Bebek Beslenmesi ek gıda-kahvaltı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

baby_on_board

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
42
1
36
İstanbul
kızlar bebeğim 6,5 aylık, ek gıdaya yeni yeni başlıyoruz. kahvaltıyla ilgili bir sorum olacak, yumurta, peynir, pekmez ve ıhlamur gibi bir içecek olacakmış kahvaltı. benim sorum ise bu ıhlamur sadece yumurtayı-peyniri ıslatma amaçlı mı kullanılacak yoksa bunların yanında içecek olarak bebeğe verilecek mi? verilecekse biberon yada bardakla mı verilecek kaşıkla mı? bir de yumurta-peynir-pekmezin hepsini karıştırıp mı ayrı ayrı mı vermeliyim? tecrübesiz anneye yardım lütfen

kızlar bebeğim 6,5 aylık, ek gıdaya yeni yeni başlıyoruz. kahvaltıyla ilgili bir sorum olacak, yumurta, peynir, pekmez ve ıhlamur gibi bir içecek olacakmış kahvaltı. benim sorum ise bu ıhlamur sadece yumurtayı-peyniri ıslatma amaçlı mı kullanılacak yoksa bunların yanında içecek olarak bebeğe verilecek mi? verilecekse biberon yada bardakla mı verilecek kaşıkla mı? bir de yumurta-peynir-pekmezin hepsini karıştırıp mı ayrı ayrı mı vermeliyim? tecrübesiz anneye yardım lütfen

Merhaba günaydın tatlım şimdi şöylle bende bu durumlardan yeni geçmiş bir anne olarak kendi yaptıklarımı anlatayım öncelikle bir çay kaşığı kadar yumurta ilk etapta her gün bunu bir çay kaşığı daha arttırıyorsun dediğin gibi yumurtayı peyniri pekmezi ayrıca ben 2 tanede bebe bisküvisi atıyordum hepsini ıslatıp o şekilde veriyordum sonraki zamanlarda bebelacın hazır kahvaltılarını kullanmaya başladım yine aynı şekilde içine bunların hepsini koyuyorsun ayrıcada ceviz badem ile ediyorum rondodan geçirip veriyorum. ıhlamuru ben her gün kaynatıp içiriyorum mutlaka taze taze 30 ml lik küçük suluklar varya 3 delikli onlarla çok rahat oluyor. İnşallah bebeğin yiyen bir bebek olur allah kolaylıklar versin hoşçakal.

benim kızım da 6 buçuk aylık ve ben de kahvaltıda zorlanıyorum ben arkadaşlarıma da sordum birçoğu öyle karıştırıp vermemi önermedi, zaten denedim kızım yemedi karışımı hatta midesi bulandı. ben de ayrı ayrı çay kaşığıyla veriyorum azıcık yumurta ve labne peyniri veriyorum şimdilik. labneyi çok seviyor yumurtayı da sırf tadını öğrensin diye azıcık veriyorum ama pek sevmiyo maalesef. ben ayrı ayrı vermenizi öneririm hem öyle daha sonra zorlanmıyomuş kahvaltıya alışmakta arkadaşlarımın dediği bu. az da olsa bu şekilde yiyo. zaten ardına mamasına bebe bisküvisi katıp veriyorum onunla karnı doyuyo aralarda emziriyorum da zaten.
bir de ben ek gıdanın özellikle 6-9 ay arası doyurmak maksatlı değil farklı tatları tanıtmak maksatlı olması gerektiğini düşünüyorum o yüzden ayrı ayrı tatlarını öğrenmesi daha doğru gibime geliyo.
tabi tercih sizin ve bebeğinizin sağlıklı günler...

kahvaltıda verilen bu hazır mamalardan herkesin kullandığını görüyorum ama neden bu kadar yaygın? benim de ihtiyacım var mı bunlardan almalı mıyım acaba?

beyaz peyniri suda bekletip verin, tuzu gitsin.
diğerlerini karıştırmadan ayrı ayrı verin. ıhlamuru da yutmasını kolaylaştırmak için aralarda verebilirsiniz.
pekmezi, ıhlamuru tatlandırmak için kullanarak verebilirsiniz.
şeker tuz 1 yaşına kadar kullanmayın bence. blendırda hepsini harmanlayarak vermeyi pek doğru bulmuyor uzmanlar,karıştırınca tüm tatlar birbirine giriyor. çatalla ezerek vermeye çalışın.
hazır mamalar, pratikliği için daha çok tercih ediliyor sanırım.
normal gıdaları seçmeden yiyorsa, hazır mamalara gerek yok. zorunlu olmadıkça kullanmayı düşünmem...

