Bebek Beslenmesi Ek gıda ve kilo alımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Kızlar birşeyi merak ediyorum. Ek gıdaya geçtikten sonra bebekleriniz aylık ne kadar almaya başladı? Yani daha önce ne kadar alıyolardı, ek gıdaya geçktikten sonra aylık kaç kilo almaya başladılar?
Ek gıdaya başladıktan sonra kilo alımı yavaşlıyor diye duydum ama...
Sadece anne sütü ile beslenenler söylerse daha çok sevinirim.

merhaba canım.ben bebegımı hem emzırıyor hemde ek gıda veriyorum.Bebegım bıraz zayıf ama ek gıdaya gectıgımden berı yaklasık 500 gr alıyor 6.aydan berı ek gıdaya basladık oglum ıstahsız bır bebek oldugu ıcın kılo alımıda normal dıger bebeklere gore az gelebılır yasına gırmesıne 11 gun var ve sadece 9.5 kılo.geceleri 3.4 kez uyanıp meme istiyor gunduzlerı pek fazla istemıyor.Saglıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar.saglıkla buyut bebegını ...

Ben ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledim. Som ayda sadece 300 gr almıştı. Ek gıdaya ilk başladığımız ay 1200 gr aldı (!) Doktor emin olmak için 3 defa tarttı. Sonraki ay 700 gr. Ama normali 400-500 müş

Tabi önemli olan sağlıklı olması herşeyden öncesi. Geceleri biz de sürekli uyanıyoruz ama bazısı yatmadan önce tok tutsun diye muhallebi veriyolarmış. Bana pek doğru gelmiyor tabi.

Ben ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledim. Som ayda sadece 300 gr almıştı. Ek gıdaya ilk başladığımız ay 1200 gr aldı (!) Doktor emin olmak için 3 defa tarttı. Sonraki ay 700 gr. Ama normali 400-500 müş

Çok iyi başlangıç olmuş ek gıda için. Bu arada ilk ay herşeyden yiyebildi mi ? Biz elma suyu ve püresi verdik tek. Bugün itibariyle ek gıdaya tamamen başlıyoruz. Öncelikle yoğurdu deniycem ama ilk ne kadar yiyebiliyor bu bebişler? Gerçi ilk bikaç kaşıkla başlanır ama normalde yiyebildikleri ne kadar merak ettim. Bizimki ağzında bekletiyor yutmuyor acaba zorluyormuyum fazla mı geliyor diye düşünüyorum.
bebişin 7 aylık mı daisy83?

temmuz basında bende yazarım buay baslıyoruz bakalım

Bebişin kaç aylık bersu_1791?

Oğlum haftaya 8 ayını bitirecek. Biz ek gıdaya biraz hızlı geçiş yaptık. Bir sorun olmadı çok şükür. 1 hafta sonra işe başlayacaktım çünkü. Kahvaltı, sebze çorbası ve muhallebi verdik ilk ay.

Muhallebi vermek neden doğru gelmiyor? Hem doyurucu hem besleyici süt olduğu için. Doyduğu için uzun uyursa da daha iyi büyür:)

O zaman siz 6.ayını doldurunca mı başladınız ek gıdalara ?
Bize de doktor kahvaltı, sebze çorbası, akşam da tarhana ya da yayla çorbası verdi. Hepsini deneye deneye git dedi. Çocukta bir alerji olursa onu ayırt edebilmek için.
Muhallebiyi sütten mi yapıyordunuz? Sadece gece emeceği için anne sütünden uzaklaştırabilir karnı doyduğu için onun için yanlış gibi geliyor. Tabi içine besleyici şeyler konulursa anne sütünü de gündüz alıyorsa çoğunlukla olabilir. Bizimki gece daha çok emiyor o yüzden. Bir de biz içinde süt olan şeyleri kullanamıyoruz rahatsızlığmızdan dolayı şimdilik.

Sizin hızlı başlayınca çabuk kilo almış demekki :) Yavaş başlayanlar demekki kilo alımı yavaşlıyor diyor o yüzden.
Biz de hergün bir tanesini ekleyerek gideriz heralde. Tek gün yeterli dedi doktor.

Aptamil in kaşık mamalarından veriyorum. Anne sütü alması iyi ama doymadığından uyanıyorsa uykusu bölünüyordur. Güle güle büyüt bebeğini.

Aptamil in kaşık mamalarından veriyorum. Anne sütü alması iyi ama doymadığından uyanıyorsa uykusu bölünüyordur. Güle güle büyüt bebeğini.

O tarz mamaysa besleyici olabilir tabi. Şu pirinç unundan yapılanı kastetmiştim muhallebi olarak.
Ben uykusunun arasında emziriyorum, tam uyanmadan mıkırdanıyor ben de emziriyorum. Şimdilik biz o mamalardan kullanamıyoruz. İlerleyen zamanlarda gündüzleri emzirebilirsem denerim belki.
Teşekkür ederim , sen de güle güle büyüt bebeğini.

doktor bize mama çok gerekli değil dedi ara sıra değişiklik olsun diye verebilirsin demişti. birde kullanırsanız pirinç unu alıp yapmayın dedi. milupa muhallebilerinden yapmak gerekiyor sanırım. benim kızım altıbuçuk aylık ama daha hiç muhallebi vermedim. gece iki kere uyanıyor ama emziriyorum. muhallebiyi yatarken değilde gündüz verebilirim

Pirinç ununa bizim doktor da burun kıvırdı. Ben vitaminli olanından aldım, ishaline faydası olur belki diye. Bugün hiç kakasını yapmadı. Bu bebeklerin bağırsak sistemleri çok değişik. Birgün 6-7 kere kaka yapıyor bir gün akşama kadar yapmıyor.

birde muhallebiyi uyumadan önce yedirince gece emme olasılığı azalıyor sabaha kadar emmeden o toklukla uyuyacak. emziren anneler bence yatarken muhallebi yedirmemeli gün içerisinde vermek daha uygun olur.

