Benim bebeklerimde 5.5 aylık benim menümde :
Kahvaltı:beblac mama (cavdar mısır buğday arpa unu karışımı ) içine 1 çay kaşık labne peynir, 1 çay kaşığı pekmez,1 tüm ceviz yarım yumurta.
arada (belli bir saati yok acıkınca veriyorum) kendi yaptığım yoğurt içine içine muz şeftali armut püresi
tekrar acıktığında Bebelac 1 devam sütü
Arada yiner yoğurtlu meyve
Benim bebeklerim ikiz ..ikisinide aynı besliyorum 5 ay anne sütü aldılar şu an almıyorlar...Kakalarınıda koyu renkli ve katı yapıyorlar..
Sende kabızlığını doktoruna danış
benim bebeşim 5.5 aylık ek gıdalara başlanınca kabızlık normal aslında . Bağırsaklar alışmaya çalışıyo ama muz vermemek gerek diye biliyorum , çünkü muz zaten kabızlık yapar normal insanlarda şshal olunca kesilsin diye muz yerler , şeftali de kabızlık yapar armut bol veriyorum ben ayrıca sebze çorbalarında yeşil sebzeler ağırlıklı tutuyorum. üç günde bir yeni sebze ekliyorum. Yeşil sebze ne kadar çok olursa o kadar rahat yapıyo kakasını ( fasulye . maydanoz, dereotu , semiz otu vs..) özellikle kabak bağırsak çalıştırır ve bol su kabızlığa iyi gelir. .ben çözümü böylr buldum doktorumuzda onaylıyo zaten ha tabi zeytinyağı :)
ay bak şimdi daha dikkatli okudum 15 gün olmuş başlayalı demişsin biz hepsine aynı anda başlamamıştık. Doktor önce meyve suyu sonra sebze çorbası . sonra yoğurt daha sonra meyvve üresi , sebze üresi ve gece yatarken muhallebi bu sırayı taki ettirdi. Direk olarak yazdığın listeyle başladıysan eğer kabızlık nrmal aslında teker teker bu sırayla başlamak gerekiyormuş. Biz öyle yaptık .
ama tabi vermeye başladıysan kesemezsin.Ölede bir durum var çok karıışık yaaa bu işler :) bide her doktor farklı şeyler söylüyo kafalar karışıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?