Bebek Beslenmesi ek gıda stresi:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
merhaba,
doğumuma çok az bir zman kaldı.ilk bebeğim olacak inşallah. Ama ben ek gıda konusunda şimdiden strese girdim.En faydalı karışımlar nelerdir? ne neyle verilir ya da verilmez? yemesi,yememesi gereken gıdalar nelerdir?
ayrıca anladığım kadarıyla bütün gün bebeğe uygun karışımlar bulmak, yapmaya çalışmakla geçiyor.meyvesi, sebzesi, çrbası,eti,sütü vs vs...
bu arada kendinize ev işlerinize nasıl vakit ayırıyorsunuz? çok büyük enerji gerektirmiyor mu?
ya da kendi yemeğinizi nasıl hazırlıyorsunuz?illa ki akşama hazır yemeğiniz oluyor mu?
bu işin gecesi gündüzü de yok.uykuya çok düşkün bir insan olaraktan bu beni korkutuyor.ya bebeğimi en doğru ve sağlıklı bir şeklde besleyemezsem, ya ona bakamazsam veya ev işleri kalırsa.... off o kadar çok soru var ki kafamda. ve ben kendimi bunun için yeterince enerjik hissetmiyorum:(:(:(
siz nasıl yapıyorsunuz kızlar? nedir bunun püf noktası? daha bebeğim doğmadan bunları düşünmekten bunaldım:( tecrübelerinize ihtiyacım var.
ah bir de alakasız olacak ama yine burda okumuştum. küçük küçük kavanozlara mayalanıyoruş yoğurt. birkaç günlük yoğurt verilmiyormuş bebeğe:S kafam karıştı neden verilmesin ki? ben yoğurdumu 2.5 kiloluk hazır yoğurt kovasına mayalıyorum. ek gıdaya geçince bebek için küçük kavanozlara mı mayalicam:S

Canım alemsin:))) niye şimdiden bunlarla kafanı yoruyorsunki zamanı geldiğinde hepsinide yapacaksın tek stresin bebek yemezse olacak:) hiç kafanı bunlarla yorma bebeğinin ek gıdaya geçiş zamanı yaklaşdığında kendiliğinden okurken bakarken araştırırken öğreneceksin sen şimdiden bunları kafana takarsan bebeğinin en güzel zamanlarını kaçırırsın.Yoğurdu günlük mayalanmasının sebebi taze olması ekşimemesi gibi sebepler evet ek gıdaya geçiş dönemi biraz stresli bir dönem ama oda gelip geçiyor ama inan stresi bebek yemezse oluyor yoksa okadar zor birşey değil hepsi kısa vakit alan şeyler ama bak yediremedinmi çöpe dökerken çok üzülüyorsun:) bence sen şimdi başka hayaller kur az kalmış sanırım gelmesine sağlıkla gelsin inşallah

slm öncelikle şunu belirteyim gözünüzü korkutmak için yazmıyorum sadece bilin ve buna hazır olun diye söylüyorum bebek bakımı gerçekten zor ve zahmetli bir süreç hele de daha önce görmediyseniz bebekli evde büyümediyseniz ya da ailenizden ya da eşinizin tarafından kimse yoksa ilgilenecek daha da zor oluyo. Bide lohusalık depresyonu diye bi hastalık var ki o tam bi rezalet durum yani tavsiyem mutlaka varsa anneniz teyzeniz ablanız birilerinin yanınızda bulunması sonrasında hallolur zaten...

tek şey ek gıda olsa keşke..... anne olduktan sonra zaten ister istemez atom karınca oluyorsun... sana tavsiyem şimdiden bunları dert etme... ilk 6 ay anne sütünü ver... önünde kocaman uykusuz geceler seni bekliyor... şimdiden bol bol dinlen... meleğinle sonsuz mutluluklar.

