Bebek Beslenmesi Ek gıda ile ilgili yardım lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi STY
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

STY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
198
1
96
Antalya
Arkadaşlar oğlumu aptamil ile besliyorum 4.ay kontrolümüzde doktor gece yatmadan sütlü pirinçlerinin muhallebi verebilirsin dedi ama hangi aralıkta vereceğimi anlayamadım onu verince sütünü içemiyecek o zamanda az süt içmiş olmazmı anlayamadım..

merhaba canım.

iyi olmuş bu konuyu açman. bende aynı şeyleri merak ediyorum. muhallebi verince sütünü nasıl ayarlıycaz.
ayrıca ben bu gün çeyrek elmanın yarısını püre yapıp yedirdim. şapur şupur yedi oğluş.ama bunun miktarı ne olmalı ?
birde ek gıdaya başlayınca artık suda verebiliyo muyuz acaba..

Tcrübeli anneler bize cevap yazın:)

Slm kızlar.
Bende ek gıdaya 4-4.5 ayda başlamıştım.Bizde Aptaille besleniyoruz.Şu an kızım 9.ayında allah bağışlarsa.Bende aynı soruların cevabını bir süre aradım sonra bir beslenme uzmanına danışarak sorunlarımı hallettim.
Şimdi öncelikle bebişin muhallebisi : Gündüz beslenmesini mama yada süt ile yaptık.Kaç saatte bir besleniyorsa ona göre ayarlayın.Yatmadan önceki öğüne muhallebi koyuyoruz.Yani sütü az alır diye korkmanıza gerek yok çnkü ilk başladığınızda yiyeceği muhallebi iki üç kaşık.Ben hiç bir kase yiyen görmedim.Pirinç unu yerine ARI mamalar var hazır muhallebi.onlarıda kullanabilirsiniz.Başladığınızda azıcık muhallebi arkasından da mamasını yedirin.zamanla muhallebi arttıkça sütü azaltırsınız.Yani yatadan önceki öğünü sadece muhallebi yaparsınız.
Meyvelerde de durum aynı.Önce bir çeşit meyve ile başlanır.Bir kaç günde bir yanına başka bir çeşit daha eklenir.bir kaç eyveye alıştıktan sonra sebzelere gelir.Önce patates havuç ve pirinçle bir çorba yapılır.Bir parça tereyağı ile .Sonra bir kaç günde bir bir sebze eklenir.yada tarhana yapılabilir.

Ben su verme taraftarıyım.Şahsen anne sütü verirkende çay kaşığıyla ağzına dökerdim.

Ben su verme taraftarıyım.Şahsen anne sütü verirkende çay kaşığıyla ağzına dökerdim.

canım valla bende verdim bu gün su. içmeyi beceremedi çok güldüm :)

akşamda sabahki gibi çeyrek elmanın yarısını püre yapıp yedirdim. üstünede devam sütünü içti. 2 gün daha elma vericem. sonra başka bi meyvye geçicem. 11 ocakta 4 ayımız bitecek. o zamanda muhallebi ve kaşık mamasına geçeyim diyorum.

arkadaşlar benim oğlum şimdi 15 aylık ben ek gıdaya başladığımda eğer kaşık maması kullanacaksam mutlak içine bir kaç ölçü aptamil koyardım daha vitaminli olsun diye zararı olmaz faydası olur ...diğer gıdaları verirkende şu yolu izleyebilirsiniz önce bir kaç gün tek çeşit meyveden püre sonra bir kaç gün yoğurt böyle devam etsin yani sırayla gıdaları tattırın yavaş yavaş tadı öğrenir 6.ayında da kahvaltılık yedirmeye başlayabilirsiniz size tavsiyem karışım kahvaltı vermeyin herşeyi ayrı ayrı yesin ben hata yaptım şimdi kahvaltıyı ayrı ayrı yemiyor ne yazıkki...