Eğer gündüz emiyorsa yeterince gece uzun süre uyanmadan uyuması güzel bir şey. ılerisi için de alışkanlıktan uyanmasını engeller. Zaten bir süre sonra (kimi 6 ay diyor kimi 8 kimi 1 yaş) gece beslenmesine ihtiyacı yok sadece alışkanlıktan uyanırlarmış.
Gündüz yeterince anne sütü almayanlar kapsam dışı tabi gece bol bol emzirmek lazım onları. Ama yine de anne sütü azsa onun için acıkıp da sık sık uyanıyorlarsa gelişimleri için iyi değil. 6-7 aylık bir bebeğin 2-3'ten fazla uyanması hem anne hem bebek için iyi değil.

benim kızım 4 aylık.. geçtiğimiz ay doktorumuz elma suyuna başlamamızı önerdi. 3 aylık tartıldığımızda 5910 gr. 60 cm di. ben bir hafta sonra işe başlayacağım. bu nedenle ek gıdaya çabuk başlattı doktorumuz. ileride sütüm azalırsa ek gıdaya geçiş zor olmasın diye. bugün tekrar kontrol için gideceğiz bakalım kaç kilo almış. boyumuz ne alemde? acaba bu ay neler vericek doktorumuz elma suyuna ilave olarak.. gece uyanmalarının büyümelerini engellediğini ben de düşünmüyo değilim.. biz şuan da gecede iki kez emmek için uyanıyoruz.. aslında tam uyanmasına izin vermeden ben mıkırdanmaya başladığında emziriyorum uyumaya devam ediyor. ama tabii muhallebi ne kadar sağlıklı o da tartışılır tabii..
sizlerin de bana ek gıda önerileriniz olursa sevinirim..
bebişlerinizi güle güle büyütün..
sevgiler..

bende kızım dört aylıkken iş başı yaptım ama doktor bize ek gıda vermedi alabildiğince anne sütü demişti.sütün varsa bence ek gıdaya hemen geçme biz şuan altıbuçuk aylık olduk ek gıdaya yeni başladık. iki ay boyunca hep sağdım. bence gece iki kere kalkması normal gece emmesi önemli gece emziren annelerin sütü daha çok olurmuş. doktor emzirme seminerinde söylemişti gece süt salınımı fazla olurmuş.

denizengindeniz cevabın için çok çok saol.. bebişim bu ay 530 gr almış.. doktor az buldu.. ve aptamil sütlü pirinçli mamasını önerdi. gündüz ve gece sadece anne sütü akşam yatarken mama.. bugün akşamüstü denedim vermeyi.. zorlandık biraz tabii.. ama çok yiyemedi.. azar azar denicem hergün.. sütün azalmasından korktukça insanın başına gelirmiş ya.. umarım bende aynı şey olmaz.. en azından ilk altı ay bebeişime anne sütü vermeyi çok çok istiyorum.. tabii dünyanın sonu değil ama.. bunu çok istiyorum..
sevgiler..

Fondilyacım sütün azalmaz merak etme. Sadece 6 aya yaklaşınca veya 6 aydan sonra sütün içeriği değişiyor ve bebekler az kilo almaya başlıyor. O yüzden ek gıdalara geçiliyor. Epey bir gelmişsiniz zaten 4 aylık olmuş. Herşey psikolojik o yüzden kafandan at sütünün azalmasını. Gece emzirmeye devam et bence. Bebekler uyurken daha güzel emiyorlar. Ben de gece emziriyorum. Bizimki zaten genelde uyurken emiyor.

Biz de elma suyu ile başladık. 3 hafta kadar elma suyu verdim. Sonra püresini vermeye başladım. Biraz diri olduğu için pek sevmedi ama.. Böyle ara ara şeftali muz vs. denedim. Hergün bir tanesini, alerjik yapıp yapmadığını kontrol etmek için. Herkes muza erken diyor ama doktora 2 kere sordum bişey olmaz muz yedirebilirsin dedi. Hacettepede prof. kendisi. Bizimki çok kaka yaptığı için ondan demiştir belki. Bunlardan sonra da yoğurt deneyebilirsin.
530 gram da az bir kilo artışı değil aslında. Bebeklerin kilo alımı yavaşlıyor çünkü sonraki aylarda.
Kolay gelsin canım.

fondılya bence sen doktorunu değiştir bir kere bebişin kilos gayet iyi ayrıca 530 gr gayet iyi her üç ayda bir bebeklerin kilo alımı azalır. birde mama markası önermeleri yokmu bu doktorların. ben sabah sekiz akşam beş arası çalışıyorum kızıma 500 cc süt bırakıyordum. yetiyordu yetmezse annem bir kere biberon maması yapıyordu.ayrıca yatarken mama verme tok olacağı için gece seni emmesi azalabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…