öncelıkle hayırlı dogum dılıyorum ınsallah bebegını saglıkla kucagına alırsın....
10 aylık kızım var zaman nasıl gectı farkında degılım ınan....ılk 2ay gaz sıkıntımız oldu ve saatlerce aglayan bır bebektı,sütüm azdı mama takvıyesı yaptık ve nıhayetınde az olan sutum de kesıldı...oncelıkle sana tavsıyem ne olursa olsun o donemde sakın stres yapma hıcbıseye lohusa oldugunda ınsan daha alıngan ve hassas oluyor ve unutma sen ıyı oldugunda bebegınde ıyı olacak....yemek konusuna gelınce egerkı esın sıkıntı yapmazsa kı onada anlayıslı olması duusyor sen bebegınle duzenını oturtana kadar yardımcı olması gerek yerı geldıgınde evet yemek falan yapamayacaksın evı toparlayamayacaksın ama hıcbısey bebegınden onemlı degıl unutma...uykuya duskunum demıssın ınan bebek olunca hık dese duyuyor ve uyanıyorsun hıc panık yapma bıranda onun varlıgına alısıyorsun zaten hayatın onun etrafında dönecek.yogurt meselesıne gelınce ben kucuk cam saklama kabına yapıyorum 3 gun yıyor sende oyle yaparsın ozaman.ınsan hakkaten bazen zombı gıbı uykusuz yorgun dolasıyor evde ama onun varlıgı onun saglıgı oldugu surece hersey vız gelıyor.....sımdıden kafana takma bu konuları arkadaslarımın da dedıgı gıbı zamanla herseyı yerıne oturtursun ınsallah ek gıda zamanında sorun olmaz ozamanlar geldıgınde yıne burdan yardım ederız bızler....

Cnm insaALLAH bebegini saglikla sihhatle hayirlisiyla alirsin kucagina.

Rabbimin izniyle hersey o kadar kendiliginden olucak ki dogumdan sonra ek gide versem mi vermesem mi diye dusunecek zamanin bile olmiyacak.

Zaten anne sutu basli basina yetiyor ilk 6 ayin oyle gecer ins sonrada gorursun bebek kendini toparliyor ve neyi sevip sevmedigine bile kendi karar veriyor ona gore sende ek gida ilave edersin.

Sahsen benim dusuncem 6 ayina kadar ek gida vermemen (su haric). Anne sutu yeterlidir.

kızlar hepinize çok teşekkür ederim.umarım herşeyin üstesinden gelebilirim.normalde çok aktif ve çalışkan bir insan değilim,bir anda atom karıncalığa terfi etmek bünyemde nasıl bi etkiye neden olacak çok merak ediyorum.hani uykusuz kaldığımda resmen dilim dolanıyo,başım dönüyo,algılamam zayıflıyo ve konuşurken saçmalıyorum.o kadar ki uykusuzluk baş belası oluyor bana. diğer taraftan rahat da değilim. hani saldım çayıra mevlam kayıra bir insan olamam diye düşünüyorum bebek konusunda. umarım bedenim bu koşturmacada iflas etmez.

esra canım ben de aynı fikirdeyim zaten. benim sorunum şimdiden 5-6 ay sonrasını düşünüp kafa sıyırma noktasına gelmek:)

sempatikcim sağol ilgin için.çok şükür eşim çok anlayışlı. elinden de yemek yapmak gelir,hatta hamilelik dönemimde beni hiç yormadı allah razı olsun.ama işte ben mükemmel bir ev hanımı ve anne olmak isiyorum bi taraftan. yetememe düşüncesi canımı sıkıyor. inşallah o zmanlar bi gelsin,ek gıda konusunda başınıza bela olcam:)

papatya; şimdiden bol bol dinlen demişsin ya, öğlen 1e kadar uyuyorum.keşke uyku depolanan bişi olsa di mi:) bebek olduktan sonra zulamdan kullanırdım ne güzel..

cnm şimdiden Allah analı babalı büyütsün. ilk 6 ay anne sütü vermeye çalş benm sütüm azdı sonra da kesildi . çok zor mamalarla uğraşmak emzirmek çok kolay. yanına mutlaka kendi ailenden biri gelsin. ne kadar iyi anlaşsan da loğusalıkta einin ailesinin yanında olması sinirine dokunuyor insanın. ben hala atlatamadım o duyguları. o bunalımlı dönemi atlatmak için mutlaka bebekten bulduğun her vakti kendine ayır. iş yapıcam yemek yapıcam diye kendini ihmal edince daha kötü oluyor insan. ben çok sıkıntıo çektim başkaları çekmesin istiyorum. eviinin işini boşver kendine zaman ayır. sonra insan kendini hayat boyu iş yapıp çocuk bakacak bir köle gibi hissediyor. çocuğunu doya doya sevmenin bile tadını çıkaramyorsun sıkıntıdan. kendini sakın ihmal etme Allah bir avazda kurtarsın cnm :nazar: :1:

zeyneptapki,çok sağol arkadaşım.
doğuma hem annem hem kaynanam gelecek. kaynanamla çok iyi anlaşıyoruz normalde maşallah ama bilirsin,eskiler çok karışır bebek bakımına.ha annem karışsa gerekirse tartışır karıştırmam ama kaynanayla olmuyo işte. şimdiden düşündükçe sinirleniyorum. yastık falan yapmış mesela ama 2 yaşına kadar yastığın sakıncalı olduğunu okudum. şimdi söylesem bi dert söylemesem bi dert. hayır söyleyince vazgeçse, bu sefer diretecek iice sinirlerim bozulacak. ya böyle asabi bi insan da değlim ben. psikopat gibi bişi oldum.allahım şu lohusalığı kimseyi kırmadan hayırlısıyla atlatabilsem..

saçma sapan bi ruh haline girdim,normal değil biliyorum ama bebeğimi kimse almasın,ona kimse karışmasın sadece ben ilgileneyim istiyorum.ilk bebeğim olduğu halde banyosunu falan tek ben yaptırmak istiyorum. halbuki babaannesi anneannesi di mi sevecekler.

annemi de zaten sadece ev işlerine baksın diye istiyorum.kaynanamın eli çok ağır.ev darmadağın oluyo o gelince. yemekler falan aksıyo.kadın yan gelip yatmıyo.sürekli bi işle meşgul sağolsun ama eli ağır,iş bitiren cinsten değil.bi işi alıp saatlerce onla uğraşıyo mesela.ha normalde çok düzenli ve hızlı değilim ama hamilelik döneminde bu batmaya başladı işte. allahtan annemin eli pratik.o çekip çevirir evi.

Soruyu soran arkadasim bebegin simdiden hayirli olsun, saglikla dogar buyur insallah.

Kafandaki sorunları zamanında ben de kafama takmıştım. Hatta senin actigin basligi gorunca birden kendimi normal hissettim, sana bunun icin tesekkur ederim. Demek ki bunlar gercekten her hamilenin kafasina takilabiliyormus. Ozellikle uyku kismi. 9:30 10:00 gibi uyurdum bebegim dogmadan once, ise gitme vakti geldi mi de bir gozum yatakta kalirdi, surunerek kalkardim. Ama yaradan o kadar buyuk ki, bebekle beraber, sana bebegine bakacak gucu, kuvveti, dirayeti ve sabri da veriyor. o kadar uyuyan ve uykuyu seven ben, simdi bebegim sesli nefes alsa bile hemen firliyorum yataktan, emziriyorum gazini cikariyorum, yeri geliyor agliyorsa eger uykulu halimle 1-2 saat basina bekliyorum. Kabul ediyorum disardan biri anlatinca dinleyene butun bunlar zor geliyor ama sen kendin yasiyorken, beraberinde bebegine besledigin duygular da esik ettigi icin çok kolay geliyor. Evin islerine gelice, ilk 40 gun butunduzeniin inan ki oturtmus olacaksin. Eger hem annen hem de kayinvaliden gelecekse daha da sanslisin, sen bebegine bakarsin, onlar da evine ve sana bakarlar. Benim de annem ve gorumcem vardi. Allah ikisinden de, ozellikle gorumcemden razi olsun duzenimi oturtana kadar herseyimi yaptilar. Her ogun yemegim onume geldi. Ama bir an geliyor ki, sadece bebegine bakiyor olmanin disinda bos zamanlarinin olmaya basladigini farkedeceksin. iste o zaman ev isi yapmaya basliyosun.. yavas yavas yikanan camasiri asma, kucuk utuler vesaire. boyle boyle bir bakiyorsun ki hem bebegine bakmayabaslamissin hem de evinin isini yapmissin. Hersey yapboz gibi tikir tikir yerine oturuyor zamanla. dusun ki ben 2.5 aylik bebek sahibiyken, yani 1-2 hafta once hem evimin hem bebegimin isini yaptim, hem de isyerine is yetistirdim. siralamani yaparsan hersey daha iyi olur. Tabi ki herseyden once bebeginin isleri, sonra seni ve esini mutlu edecek seyler (yemek, v isi utu vs) sonra da geri kalanlar.

Ek mama konusunu da simdiden dusunme derim ben. 3 aylik olduk ben henuz dusunmeye basladim bunu. Senin ek mamaya gelinceye kadar onunde cok yol var insallah sutun bol bol, bol bol emzirirsin bebegini.

Back