İki meyveye alıştıktan sonra ben derim ki yavaş yavaş çorbalardan tattır.Çünkü ben meyve ve bitki çaylarına alıştırdım yavaş yavaş 6 ay olunca çorbalara geçtim.Yemin ederim daha yeni kabul ediyor çorbayı.Daha erken tada alışmak daha iyi galiba çnkü 4-5 ayda kahvaltı ettirip öğlen çorba yediren arkadaşları var bebişler gık demiyor.Doktorda bir sakınca yok dedi bana.Herşeyi tatsın galiba bu şekilde işler daha kolay.Birde tadını beğenmediği birşey olursa içine devam sütü yada sevdiği mamadan karıştır o zaman yiyorlar:))
Yaaaaaaaaaaaa.bende hep o karışımı verenleri kıskanırdım demek sonuç iyi olmuyor:S Zaten benim kız karışım yemiyor nedense.Çorbalarda da yemiyor.Hiç sebzeleri karıştıramıyorum mesela.Sevmediği çorba oldumu içine ya yoğurt katarım yada devam sütü.Kaşıkla yemeyi reddedincede devam sütü yapıp içine şu meyveli tahıllı yada ballı mamalar varya onlardan karıştırıyorum.Çok doyurucu oluyor üstelik bağırsakların çalışmasına da tahıl yardım ediyor.Bunu keşfettiğimden beri kilomuz da artmaya başladı maşallah.

Son düzenleme:
muhallebi süt alımını azaltmaz çünkü azır mahallebilerde de evde yapacağınız muhallebiye de devam sütü ekliyorsunuz, zaten ek gıdaya tam olarak geçtiğinizde süt alma zamanları geceye doğru kayacak ve sabah kalınca içecek,

tavsiyem meyveyle başlamayın, çok şekerli olduğu için sebze ve yoğurdu beğenmiyorlar sonra.. yoğurtla başlayın derim 3 gün verin sonra sebzeye geçin havucu 3 gün verirsiniz az miktarda 3. günün sonunda patates eklersiniz, 3 gün de onu verirsiniz, sonra meyveye geçebilirsiniz zaten tam olarak öğün yemeleri 7 ay civarını bulur, az yedirin üzerine mama verirsiniz ya da emzirirsiniz

zaten zamanla anne bebeğinin neyi sevip neyi sevmediğini anlıyor.vallahi ben kahvaltı konusunda zorlaniyorum şimdi en baştan ayrı ayrı vermek en güzeli

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler edindim doktorumuz hipp organik mama sütlü pirinçli muhallebiyi tavsiye etti onu alıp bi deniyeceğim yarında yoğurt yapıp vereceğim bakalım nasıl karşılayacak 1çay bardağı kadar günlük mayalanmayı düşünüyorum .. Allah yardımcımız olsun

biz bu günde elma yedik :) elmada 2 gün bu gün. yarında elma vericem pazar günü havuç yada armuta geçicem.

Havucu önce haşlayıp sonra püre yaparak vereceğiz değil mi? yoksa çok sert olur diğer türlü.

bide yoğurt konusu var. hazır yoğurt vermek çok mu yanlış. ben evde yapmayı denedim ama olmuyor.. sonra ev yapımına alışırda diğerini yemezse nerden bulucaz sürekli ev yapımı yoğurdu( ilerleyen yaşlarda sorun yaşamaz mı )

Son düzenleme:

canım ben hipp in meyve pürelerini, vermiştim çok güzel severek yemişti oğlum ama kaşık mamaları nasıl bilemem bazen markadan markaya tat değişikliği oluyor mesela her markanın sütlü pirinçlisi var ama benim oğum aptamilinkini sevmişti...

ben elmayı ve armutu rendeler çok az suyla pişirip içine de minicik tarçın atardım bu karışımı bazen sade verir bazende kaşık maması ile karıştırır verirdim bayıla bayıla yerdi ben baştan beri azar azar baharat kullandım o yüzden baharattan yana şimdi sıkıntım yok havucuda haşlayıp vermen lazım dediğin gibi...ha bide bal kabağının şimdi tam zamanı azıcık suyla pişirip mutlaka verin bebekler tadını çok severler çokda faydalı bildiğiniz üzere...
yoğurt olarak bence tercihin hep ev yoğurdundan yana olsun birde sütaşın babymix yoğurdu güzel bi ara vermiştim ben;ama tabi sıklıkla değil şimdi hep ev yoğurdu yiyor oğlum...

ben elmayı rendeleyip püre haline getiriyorum bidaha haşlamıyorum.öylece veriyorum severek yiyo.balkabağı iyi fikir.

yoğurdu ben evde yaptım diyelim ama sonra ev yoğurdu bulamadığında yemezse diye korkuyorum. ilerki yıllarda büyüyünce falan yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…