Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ek gıdaya geçtiginde kızım ben günlerce agladıgımı bilirim
bende ek gıdaya dr tavsiyesiyle meyveyle başladık
elma armut muz şeftali kayısı mevsimine göre verirsin
sebze konusuna gelirsen çogu bebek sebze yerine meyveyi tercih ediyor
cam rendede rendeleyip verirsen hem pütürlü hemde sulu olur meyveler
ben bir elma rendeledegimde hepsini bitirmedi diye aglardım
çocugun mideyi kendi midemle karıştırdım sanırım
ama birinci gün bir kaşık ikinci gün iki kaşık yiyerek zamanla çogalıyor
Bebeğim altıncı ayını doldurmak üzere. Ek gıdaya ilk meyveyle başladık. Elma ve armut. Onları sevdi. Sebzeye geçtik ama sevmedi sanırım yemiyor. Patates ve havucu tel süzgeçten geçiriyorum biraz sulandırıyorum. Bugün muza geçecektik ama muzu tadarsa sebzeden iyice soğur diye düşündüm. E elma armut nereye kadar. Ne yapacağım ben
ya hiç sevmezse
var mı öneriniz
Bnde meyveyle basldim snra sebze puresi verdim 7 aylik su an ondanda sikildi yemek istemyo arada tarhana yapiyorm kendm yaptiydim bebek icin zaten 8. Aya kadar 2 cay bardagi kati gida verilebilyr. Devam sutu veryrm ek olarak.bde herobabynin sutlu meyveli tahillisini yapyrm.kizimda onu yerdi.bikiyolr bi zamn sonra.sebze puresini blendrdan gecyrm pütürtü sevmyo cünkü.kendnz corba türetebilirsnz kemik suyuna mesla önerebilcegim bu olabilir.8. Ayda tamamen pureden bikiyolar zate.
Bende ek gidaya baslayinca kizima hayir puturlu yiyecek diye dayayinca kizim hep ogurmus yememisti.Bende ilk bir iki putursuz yedirip yavastan puturluye gecin.Valla benimde nasil yemek yemeye alisacak bu yavru diye dusundugum zamanlar oldu ama cok ozel bi caba sarfetmeden alisti sukur,stresiniz cocuga yansir cok zorlamayin araliklarda yeniden deneyin acken verin,karni biraz tok olunca reddedebilir,elbet alisacak annesi
Durun umutsuzluğa kapılmayın hemen
Çoğumuz meyve ile başladık
Biz tabii yoğurt da verebiliyorduk
Bizim doktorumuz su ve pirinç unu ile mama yaptırdı
Onu sevmişti
Açıkçası ben öyle sebze püresi yedirmedim pek
Patatesi haşlayıp yedirdim havucu çiğ zaten şimdi kabak vs mevsimi değil
Bir de et ile ilgili bir şey dedi mi doktor bizimki 4 aylıkken yoğurt vs başladığı için 6 aylık ete başlamıştı siz 6 aya kadar sadece emzirirsin iseniz biraz sabredin alışır
Kolay gelsin
Bnde meyveyle basldim snra sebze puresi verdim 7 aylik su an ondanda sikildi yemek istemyo arada tarhana yapiyorm kendm yaptiydim bebek icin zaten 8. Aya kadar 2 cay bardagi kati gida verilebilyr. Devam sutu veryrm ek olarak.bde herobabynin sutlu meyveli tahillisini yapyrm.kizimda onu yerdi.bikiyolr bi zamn sonra.sebze puresini blendrdan gecyrm pütürtü sevmyo cünkü.kendnz corba türetebilirsnz kemik suyuna mesla önerebilcegim bu olabilir.8. Ayda tamamen pureden bikiyolar zate.
