Ek gıda sonrası azalan süt artar mı?

guldennnnnn

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2024
268
45
31
Merhabalar ek gıdaya geçtiğimizde beri mi nedir sütüm azalıyor git gide. Şuan 3 saatte tek göğüsten 40 CC Max 60 geliyor çok azaldı çok üzülüyorum emzirmeye devm etmek istiyorum sütüm artar mı yada koruyabilir miyim aslında sürekli de bosaltiyordum neden böyle oldu anlamdım arttirmanin bir yolu var mı bu saaten sonra artmaz mi yoksa

Düzenli emzirmeye sıvı tüketimine devam et mevcudu koruyabilirsin, artık bı tık azalmıştır başlangıçtaki gibi olmaz, çok artmaz

Süt azalmaz. Sağdığınız sütle bebeğinizin emdiği çok farklı. Sağarak anlayamazsınız yani.

Süt azalmaz. Sağdığınız sütle bebeğinizin emdiği çok farklı. Sağarak anlayamazsınız yani.
Emincede 2 3 dk duruyir her bir memede ordan suphelendim cisli bezi de azalmıştı. Şimdi emdikten sonra mama veriyorum ancak doyuyor ama sütle doymak istiyor sanki önce bu kadar düşkun değildi şuan süt istiyor .daha önce sagdigimda daha çok çıkıyordu iyice yumuşadı göğüslerim

Bol su için ve et yerseniz iyi olur yağlı kısımlarından

Merhaba. Bebekler büyüdükçe emme süreleri azalır, çeneleri çok güçlendiği için 2 3 dakikada memenin tamamını boşaltabilirler. Bebeğiniz diş çıkarma döneminde olduğu için sancılanıp memeye sık geliyor olabilir, bu yüzden düşkündür. Sürekli salya akıtıyor, su kaybediyor. Ayrıca kış geldi üşümesin diye kalın giydiriyor olabilirsiniz ve terleyip ısınıp su kaybediyor olabilir. Bunlardan dolayı da çişli bez azalır. Şu an memenizde depo süt yok, bebeğiniz emmeye başlayınca anında süt üretilip geliyor, bu yüzden memenizin artık yumuşak olması ve pompaya süt az gelmesi normal. Lütfen endişe etmeyin. Sütün en büyük düşmanı maalesef biz ve endişelerimiz ve kullanılan her mama sütü azaltır maalesef, bebek memeye geldikçe süt artar. Eğer gelişiminiz iyiyse bence gereksiz yere mama vermeyin. Bol bol 3 4 litre su için, kendinize sütüm yeterli iyi bebeğime yetiyor diyin. Ve sağım yaparken biberona çorap geçirin çıkan miktar sizi strese sokup o an sütünüzün inmemesine sebep oluyor olabilir

Biberon kullanmayin. Silikon uçlu küt alkstirma bardakları var onunla verebilirsiniz su vs de. Ek gıdaya başladığınıza göre bebeginiz büyük artık 5 dk bile ona yeter doyurmak için karnını. Dişden bazen sık emek isteyebilir. Bunlar normal. Boş yere mama verip meme reddi yapmayın. Gece maması yapıp bebek irmiği yada yulaf ile kaşıkla verin. Bebek çektikçe süt gelir artık depo yoktur. Bol su için emzirin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…