Yoğurt malesef deneyemiyorum alerjisi var yasak o yüzdenBenim çocuğum yok ama affınıza sığınarak sebzeleri tek taddırmanızı öneririm belki o zmn sevebilir kabak da deneyebilirsiniz evde yoğurt mayalabilirsiniz yine çorbaları deneyebilirsiniz bebeğiniz inş sağlıkla mutlulukla büyür
Ben de öyle yapmaya çalışıyorum blender vs kullanmıyorum kıvamını çok sulu çorba gibi yapmıyorum sadece sözde çorba ama bir şeyleri yanlış yapıyorum demekkiYavaş yavaş sevecek annesi :) ilk defa karşılaşıyor. Meyve şekerli olduğu için çabuk kabullenmiş. En temel sebzelerle başlamışsınız denemeye devam edin ben öyle yaptım şahsen. Tavsiye olarak söylemiyorum ama ben pütürlü bırakma taraftarıyım ben öyle yaptım biraz cahil cesareti sanırım eline herşeyi tutuşturuyordum çabuk alıştı çiğnemeye:)
Sağlıkla büyütün bebeginizi.Bebeğim altıncı ayını doldurmak üzere. Ek gıdaya ilk meyveyle başladık. Elma ve armut. Onları sevdi. Sebzeye geçtik ama sevmedi sanırım yemiyor. Patates ve havucu tel süzgeçten geçiriyorum biraz sulandırıyorum. Bugün muza geçecektik ama muzu tadarsa sebzeden iyice soğur diye düşündüm. E elma armut nereye kadar. Ne yapacağım benya hiç sevmezse var mı öneriniz
Çok teşekkür ediyorum. Patates havucu değiştirip apayrı bir çorbaya mı geçsem yoksa bi süre daha mı teklif etsem bilemiyorum. Dün iki kez yaptım yemedi sabah bir kez yaptım yemedi. Ama önceki iki gün bir kaç kaşık da olsa yemişti. Bir de sabah yemediğini dolaba kaldırdım bir buçuk saat anca olmuştur sabah dediğim. Onu birazdan tekrar denemeyim değil mi yeni mi yapayım. Yiyeceğini bilsem saat başı yaparım da çok umutsuzluğa düştümSağlıkla büyütün bebeginizi.
Biz ek gıdaya, kabak, havuç, patates ile geçtik. Haslayıp suyunu verdim ilk etapta, alerji ve rahatsızlık durumu olmayınca, pirinç yada irmik ekleyip süzüp yedirdim.
Yoğurt mayaladım, bebek yogurtları var onlardan kullanmıstım maya olarak. Çay bardağı kadar küçük kavanozlara günlük. Öğlen yedirirdim.
Meyvede karıştırmadan tek tek cam rendede rendeleyip (vitamini gitmesin diye) suyundan verirdim o dönemde.
Zaten zamanla miktar ve çeşitler çoğalacak.
Siz sadece ilk etapta herşeyi teker teker , karışım yapmadan verin. Elmaysa sadece elma yada armutsa armut. Alerji yapmazsa karıştırın. Muz , portakal, domates gibi alerjen olanlari vermek için acele etmeyin. Ay ay çoğaltirsınız.
Kolaylıklar dilerim.
Sormak istediginiz birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
:) :) çok teşekkürler Allah herkese nasip etsin inşallahayyy ben onu yerimmmminnicik ağzıyla elma armut mu yermişşşşş (ben sevmek için geldim)
Rica ederim.Ç
Çok teşekkür ediyorum. Patates havucu değiştirip apayrı bir çorbaya mı geçsem yoksa bi süre daha mı teklif etsem bilemiyorum. Dün iki kez yaptım yemedi sabah bir kez yaptım yemedi. Ama önceki iki gün bir kaç kaşık da olsa yemişti. Bir de sabah yemediğini dolaba kaldırdım bir buçuk saat anca olmuştur sabah dediğim. Onu birazdan tekrar denemeyim değil mi yeni mi yapayım. Yiyeceğini bilsem saat başı yaparım da çok umutsuzluğa düştüm
Ben de öyle yapmaya çalışıyorum blender vs kullanmıyorum kıvamını çok sulu çorba gibi yapmıyorum sadece sözde çorba ama bir şeyleri yanlış yapıyorum demekkihiç süzgeçten geçirmeyince havuçları yutamadı yavrum öksürdü hep Ben hatamı biliyorum meyve değil sebzeyle başlamam lazımdı ama artık çok geç düzelir değil mi çok üzülüyorum çok ısrar da etmek istemiyorum
Ç
Çok teşekkür ediyorum. Patates havucu değiştirip apayrı bir çorbaya mı geçsem yoksa bi süre daha mı teklif etsem bilemiyorum. Dün iki kez yaptım yemedi sabah bir kez yaptım yemedi. Ama önceki iki gün bir kaç kaşık da olsa yemişti. Bir de sabah yemediğini dolaba kaldırdım bir buçuk saat anca olmuştur sabah dediğim. Onu birazdan tekrar denemeyim değil mi yeni mi yapayım. Yiyeceğini bilsem saat başı yaparım da çok umutsuzluğa düştüm
hata yapmamıssınız bence.ılk meyve ve yogurtla baslanır cunku.ayrıca patates ve havuc tatsız tuzsuz oldugu ıcın bebekler yemıyo benım kızımda yemedı ve etrafımdakı hıc bır bebek yemedı.bıraz tuz koyup deneyınBen de öyle yapmaya çalışıyorum blender vs kullanmıyorum kıvamını çok sulu çorba gibi yapmıyorum sadece sözde çorba ama bir şeyleri yanlış yapıyorum demekkihiç süzgeçten geçirmeyince havuçları yutamadı yavrum öksürdü hep Ben hatamı biliyorum meyve değil sebzeyle başlamam lazımdı ama artık çok geç düzelir değil mi çok üzülüyorum çok ısrar da etmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?