Tarhanada yoğurt var değil mi. Yoğurtsuz mümkün oluyor mu bilginiz var mı. Alerjisi var bebeğimin. Farklı tarif arıyorum da yani patates havuca ekleme sebze değil de apayrı bir tarif. Sevmeyince ağlayasım geliyor
Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
Sever annesi zamanla alissin biraz
Allah uzun omurler versin insallah da elbet yer bebisiniz
Durun umutsuzluğa kapılmayın hemen
Çoğumuz meyve ile başladık
Biz tabii yoğurt da verebiliyorduk
Bizim doktorumuz su ve pirinç unu ile mama yaptırdı
Onu sevmişti
Açıkçası ben öyle sebze püresi yedirmedim pek
Patatesi haşlayıp yedirdim havucu çiğ zaten şimdi kabak vs mevsimi değil
Bir de et ile ilgili bir şey dedi mi doktor bizimki 4 aylıkken yoğurt vs başladığı için 6 aylık ete başlamıştı siz 6 aya kadar sadece emzirirsin iseniz biraz sabredin alışır
Kolay gelsin
Çok teşekkür ediyorum şimdilik et de yasak bebeğime de bana da. Ne yapacağımı şaşırdım
Tarhanada yoğurt var değil mi. Yoğurtsuz mümkün oluyor mu bilginiz var mı. Alerjisi var bebeğimin. Farklı tarif arıyorum da yani patates havuca ekleme sebze değil de apayrı bir tarif. Sevmeyince ağlayasım geliyor
Yogurda alerjisi var diyorsunuz fakat inek sütü olmasindanmi kaynaklaniyor yazmamissiniz.arkadasimn oglunun inek sütüneydi o da keci sütü kullanyordu.verebilysanz keci sutuyle pirincli corba yapabilirnz yogurduda olur sanirim doktrunuz bnu demedmi acaba
Şuan bir çay bardağına anca ulaşabiliyoruz onun da nerdeyse hepsi meyve. O da her gün değil. Mesela bugün birkaç kaşık olmamıştır bile sebze, ve ilk denediğimiz için bir iki kaşık da muz verdim. Az mı veriyorum ki ya. Doktor en fazla iki öğün dedi. Bir öğünde bir çay bardağı dedi sizin dediğiniz gibi. Ama henüz ulaşamadık iki çay bardağına zaten belirli bir yeme düzenimiz de yok öğün şeklinde. Ne zaman isterse emziriyorum. Bazen yarım saatte bir bazen iki saatte bir. Kafam o kadar karışık ki. Neyse çok teşekkür ederim tekrardan, umarım yoluna girer yakında
Yogurda alerjisi var diyorsunuz fakat inek sütü olmasindanmi kaynaklaniyor yazmamissiniz.arkadasimn oglunun inek sütüneydi o da keci sütü kullanyordu.verebilysanz keci sutuyle pirincli corba yapabilirnz yogurduda olur sanirim doktrunuz bnu demedmi acaba
O konuda herhangi bir şey söylemedi. On gün sonra tekrar gideceğiz sorayım bunu. Et süt ve süt ürünleri yasak dedi
Balkabagini haslayip devam sutu yahut meyve suyuyla corba kivamndada icirebilirsiniz.brokoliyide denednzmi bnm oglan sevyo ispanakta yapiyorum kivam önemli corba gibi olsun ama koyu kivm sevmylar
Bebe
Şuan bir çay bardağına anca ulaşabiliyoruz onun da nerdeyse hepsi meyve. O da her gün değil. Mesela bugün birkaç kaşık olmamıştır bile sebze, ve ilk denediğimiz için bir iki kaşık da muz verdim. Az mı veriyorum ki ya. Doktor en fazla iki öğün dedi. Bir öğünde bir çay bardağı dedi sizin dediğiniz gibi. Ama henüz ulaşamadık iki çay bardağına zaten belirli bir yeme düzenimiz de yok öğün şeklinde. Ne zaman isterse emziriyorum. Bazen yarım saatte bir bazen iki saatte bir. Kafam o kadar karışık ki. Neyse çok teşekkür ederim tekrardan, umarım yoluna girer yakında
Bebeğiniz daha 6 aylık o kadar acele etmeyin o miktarlar da çok net değil her bebek de aynı değil
Nasıl siz ve eşiniz her gün aynı miktarda yemek yemiyorsa ya da herkes her yemeği yemiyorsa bebeğe de bu hakkı tanımak lazım
