- Konu Sahibi Sevgili_Nil
-
Canım ayrıca sürekli aciktiklari için meme istemiyorlar bence oyun, eğlence sanki biraz da onlar için ikide bir gelip iki yudum emip geri kaçıyor bizimkiCanlarım şöyle ki benim 13 aylık oğlum var hala ağırlık olarak emerek besleniyor kahvaltı yapmıyor haşlanmış yumurta ve peynir kesinlikle yemiyor yumurtayı yağda yapınca bi kaç kez yedi şimdi onuda yemiyor yediği sadece yoğurt, yayla çorbası, tarhana çorbası bide tüm meyveleri yiyor Allahtan. Bunların dışında bişey versem kokluyor ağzını açmıyor açsa bile tadını alınca geri tükürüyor. Ha birde o gün çorba filanda içmezse gece yatmadan önce arı mama yediriyorum gece sık uyanmasın acıkmasın diye başka mama markasınıda denedim ama başka markada yemiyor. Kilosu boyu çok iyi hemşireye anlattım durumu oda sütün yetiyor demekki doyuyodur dedi ama tek sütlede olmuyor sürekli acıkıyor bacağıma yapışıp ağlıyor emmek istiyor. Emzirmeyim acıkınca yer belki diyorum ama onada dayanamıyorum ağlayınca bana bi akıl verin nolur sonradan düzelir mi yer mi bu böyle devam ederse memeden nası kesecem benböyle yemeyince ben kendimi suçlu hissediyorum beceremiyomuyum acaba diye
yumurtayı iyice çırpıp t.yag ile omlet deneyin.Canlarım şöyle ki benim 13 aylık oğlum var hala ağırlık olarak emerek besleniyor kahvaltı yapmıyor haşlanmış yumurta ve peynir kesinlikle yemiyor yumurtayı yağda yapınca bi kaç kez yedi şimdi onuda yemiyor yediği sadece yoğurt, yayla çorbası, tarhana çorbası bide tüm meyveleri yiyor Allahtan. Bunların dışında bişey versem kokluyor ağzını açmıyor açsa bile tadını alınca geri tükürüyor. Ha birde o gün çorba filanda içmezse gece yatmadan önce arı mama yediriyorum gece sık uyanmasın acıkmasın diye başka mama markasınıda denedim ama başka markada yemiyor. Kilosu boyu çok iyi hemşireye anlattım durumu oda sütün yetiyor demekki doyuyodur dedi ama tek sütlede olmuyor sürekli acıkıyor bacağıma yapışıp ağlıyor emmek istiyor. Emzirmeyim acıkınca yer belki diyorum ama onada dayanamıyorum ağlayınca bana bi akıl verin nolur sonradan düzelir mi yer mi bu böyle devam ederse memeden nası kesecem benböyle yemeyince ben kendimi suçlu hissediyorum beceremiyomuyum acaba diye
Yemiyor malesef balık denedim koklayıp geri gitti et ve tavukta öyle yanılıp şaşıp ağzına alsa bile geri tükürüyor. Dışarıda da denesem aynı oluyorEt kıyma tavuk vs yemiyor mu
Bir de dışarıda deneyin belki o tarz sever ızgara vs
Malesef canım saydıklarının hiç birini yemiyorSebze, mercimek fasulye börülce vs, et, tavuk bunları da yemiyor mu?
Dışarıda, parkta yada kendinden az büyük çocuklarla yedirmeyi deneseniz belki onlara özenir de yer..
Yumurtanın içine peynir tereyağı koysanız, hamur işi seviyorsa otlu peynirli gözleme yapsanız mesela..
Bir de arı mama ne bilmiyorum ama muhallebi gibi birşeyse, cevizli tarçınlı muhallebi yapsanız yerse daha iyi olur sanırım.
Güle güle büyütün:)
Aynen makarna pilav hergun pişiyorkızım da 17 aylık. ilk ek gıdaya geçtiği dönemde ne versek yiyordu, her türlü sebze, et vs..
şimdi sebze kesinlikle yemiyor, yedikleri pilav makarna, meyve, bazen köfte...
çorba bile yemiyor... süt hiç içmiyor..
ben de çok üzülüyorum, ne yapacağımı şaşırdım.
yumurtayı iyice çırpıp t.yag ile omlet deneyin.
olmadı krep yapın süt yumurta un eline verip kendi yemesine izin verin
çorbalarına et suyu bulgur ile yaparsanız faydası artacaktır
et ürünlerini çorbaya katıp blender ile püre yapmayı deneyin
muhallebeyi irmik süt ve su ile yapmak daha faydalı olacaktır
en önemlisi inatlaşmayın
Bizim sonumuzda öyle olacak gibi bu gidişleBenim oğlumu anlattın.
Şimdi 22 aylık geçen haftaya kadar hiç birşey yemezdi. Yediği günde toplam 1 çay bardağı kadardı.
Sürekli emiyordu.gunde 30 a yakın.
Yetti artık dedim
Bant yapıştırdım
Maşallah şimdi yiyor
Tabi bana göre halen az yiyor ama buna da şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?