Bebek Beslenmesi ek gıda mücadelem... yardım lütfen...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sarioglan_karakiz

İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
346
11
68
arkadaşlar kızım 6 ayını doldurdu hatta 10 gün aldı yediden. kahvaltıya hala başlayamadım. almıyo ne yumurta ne peynir hele yumurtayı ağzına bile sürdürmüyo. bugün mamaya tuzsuz azıcık peynir ve çeyrek yumurta sarısı kattım yemedi. sizler nasıl alıştırdınız. birbirine katınca yemez benim kızım tek tek de almıyo ne yapsam tecrübeli anneler bana yardımcı olun lütfen. sadece çok az yoğurt ve akşam da çok az çorba içiyo ona da şükür tabii. ama kahvaltı şart ne önerirsiniz bana?

arkadaşlar kızım 6 ayını doldurdu hatta 10 gün aldı yediden. kahvaltıya hala başlayamadım. almıyo ne yumurta ne peynir hele yumurtayı ağzına bile sürdürmüyo. bugün mamaya tuzsuz azıcık peynir ve çeyrek yumurta sarısı kattım yemedi. sizler nasıl alıştırdınız. birbirine katınca yemez benim kızım tek tek de almıyo ne yapsam tecrübeli anneler bana yardımcı olun lütfen. sadece çok az yoğurt ve akşam da çok az çorba içiyo ona da şükür tabii. ama kahvaltı şart ne önerirsiniz bana?

yumurtasnı ve peynirini çorbann içine ezmeyi deneyin mesela tarhana çorbasınn içine. ben kızımı tarhana çorbasıyla büyüttüm.

bugün tek tek yedireyim dedim çok çok az yedi. aslında ne kadar yemesi gerekiyo onu da bilmiyorum zor olacak bu yumurta işi biliyorum. çorbaya katmayı da bi denerim tabi bakalım öyle alacak mı?
teşekkür ederim ilgin için kelebek...

canım 120cc devam sütünün içine 3 cicibebe bisküvi, iyi pişmiş yumurta sarısının dörtte biri, yarım kibrit kutusu kadar tuzzus peyniri koyuyorum. enjektörle emziğinin altından ağzına sıkıyorum. yutmayınca da burnunu sıkıyorum ancak öyle yutturabiliyorum:(

canım 120cc devam sütünün içine 3 cicibebe bisküvi, iyi pişmiş yumurta sarısının dörtte biri, yarım kibrit kutusu kadar tuzzus peyniri koyuyorum. enjektörle emziğinin altından ağzına sıkıyorum. yutmayınca da burnunu sıkıyorum ancak öyle yutturabiliyorum:(

oy yapma annesi oyle kıyamam :( Allah muhafaza bir kaza bela olmasın yedigi yuttugu kadar verin,enjektorle degil kaşıkla verin,hem 6 aylık bebe icin cok ecele ediyorsunuz,tam bir kahvaltı etmesi gerekmiyor ki,hatta bana sorsanız 7 aydan once kahvaltıya da gerek yok azcık azcık sebze puresi meyve suyu yogrt yeter de artar bile,saglıcakla
bu arada biskuviyi komple hayatımızdan cıkarmamız lazım,piyasadaki en kanserojen yiyeceklerin başında ve ne yazık ki bebeklerimiz bebeklikleri boyunca kilolarca biskuvi tuketiyor :(

6 aylık kahvaltı için bana da erken gibi geldi.benim bebeğimden örnek vermek gerekirse biz diyetisyen kontrolünde ek gıdaya adım adım geçtik ilk kez 5.5 aylıkken yoğurt ile başladık daha sonra yavaş yavaş kabak havuç ve patates püresi sonra meyve püreleri ile devam ettik kahvaltıya sanırım 8 aydan sonra başlamıştık.doktorunuza bir danışın isterseniz.

oy yapma annesi oyle kıyamam :( Allah muhafaza bir kaza bela olmasın yedigi yuttugu kadar verin,enjektorle degil kaşıkla verin,hem 6 aylık bebe icin cok ecele ediyorsunuz,tam bir kahvaltı etmesi gerekmiyor ki,hatta bana sorsanız 7 aydan once kahvaltıya da gerek yok azcık azcık sebze puresi meyve suyu yogrt yeter de artar bile,saglıcakla
bu arada biskuviyi komple hayatımızdan cıkarmamız lazım,piyasadaki en kanserojen yiyeceklerin başında ve ne yazık ki bebeklerimiz bebeklikleri boyunca kilolarca biskuvi tuketiyor :(

biliyorum canım ama enjektörle ağzına sıkmak dışında başka çarem kalmıyor. maalesef bebeğim çok iştahısız. kaşıkla vermek tam bir işkence. bitirene kadar mama bayatlıyor. devam sütünü biberonu reddediyor. o yüzden ek besinlere erken başlamak zorunda kaldık. bisküvi konusunda hemfikirim ama en azından iştahı açılsın maması lezetlensin diye günde iki adet vermek durumunda kalıyorum. zaten çalışıyorum. çocuğumun benimle olduğu zamanları mama yedirirken geçirmek zorunda olmak hayli sıkıntı. birlikte verimli zaman geçiremiyoruz. bu da ayrı bir vicdan acısı :(

Merhaba benimde kızım 10 aylık aynı süreçlerden bende geçtim hatta benim kızım hala biberon almıyor gerçi emdiği için devam sütüne gerek olmuyor ama ben bebelacın hazır kahvaltılarından alıp onu hazırlıyorum bi kaç tane cicibebe biraz pekmez yumurta sarısı peynir badem ve ceviz katıp hepsini bi yerde karıştırıyorum sonra bu karışımı rondodan geçiriyorum orta koyu kıvamda oluyor zaten yarı akışkan şimdi ise olayın bam noktası benim kızım en başlarda kaşıkla bile yemediği için yada yediğinde 2 kaşıktan fazlasına ağzını açmıyordu tabi benim içinde eziyet oluyordu ama nuby nin kaşıklı mini şırınga biberon setini aldım inanılmaz hayatımı kolaylaştırdı ucu silikon 2 tane deliği var yarı akışkanlar için kaşığıda var ucunda içinden deliği var kaşığında kendiğinden akıyo :) ve altında mekanizması var itiyosun çocuğun ağzı doluyo mecburen yutuyo :) mutlaka almanı tavsiye ederim arkadaşım benimki 10 aylık 1 biberon yediriyorum kahvaltıda oda zar zor yiyorda çok şükür yiyor yine sen artık yeni başladığın için daha az yapıp verirsin sanırım. Hatta ben çorbalarını yoğurdunu falanda onunla veriyorum inanılmaz memnun kaldım tavsiye ederim. Deneyimli bir anne olarak tüm sorularına cevap veririm allah kolaylık versin.. yemekleriniz, sağlığınız ve uykunuz bol olsun ;))

haklısınız arkadaşlar ek gıda sadece farklı tatları öğrensin diye verilir bunu anlamış bulunuyorum yani doysun diye değil. kızım sabahları azıcık peynir yiyo yumurtayı da çok az veriyorum çay kaşığıyla tadını öğrensin diye. yavaş yavaş kahvaltıya alışır diye düşünüyorum biraz daha rahatlattım psikolojimi. hiç zorlamıyorum az da olsa tadını öğrensin yeter. sağlıklı olsun yeter...

bence karıştırarak vermeyin. tatların farkına varsın. reddettiği şeyler olursa, onları az miktarda sevdiği şeyler ile karıştırın sadece.
aç olduğu zamanlarda ek besinleri daha kolay alırlar. önce ek besin, sonra süt.
azar azar yemesi yeterli.

Back