Ama pütür işi önemli benim oğlum küçükken sadece kaşıklar ezip gerçeği yiyordu daha sıvı olunca ise ufak bir pütürde kusuyordu bir de ne kadar sıvı olursa o kadar kolay kusar
Acele etmeyin bir bardak elma yemedi diye gelişimi geri kalmaz ama endişeli ve sürekli yedirmeye çalışan anne onun yemeğe tavır almasına sebep olur
Sıkmayın canınızı hepsi büyüyor etrafın da sen buna başlamadın mı sözlerini dikkate almayın
Emzrme duzensz ondanda yemyo olabilir 4 saatte bir emzrlirmis dr dediydi ac birak biraz dediydi bana
Bebe
Bebeğiniz daha 6 aylık o kadar acele etmeyin o miktarlar da çok net değil her bebek de aynı değil
Nasıl siz ve eşiniz her gün aynı miktarda yemek yemiyorsa ya da herkes her yemeği yemiyorsa bebeğe de bu hakkı tanımak lazım
Ama pütür işi önemli benim oğlum küçükken sadece kaşıklar ezip gerçeği yiyordu daha sıvı olunca ise ufak bir pütürde kusuyordu bir de ne kadar sıvı olursa o kadar kolay kusar
Acele etmeyin bir bardak elma yemedi diye gelişimi geri kalmaz ama endişeli ve sürekli yedirmeye çalışan anne onun yemeğe tavır almasına sebep olur
Sıkmayın canınızı hepsi büyüyor etrafın da sen buna başlamadın mı sözlerini dikkate almayın
Çok haklısınız, stres olacak kadar üzerinde durmayacağım bu konunun. En azından uğraşacağım bunun için :)
Emzrme duzensz ondanda yemyo olabilir 4 saatte bir emzrlirmis dr dediydi ac birak biraz dediydi bana
Malesef başka türlü uyumuyo. Uyku saatleri de belli olmuyor hani o saati beklesem. Bazen tok olsa bile emziriyorum bu nedenle. Yanlış biliyorum ama çok denedim başka türlü uykuya geçemiyor. Çok büyük konuşmuştum sallamam vs diye şimdi ona da razıyım ama çok ağlıyor sallayınca falan
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Sizi cok iyi anliyorum ayni sorun bende de olmustu.
Bazi bebeklet istahsiz oluyor malesef.
Benim arkadasimin bebegi massallah elektirik supurgesi gibi ne olsa hooop yutuyor benim bebegim nazlana nazlana yiyor.
Su an dolabimda 1 adet yogurt corbasi 1 adet kabak corbasi 1 adet tel sehriyeli tavuk corbasi duruyor.insallah sever insallah diye dua ede ede yaptim.
8, ayi bitiyor yeni yeni yumurta sarisi yiyor meyve puresi iste 50 ml filan
demem o ki hiccc zorlamayin.biliyorum cok zor ama zorlamamak en iyisi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
hata yapmamıssınız bence.ılk meyve ve yogurtla baslanır cunku.ayrıca patates ve havuc tatsız tuzsuz oldugu ıcın bebekler yemıyo benım kızımda yemedı ve etrafımdakı hıc bır bebek yemedı.bıraz tuz koyup deneyın
6 Aylık bebeğe tuz mu versin?
Bir iki tane kadar tuz konulur bu aylrda iyotunu almasi icin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bir iki tane kadar tuz konulur bu aylrda iyotunu almasi icin
Bebeklerin henüz tam gelişmemiş olan böbreklerine tuz da şeker de fazla gelir. 1 yaşına kadar verilmemeli
Canımın Üçlüsü...
Kayıtlı Üye
Yoğurt malesef deneyemiyorum alerjisi var yasak o yüzden
başka çorbaları deneyim olmazsa. İlk bebeğim, çok tecrübesizim
Canım keçi sütü alıp yoğurt yapabilirsin alerjisi varsa. Birde benim bebeğimde 8 aylık 2 aydır düzenli katı gıda besliyorum. bütün sebzeleri tek tek yaparak veriyorum ve biz nasıl yiyorsak oda öyle yiyor. Fazla yağ koymadan tercihen zeytinyağı kullanarak normaal şekilde verebilirsin yemekleri. Ben makarna, balık, tavuk, et, kıyma ve bütün sebzeleri veriyorum. Alışacak biraz daha sabret ama bebeğininde bir damak zevkinin olduğunu unutma. Sebzeyi haşlayıp sulandırırsan yemez:)))kolay gelsin.