Bebek Beslenmesi ek gıda ile ilgili önerilerinizi paylaşalım...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aylinfatih

Allahım seni korusun.....
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
63
0
86
İstanbul
arkadaşlar bebeğim 7 ayını yeni doldurdu. 1 aydır ek gıda vermeye çalışıyorum ama yoğurttan başka bişey yemiyor. kaşığı görünce ağlamaya başlıyor. ona özel hazırladığım çorbalar, meyve püreleri,muhallebiler hergün çöpe gidiyor. ne yapacağımı şaştım. sadece beni emiyor. geceleri bari mama yese o da yok. ben çalışyorum, bir biberon sütümü sağıyorum, bir biberon da mama bırakıyorum ama öğlen geldiğimde sadece benim sütümü içmiş oluyor. bi de yoğurdunu azcık yiyor. ne dersiniz denemeye devam mı edeyim, gün gelip de yiycek mi yapyıklarımı. deneyimli annelerden cevap bekliyorum . şimdiden teşekkürler.

canim diger konuda okuduguma gore bebegine inek sutu de veriyormussun,verme bence.Bekle bir yasini doldursun,ondan sonra inek sutu de icer.Kasik mamalari var pirinc unundan(glutensiz olmasina dikkat edin) onu bir denesen,cogu bebek seviyor bu mamalari.

bence pes etme, çünkü yemiyor deyip bırakanlar sonradan çok pişman oluyor. bebeği hiç bir şey yemiyor. evde olduğun zaman biraz aç bırak anne sütü verme mecburen mama yada yaptığın ek gıdalardan yiyecektir. sonradan çok çekeceğine şimdi biraz çabala eminim sonuç alacaksındır.

teşekkür ederim arkadaşlar. ben inek sütünü neden vermeyi denedim çünkü mamaların da içinde süt tozu var. inek sütü geliştirilmiş olarak hazırlandığını biliyorum. aslında o kadar abarttım ki hazır b,şey vermicem die, evde hazırlaya hazırlaya bi hal oldum. şimdi denemek için bi kaç çeşit hazır mama aldım. omları da yemedi. neyse aç kalınca mecbur yiycek dediğiniz gibi. pes etmeyeceğim annelerin böyle bir lüksü yok:)))

hepimiz yavrularimiz icin en iyisini istiyoruz ve bize mantikli gelen sekilde onlari besliyor,buyutuyoruz.Ben de dogurmadan once bilgisizlikten formul sutlere,hazir mamalara vs cok ama cok karsiydim.Hele hele yanaklari tosbag gibi bebekleri gorunce,yazik mama bebegi derdim icimden.Oysa cok onyargiliymisim,sonra okudukca arastirdikca anladim ne kadar yanildigimi.Anne sutu gibisi yok evet,ama onun ardindan hemen ilk sirada formul sut var bebegim icin en iyisi olan.Onun disinda hazir purelerin(belli basli markalar elbet) de manavda satilan meyve sebzelerden daha organik oldugu bir gercek.Doktorum evde hazirlayip verebilirsn ama kendi uretiminiz sebze meyve varsa,yada dogal oldugundan eminsen dedi,sakin manavdan alipta cocuga yedirme diye tembih etti.Bu arada,benim bebegim de basta cok karsi cikti ek gidalara(pure ve kasik mamasina),yaklasik 3 haftadir mucadele ediyoruz,hic bir seyi begenmiyordu ki bugun hepimizi sasirtip ilk defa seve seve puresini de mamasni da yedi masallah.Doktorum demisti oysa,sabret yedigi gun de gelecek diye,yeter ki sen sabirla her gun 1-2 kasik da olsa ver ki alissin.

