• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ek gıda sonrası bebeklerde kabızlık acil yardım kızlar!

gulsan38

güneş doğuyor....
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
3.121
73
363
bebeğim 5 buçuk aylık 15 gündür ek gıda veriyorum.ama iki gündür kabız. kakasını yaparken canı yanıyo galiba, çok sıkıntılı.kakası sert değil ama eskisi gibi akışkan değil. kabızlığa iyi gelen yiyecek tavsiye edebilirmisiniz.bebeği ek gıdaya geçince kabız olan varmı siz ne yaptınız, geçici bi durummu lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.
verdiğim ek gıdaları da yazayım.
-sabahları anne sütünden sonra meyve püresi(armut,şeftali,muz,üzüm,pekmez)
-öğlene doğru yoğurt
-öğlen anne sütü, bir saat sonra sebze püresi(havuç,kabak,patates,zeytinyağı)
-öğleden sonra yoğurt
-akşama doğru anne sütü
-akşam ve gece anne sütü
bazen kahvaltı veriyorum yani işe gitmediğim günler(yumurta sarısı,peynir,ceviz,anne sütü karışımı)
şimdiden çok teşekkür ederim.

Canım 5,5 aylık bebek için agır bir menü olmamışmı?Aramızda 1 ay var ben bile hala ol kadar vermiyorum,azar azar vucudunu alıştırmaya çalışıyorum sanki hemn yüklenmişin gibi geldi bana sevgi ile büyüt yavrunu...

çok vermiyorum ki. çeyrek çaybardağı kadar veriyorum. sütüm bu aralar pek yaramıyo galiba. bu ay hiç kilo almadı o yüzden ek gıdaya geçtim azar azar, dr önerdi zaten, muz şeftali ve yoğurt bağırsak gelişimi için iyi olur dedi .ama kabız olcak diye korkuyorum.

Benim bebeklerimde 5.5 aylık benim menümde :
Kahvaltı:beblac mama (cavdar mısır buğday arpa unu karışımı ) içine 1 çay kaşık labne peynir, 1 çay kaşığı pekmez,1 tüm ceviz yarım yumurta.

arada (belli bir saati yok acıkınca veriyorum) kendi yaptığım yoğurt içine içine muz şeftali armut püresi

tekrar acıktığında Bebelac 1 devam sütü

Arada yiner yoğurtlu meyve

Benim bebeklerim ikiz ..ikisinide aynı besliyorum 5 ay anne sütü aldılar şu an almıyorlar...Kakalarınıda koyu renkli ve katı yapıyorlar..

Sende kabızlığını doktoruna danış

Benim bebeklerimde 5.5 aylık benim menümde :
Kahvaltı:beblac mama (cavdar mısır buğday arpa unu karışımı ) içine 1 çay kaşık labne peynir, 1 çay kaşığı pekmez,1 tüm ceviz yarım yumurta.

arada (belli bir saati yok acıkınca veriyorum) kendi yaptığım yoğurt içine içine muz şeftali armut püresi

tekrar acıktığında Bebelac 1 devam sütü

Arada yiner yoğurtlu meyve

Benim bebeklerim ikiz ..ikisinide aynı besliyorum 5 ay anne sütü aldılar şu an almıyorlar...Kakalarınıda koyu renkli ve katı yapıyorlar..

Sende kabızlığını doktoruna danış

bizden başka kabızlık sorunu olan yok galiba.:sinifsinif: biraz araştırma yaptım kuru kayısıyı kaynatıp suyunu içircem su niyetine. geçmezse,iyice sıkıntı olmadan bebişime dr gitcem artık. muz ve patateside kesicem. armut iyi geliyomuş onu vereyim yarın bakalım nolcak. ikizlere bakmak zor oluyodur ben biriyle çok zorlanıyorum allah yardımcın olsun:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

benim bebeşim 5.5 aylık ek gıdalara başlanınca kabızlık normal aslında . Bağırsaklar alışmaya çalışıyo ama muz vermemek gerek diye biliyorum , çünkü muz zaten kabızlık yapar normal insanlarda şshal olunca kesilsin diye muz yerler , şeftali de kabızlık yapar armut bol veriyorum ben ayrıca sebze çorbalarında yeşil sebzeler ağırlıklı tutuyorum. üç günde bir yeni sebze ekliyorum. Yeşil sebze ne kadar çok olursa o kadar rahat yapıyo kakasını ( fasulye . maydanoz, dereotu , semiz otu vs..) özellikle kabak bağırsak çalıştırır ve bol su kabızlığa iyi gelir. .ben çözümü böylr buldum doktorumuzda onaylıyo zaten ha tabi zeytinyağı :)

benim bebeşim 5.5 aylık ek gıdalara başlanınca kabızlık normal aslında . Bağırsaklar alışmaya çalışıyo ama muz vermemek gerek diye biliyorum , çünkü muz zaten kabızlık yapar normal insanlarda şshal olunca kesilsin diye muz yerler , şeftali de kabızlık yapar armut bol veriyorum ben ayrıca sebze çorbalarında yeşil sebzeler ağırlıklı tutuyorum. üç günde bir yeni sebze ekliyorum. Yeşil sebze ne kadar çok olursa o kadar rahat yapıyo kakasını ( fasulye . maydanoz, dereotu , semiz otu vs..) özellikle kabak bağırsak çalıştırır ve bol su kabızlığa iyi gelir. .ben çözümü böylr buldum doktorumuzda onaylıyo zaten ha tabi zeytinyağı :)

