• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ek gıda mı mama mı?

agl84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
13
0
86
Düzce
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. benim 3 aylık bir kızım var ilk ay anne sütü artı 1 öğün mama ile 1,5 kğ aldı.doktorum mamayı kesti 2 ay 600 gr.3 ay ise 200 gr almıs.tekrar mamaya başlamaya karar verdik.biberon kullanmak uygun mudur.ek gıdaya başlamalımıyım yoksa ayı mı beklemek gerekir?:2:

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. benim 3 aylık bir kızım var ilk ay anne sütü artı 1 öğün mama ile 1,5 kğ aldı.doktorum mamayı kesti 2 ay 600 gr.3 ay ise 200 gr almıs.tekrar mamaya başlamaya karar verdik.biberon kullanmak uygun mudur.ek gıdaya başlamalımıyım yoksa ayı mı beklemek gerekir?:2:
valla benimde prematüre bir bebeğim var bizde mama takviyesi yapıyoruzzaylık 200 gram çok az bence biberonla veriyoruz biz sıkıntı olmuyor sen bilirsin tabiiiçocuğun kemik geelişimine göre başlanıyormuş ek gıdaya bence ayını beklesen daha iyi olur.aptamil veriyoruz biz diğer türlü kilo alamadı.

bebeğin daha çok küçük ek gıda için. ayrıca ek gıda versen de devam sütü vermen gerekir, sütün besleyici değilse(az kilo aldığı için besleyici olmayabilir diye düşündüm) ek gıda bebeğinin tüm ihtiyacını karşılamaz tek başına, sadece yeni tatlar öğrenmesi için yedireceksin onları, bizim gibi bir oturuşta karnını doyurmayacak onlarla. ama anne sütü ya da devam maması ana kaynağı olacak uzunca bir müddet. yani ek gıda mı mama mı doğru bir soru değil.

arkadaşım bende seninle aynı durumdayım. mamayı verince kilo alıyor. kesince almıyor. 1. ay 400 gr. 2. ay mama ile birlikte 1.100 3. ay. yine 400 gr. aldı. bende senin gibi ek gıdaya başlasammı diye düşünüyordum. ama hemşire ve doktor arkadaşlarım daha erken dediler. benimde sütüm yaramıyor sanırım. ama yinede mamayı az vermeye çalışıyorum. 4. aydan sonra tattırmaya başlayacağım. az kilo alıyor ama sağlıklı şükür.

biberon kaşık bebeğine göre değişiyor. bana dr. kaşıkla ver dedi. ama ben biberonla verdim. şükür mememi bırakmadı. mama öncesi ve sonrası emziriyorum. emmeden uyumuyor zaten. ama dediğim gibi bebekten bebeğe farkedebilir.

Back