sofikacım ben de senin gibi düşünüyordum ama şimdi diyorum ki sonuçta içine yazmadıkları bişey koyamazlar. içeriğini mutlaka belirtmek zorundalar di mi? ayrıca bi çok bebek besleniyo bunlarla.ben de bugün sabah okuldayken hiç bi şey yemediğini öğrenince doktordan randevu aldım ve öğlen götürdüm beyefendiyi. gerçi babannesinde dayanamayıp yemiş yoğurtlu bisküvisini bunu da eve gelince kaseyi görünce öğrendim ve de çooook sevindim. neyse doktorcuğumuz ölçtü biçti bizimkini annesi dedi gelişimi çok iyi sıkma canını, ama ek gıdayı da vermeye çalış. deneyeceksin dedi. bazı püf noktalar verdi, şöyle ki; uyandıktan sonra o mutluyken dene, ayrıca oturtup mama sandalyesi veya oto koltuğuna öyle dene, onun için bi çorba kaşığı bir öğün, çok zorlamadan yavaş yavaş dedi. haaa bir de ben dedim ki beni dedim saat başı emiyo, hep aç dedim. hayır dedi onun emme saati 3-4 saatte bir olmalı. sahiden de arkadaşlar saatte bir emince anca 5 dk. emiyo bugün doktoru dinleyip 3 saat ssonra verdim baya emdi ve doydu. sonra acıkmasına yakın yani bi 3 saat sonra yoğurt ve bebe bisküvisini ve meyve püresini yedi baya, ben de tabiiii derin bir ohhh çektim. (maşallah). haa bi de bi kaşık şehriyeli çorbaya açtı ağzını, yerim ben onun ağzını. ayyy sevinçliyim yaaa amma yazdım kusura bakmayın. kıssadan hisse benim yedirme taktiğim 3-4 saatte bir bunu öğrendim. tekrar teşekkürler arkadaşlar.

sevincini cok iyi aniyorum,her lokmalari bizi mutlu ediyor.Masallah yavruna,umarim hep boyle acar agzini kush yavrusu gibi :) Doktorunu dinlemen iyi olmush,ben dogdugundan beri 3-4 saatte bir besliyorum,2 ayliktan beri de gece beslenmesi yok.Sindirecek zamanlari olmazsa bebekler mutsuz huzursz olur.Ben de ek gidalara gectigimizden beri oto koltugunda besliyorum,baska turlusu zor artik.

Benim bebeğim de nerdeyse 11 aylık, daha son birkaç haftadır başladı benim yaptığım yemekleri yemeye. Ondan önce hiç beğenmez yemezdi, 1 kaşık tadına bakar, 2.yi 3.yü zorlarım, 4. de bırakırdım, aynen hoop herşey çöpe.

Hep hazır mamaları yerdi, ben de bazen onlardan yedirirdim, bazen kendim yapardım yine tatsın diye. Yemezdi. Ben de zorlamazdım, açlıktan ağlarsa başka bir çözüm bulurum derdim. Ama hiç sıkıntısı olmadı. Kilosu falan da hep yerinde.

Hiç dert etmeyin. Benim duyduğum, okuduğum, 1 yaşına kadar böyle devam edebilir. İlla koca koca kaselerce yemek yemek zorunda değiller. Kavanozlara alışık olması da çok rahatıma gidiyor. Ya kavanoz mamaları beğenmeyip hep ev yapımı isteseydi...

Şimdi güzel güzel bakıyoruz tencerenin içinde ne var, merakla kapağını açıyorum, bol bol reklamını yapıyorum, heyecanlandırıyorum onu, merak ediyor çok. Sonra tadınca da yiyor. Ama dediğim gibi son birkaç haftadır böyle sadece. 9 ay doğru dürüst meyve dışında yoğurt dahil hiç bir şey yemedi.

evet arkadaş çok doğru söylemiş,benim oğlum 2hafta sonra 1yaşında olacak,daha 1haftadır yemeye başladı,denemediğim iştah şurubu kalmadı,derdimden elimde kaşık ağladığım çok olmuştur.kaşığı görünce dudaklarını mühürlüyordu.şimdi yeni yeni yiyor,üzülmeyin hele de hiç zorlamayın daha beter inat ediyorlar.kimi çocuklar çok geç alışıyor idare edin ne kendinizi ne de bebeğinizi harap etmeyin

kesinlikle zorlamamaya ve kendimi de onu da heder etmemeye karar verdim. yavrum benim değişik tatlara alışmak da zor onun için. keyfi nasıl isterse gelişimi iyi olsun da. bebişlerimizi Allahım korusun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…