yeşil sebze hiç vermedim. denemekte fayda var.suyu bol bol veriyorum ama yetmiyo galiba,burası çok sıcak günde 100-200ml su içiyo aslında. tecrübeleriniz için teşekkür ederim inşallah iyi gelir.:Saruboceq:

evet yeşil sebzeleri dene ve muz verme onun yerine elme armut bide mor renkli erikler varya üzüm sık birkaçtane karpuz suyu falan ver çok işe yarıyor. hem özellikle sebze çorbbasına bi tutam maydanoz at mutlaka en çok kalsiyum bulunan yiyecek maydanoz diş çıkarmasına da yardım eder. Biz bayramda bi tane çıkardık :)

ay bak şimdi daha dikkatli okudum 15 gün olmuş başlayalı demişsin biz hepsine aynı anda başlamamıştık. Doktor önce meyve suyu sonra sebze çorbası . sonra yoğurt daha sonra meyvve üresi , sebze üresi ve gece yatarken muhallebi bu sırayı taki ettirdi. Direk olarak yazdığın listeyle başladıysan eğer kabızlık nrmal aslında teker teker bu sırayla başlamak gerekiyormuş. Biz öyle yaptık .
ama tabi vermeye başladıysan kesemezsin.Ölede bir durum var çok karıışık yaaa bu işler :) bide her doktor farklı şeyler söylüyo kafalar karışıyo

ay bak şimdi daha dikkatli okudum 15 gün olmuş başlayalı demişsin biz hepsine aynı anda başlamamıştık. Doktor önce meyve suyu sonra sebze çorbası . sonra yoğurt daha sonra meyvve üresi , sebze üresi ve gece yatarken muhallebi bu sırayı taki ettirdi. Direk olarak yazdığın listeyle başladıysan eğer kabızlık nrmal aslında teker teker bu sırayla başlamak gerekiyormuş. Biz öyle yaptık .
ama tabi vermeye başladıysan kesemezsin.Ölede bir durum var çok karıışık yaaa bu işler :) bide her doktor farklı şeyler söylüyo kafalar karışıyo

hepsine aynı anda başlamadım. önce 1-2 çay kaşığı meyve suyu vererek başladım, (bir haftadır püre şeklinde vermeye başladım). sonra yoğurda alıştırdım,bikaç gündür de sebze püresine alıştırmaya çalışıyom.hepsini severek yiyo ama kabız olcak diye korkmaya başladım.muhallebiyi sevmedi zaten sonra deniycem tekrar.bugün armut ve kayısı suyunu deniycez inşallah bebişim rahatlar.muz,şeftali ve patates koymadım bugün.öğle arası eve gidince bakıcaz bi değişiklik varmı diye. yorumların için sağol inşallah işe yarar da bebişim kakasını rahatça yapar:emir_bebek:

inşallah yarar ya çok fena oluyo bebecikler , şifa olur inş. yapsınlar kakalrını bezler kaka dolup taşşınnnnnn

:1: amin valla ne diyimkaydirigubbakcemile4 eve gidiyorum şimdi inşallah kaka yapmıştır tosun oğlum:)

yaşasınkaydirigubbakcemile5 bebişim nihayet sıvı kaka yaptı. kaydirigubbakcemile2 kayısı suyu işe yaramış. birazdan armut yiycek dahada rahatlar inşallah.çok mutluyum çoksositososito

benimde bebeğim kabız daha yeni geçtik ek gıda sütüm yetmedi. ama yavrum kabız zeytinyağı iyi gibi bakalım. paylaşımlarınız için tşklerr. çok faydalandım...:58:

Size tavsiyem kayısıyı su da kaynatın ben gün kurusu denilen koyu renk olanları yapıyorum.sonra onları rondodan geçiriyorum püre oluyor ve kavanozlara koyuyorum.buzdolabında saklıyorum.kızım 13 aylık ek besine geçtigimizden beri her gün 2 tatlı kaşıgı veriyorum ve sonuç daha hiç kabız olmadı:) şu an herşeyi yiyor aklınıza ne gelirse ve her gün düzenli kakasını yapıyor hatta 2-3 kez..şidetle tavsiye ederim.2 aydır kuru inciri de kaynatıp aynı anda karıştırıyorum ikisini yani kayısı kuru incir püresi gibi veriyorum.

kızım da ek gıdaya gecıs surecınde cok sıkıntı yasadı ama dogal yollarla hallettık..seftalı kesınlıkle ılk zamanlarda verılmemelı - bız buyuklerde bıle nasıl etkı yapıyor bu meyve - 2-3 tane gunkurusu kayısıyı kaynamış suda 1-2 saat bekletıp suyunu vermek ,sadece armut puresı ya da suyu - elma kabız yapabılıyor - humananın kımyonlu rezene cayı gun boyunca aralıklarla su yerıne her defasında bırkac cay kasıgı kadar..eger kabızlıgı cok fazla ıse popsuna kulak copu ıle zeytınyagı surmek de ıyı gelıyor en son care cok fazla olmamak uzere 1 cay kasıgı saf zeytınyagı ıcırmek..bız bunların hepsını denedık etkısını de gorduk cogu zaman ama bazen fıtıl ıle de rahatladıgı oldu kızımın...bu arada verdıgın corba tarzı besınlerın ıcıne 1 cay kasıgı zeytınyagı da eklersen faydasını gorursun..gecmıs olsun..ama rahat ol,gecıyor :)

Back