Ek Gıda Meselesi

Merhaba ilk avakado tadımını nasıl yapmalıyım sade mi vereyim yoksa limon felan sıkıp mı vermeliyim bilemedim yardımcı olur musunuz
Sade yesin. Yumuşamış avakadoyu çatalla ezip verebilirsiniz. Genelde bir tam fazla geliyor ben yarısını vermistim

Merhaba ilk avakado tadımını nasıl yapmalıyım sade mi vereyim yoksa limon felan sıkıp mı vermeliyim bilemedim yardımcı olur musunuz
Ben ilk süreçte labne ve yumurta sarısı ile karıştırıp verdim 2-3 ay kahvaltıyı bu şekilde yaptı hep, 11.aydan itibaren hafifzeytinyağı ve limonls vermeye başladım

Anne sütü alıyorsa bebeğiniz bence 6. Ay da doktorunuzun tavsiyesi ile başlayın. Ben 5.5 da başladım ki benimki 4. Ayda emmeyi bırakmıştı, formül mama ile besleniyordu. Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmamak normaldir. Zamanla 3 güne zamanla 1 güne düşüp, zaten sonrasında günde 2 bazen 3 e çıkacaktır. Bizim doktorumuz 7 günlükten itibaren tuvalet pozisyonunda tutarak çocuğun kakasını yaptırın dedi, ki öyle de yaptım. Zaten zorlandığını kızardığını gördüğüm anda direk kaka pozisyonuna getiriyorum ki suan 8 aylık hala öyle yapıyorum ıkınıyor bacaklarını kasıyor ve yapıyor. Bu arada normalde uyurken yada dışarıda gezerken de kendi kendine yapıyor yani illa bu pozisyonu beklemiyor. Bence bi deneyin. Ek gıdaya geçerken de ilk hafta sebze, ikinci hafta meyve, üçüncü hafta yoğurt meyve ve sebzelerle, dördüncü hafta da yumurta sarısı, tam buğday ekmeği pekmez tahin olarak ek gıdaya başlamıştık. Ben 3 gün kuralı yapmadım, doktorum zaten alerjisi varsa 2 3 saat içinde belli ediyor, ağız kenarı göz kenarı kızarıyor veya genital bölgede pişik miktarı çok fazla oluyor anlarsınız dedi. Çok şükür bizim bir alerjimiz olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…