarını biraz ayarlarsan sıkıntı olmaz. baharatlardan kimyon kullanabilirsin hem gaz yapmazz iyi olur. Tuzu az atın yada kendi tabağınıza koyarsınız. Zaten herşeyi yiyemez daha 6 aylık zamanla alışacak oda.

ilk bebeğimde ne yapçam, ne zaman vericem, ne vericem diye kafayı yemiştim resmen. biran önce 6 aylık olsa da ek gıdaya başlasam diye çok hevesliydim

şimdi 2. bebeğim nerdeyse 9 aylık oldu hiç ek gıda istemiyor, 2-3 kaşık yoğurt, 2-3 kaşık çorba yerse yiyor o da canı isterse. doktorumuz da zorlama demişti önemli olan karın doyurmak değil tatlara alıştırmak

ilk bebeğimdeki halimdesiniz siz de, sıkmayın canınızı :KK19:

Keşke ilk olarak sebzelere başlasaydınız. Tatlı meyveleri yiyince sebze yavan geliyor tabi :) bal kabağı kullanarak biraz tatlandırırdım ben sebze pürelerini ;) hem faydalı hem lezzetli.

Bebeğim altıncı ayını doldurmak üzere. Ek gıdaya ilk meyveyle başladık. Elma ve armut. Onları sevdi. Sebzeye geçtik ama sevmedi sanırım yemiyor. Patates ve havucu tel süzgeçten geçiriyorum biraz sulandırıyorum. Bugün muza geçecektik ama muzu tadarsa sebzeden iyice soğur diye düşündüm. E elma armut nereye kadar. Ne yapacağım ben :KK43: ya hiç sevmezse :KK43: var mı öneriniz
Bizde yeni gectik doktorumuzun tavsiyesi ile bizde ilk elma ve armutla basladik simdi de patates havuc verdi sonra yavas yavas ispanak kis sebzelerinden ekleyerek deneyin dedi muz vermedi. Bende cok korkuyorum yarin baslicam umarim yer

ben her sabah bı tane yumurta sarısı verıyorum ılk başta hıç yemıyodu agzını kapıyodu zorla alıştı şımdı çok sevıyo:KK28:

Back
X