yumurtayı peyniri ayrı ayrı vererek başladım aslında, pek kabul etmedi 1-2 kaşık ancak yedi. bu sabah ilk defa karıştırarak ve kayısı kompostosu suyundan koyarak denedim, bitirmese de 4-5 kaşık yedi. böyle devam etsem yumurtayı falan sonradan ayırmada sorun yaşar mıyım acaba? bir de labne peyniri iyi bir peynir türü mü? ben normal peyniri suda bekletip başladım ama labneyi daha çok sever belki, katkı maddesi yoksa ve kaliteli bir peynirse ondan deneyeyim bir de

besin değeri olarak beyaz peynir çok daha iyidir. yumuşak beyaz peynirler verebilirsiniz. ezine çeşitleri hem tuzlu hem sert gelebilir.
labneyi, krem peyniri zorda kalmadıkça vermeyi düşünmem.
şimdi azar azar yemesi yeterli bence. yumurta, peynir ikisi de tok tutan şeyler.
ek besinlerde miktar kadar, ne kadar tokluk yapan besin olduğuna da dikkat edin.
kompostosunu da pekmez ile tatlandırın,şeker kullanmayın.
pekmezi daha çok tatlandırma amaçlı kullanabilirsiniz. ayrıca vermek isterseniz, 1 çay kaşığı kadar koyarsınız ya da sulandırıp verirsiniz.

şeker koymuyorum hiç canım, kayısının kendisi yeterince tatlandırıyor. kabızlık sorunu yaşadık da o yüzden hergün veriyorum, püresini yemesede suyunu içmesi kabızlık sorunumuza çözüm oldu. bu saatte emzirmeye mi kalktın sende :) benim öy eoldu, sonra da ek gıdalara kafam takıldı yine, düşünüp durmaktan uykum kaçtı :)

kahvaltıda verilen bu hazır mamalardan herkesin kullandığını görüyorum ama neden bu kadar yaygın? benim de ihtiyacım var mı bunlardan almalı mıyım acaba?

yumurtayı peyniri ayrı ayrı vererek başladım aslında, pek kabul etmedi 1-2 kaşık ancak yedi. bu sabah ilk defa karıştırarak ve kayısı kompostosu suyundan koyarak denedim, bitirmese de 4-5 kaşık yedi. böyle devam etsem yumurtayı falan sonradan ayırmada sorun yaşar mıyım acaba? bir de labne peyniri iyi bir peynir türü mü? ben normal peyniri suda bekletip başladım ama labneyi daha çok sever belki, katkı maddesi yoksa ve kaliteli bir peynirse ondan deneyeyim bir de

hazır mama neden vereceksin ki,bebişine düzgün bir kahvaltı yaptırabilirsin.
labneyi vereceğine kaşar peynirini az eritip verebilirsin,yerken zorlanmaz hem,çökelek verebilirsin.Mutlaka fındık-ceviz ver,iyice ufalmış halde.Ve tabii ki yumurta sarısı olsun.Bebe bisküvilerine gerek yok bence ,ben hiç yedirmedim.Ne de olsa paketlenmiş bir gıda,bayatlamaması için içinde mutlaka bir şeyler vardır.Kendin yap,yapamıyorsan az ekmek eklersin.Ben bir süre hepsini karıştırıp verdim,sonra ayırdım.

hazır mama verme arkadaşım benim mamadan kastım devam sütü. ben ona birkaç bisküvi katıp veriyorum. bisküvi faydalıdır diyemem ama çok zararlı olduğunu da düşünmüyorum hele o kavanoz mamalarına kıyasla. peynir konusuna gelince evde kendin yapmıyosan hepsinde katkı maddesi var emin ol. labneyi başlangıç için tavsiye ediyorum tadı yumuşak olduğu için. daha sonra diğer peynirlerin tuzunu çıkarıp verebilirsin. ben şahsen öyle yapmak istiyorum inşallah kızım kahvaltıya alışırsa.
bir de aceleci davranmamak lazım hepimiz istiyoruz ki hiç öğün atlamasın bebişlerimiz ne versek itirazsız yesin ama nerdee,ilk etapta yavaş yavaş alıyolar zamanla alışacaklar bu farklı tatlara inşallah...
Allah tüm annelere yardım etsin...

Karıştırarak vermeyin ozaman normale geçiş zor oluyor bence ayrı ayrı tattırınki tadlarını ayırabilsin öyle sevsin az az başlıyorlar zaten sonra sonra artıyor onlar.

Back